Τι λέει ο Λύσανδρος Γεωργαμλής για το σημερινό ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ

0

georgamlis-aek-Τα υπέρ και τα κατά της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι απόψε αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ, ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λύσανδρος Γεωργαμλής.

georgamlis-aek1-«Η ΑΕΚ επιθετικά είναι πάρα πολύ καλά. Εκτός από την ομοιογένεια, από τη μέση και μπροστά μπορούν να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα. Υπάρχουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά», ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος άσος των δύο αθηναϊκών ομάδων για την «Ένωση» και μίλησε για τους «Πράσινους»:

«Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπεργκ, είναι απρόβλεπτη η επιθετική του γραμμή, όμως έχει κάνει πολλές μεταγραφές και είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στις συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα».

georgamlis-aek2-Αναλυτικά όσα δήλωσε Λύσανδρος Γεωργαμλής στην εκπομπή «Football Factory»

Για το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού: «Είναι ντέρμπι. Είναι μία κλισέ απάντηση, που λένε όλοι. Είναι ένα ντέρμπι και δύσκολο παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα περισσότερο. Ίσως η ΑΕΚ υπερτερεί του Παναθηναϊκού, καθώς έχει έναν βασικό κορμό, έχει παίκτες που παίζουν περισσότερο καιρό μαζί και είναι πιο δεμένη ομάδα.

Για τα ντέρμπι του παρελθόντος: «Στο Ολυμπιακό Στάδιο είχαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, ο Παναθηναϊκός, ίσως η καλύτερη μετά από χρόνια τότε, και η ΑΕΚ ήταν η πρώτη χρονιά του Μπάγεβιτς και είχε κριθεί στο γκολ το ντέρμπι. Ήμασταν πολύ καλύτεροι τότε, αλλά χάσαμε με γκολ του Οκόνσκι. Σε ένα άλλο ντέρμπι ήταν φαβορί ο Παναθηναϊκός, είχαμε χάσει στη Λεωφόρο, και ήμουν στην ΑΕΚ και με γκολ του Γκέσιου καταφέραμε να περάσουμε στο Κύπελλο».

Για τις διαφορές στο ποδόσφαιρο σήμερα σε σχέση με το παρελθόν: «Πρώτα από όλα είναι η ταχύτητα, η δύναμη και άλλα πράγματα. Έχουν αλλάξει πολλά. Έχω την εντύπωση πως μαθαίναμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο και αν είχαμε δουλέψει περισσότερο στην τακτική και στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό. Ο Τσαϊκόφσκι στην ΑΕΚ και ο Ίβιτς στον Παναθηναϊκό μας είχαν δώσει πάρα πολλά πράματα».

Για το αν βρίσκει κάποιον παίκτη με τόσο καλό σουτ, όσο είχε εκείνος την εποχή που έπαιζε: «Οι μπάλες πλέον είναι διαφορετικές, τότε ήταν πιο βαριές. Το θέμα είναι να επιχειρείς να σουτάρεις από μακρινή απόσταση. Εμείς το προσπαθούσαμε για να σκοράρουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα. Έχουν έρθει και πολύ ξένοι στα πρωταθλήματα και δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Τότε ο Βαζέχα, ο Ρότσα, ο Σαβέφσκι και άλλους ήρθαν παίκτες που ξεχώρισαν. Ήταν λίγοι και πάρα πολύ καλοί. Τώρα τα βλέπουν διαφορετικά οι παράγοντες. Παίρνουν πολλούς παίκτες με λίγα χρήματα, και βγαίνουν στους 10 οι 2 ή 3».

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού: «Η ΑΕΚ επιθετικά είναι πάρα πολύ καλά. Εκτός από την ομοιογένεια, από τη μέση και μπροστά μπορούν να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα. Υπάρχουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπεργκ, είναι απρόβλεπτη η επιθετική του γραμμή, όμως έχει κάνει πολλές μεταγραφές και είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στις συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει η πίεση όπως όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει μία διαφορά, ο Παναθηναϊκός για να πλησιάσει την ΑΕΚ. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει πάρει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο είναι πολύ κακό και δεν λειτουργεί υπέρ μας».

ΠΗΓΗsport-fm.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Υπουργείου – ΑΕΚ για το Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΛύγισε κι έφυγε με ήττα από την Καλλιθέα η ΦΕΑ…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.