Στέλλα Γερολυμάτου, ψυχολόγος με πιστοποίηση στη θεραπεία EMDR

0

Η Στέλλα Γερολυμάτου είναι ψυχολόγος (B.Sc. – M.Sc.) με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια τραύματος με EMDR.

Στοιχεία επικοινωνίας:

τηλέφωνο: 6973050607

email: sgerolymatou@yahoo.com

Τι είναι η θεραπεία τραύματος με EMDR;

Οι δυσμενείς εμπειρίες της ζωής μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών και φυσιολογικών συμπτωμάτων. Η απευαισθητοποίηση και επανεπεξεργασία της κίνησης των ματιών (EMDR) είναι μια εμπειρικά επικυρωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που εισήχθη το 1989, και μπορεί να χρησιμοποιήσει εξιδεικευμένος θεραπευτής για τη θεραπεία των συνεπειών του ψυχολογικού τραύματος και άλλων αρνητικών εμπειριών ζωής.

Η ολοκληρωμένη επεξεργασία περιλαμβάνει μια τροποποίηση της αρχικά αποθηκευμένης μνήμης μέσω μιας διαδικασίας ολοκλήρωσης και επανενοποίησης. Η έρευνα της θεραπείας EMDR έχει δείξει ότι η επεξεργασία των αρνητικών αναμνήσεων/εμπειριών έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία βελτίωση των επιβαρυμένων συναισθημάτων, των πεποιθήσεων και των σωματικών αισθήσεων.

Η θεραπεία EMDR είναι ευεργετική στη θεραπεία των πονοκεφάλων ημικρανίας, γενικευμένων πόνων, στο πένθος, στο μετατραυματικό στρες, στην αυπνία, στη φοβία, στο άγχος κ.α. Η ικανότητα του EMDR να επιφέρει ουσιαστική βελτίωση σε σύντομες χρονικές περιόδους, μειώνει την ταλαιπωρία και το κόστος στην ιατρική πρακτική, ενώ θεραπεύει γρήγορα τις αρνητικές εμπειρίες με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής
του ατόμου.

Σ. Γερολυμάτου M.Sc.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ανακοίνωση νίκης του Γιάννη Τομπούλογλου
Επόμενο άρθροΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής δεν μπορεί να περιμένει
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.