Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Νεστορίδης

0

Ο Κώστας Νεστορίδης, ένας από τους θρύλους της ΑΕΚ και μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς ο Κώστας Νεστορίδης δεν είναι πια μαζί μας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών.

Ο “Νέστορας” ήταν μια από τις μεγαλύτερες μορφές όχι μόνο της Ένωσης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυρίως για την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Νεστορίδης είναι πλήρως ταυτισμένος με την ΑΕΚ και μάλιστα είναι ένας από τους τέσσερις “πυλώνες” στο νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενδεικτικό της ποιότητας και των χαρισμάτων του ήταν το τραγούδι που γράφτηκε γι’ αυτόν με τίτλο “Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει”. Μάλιστα το “αφεντικό” της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει στον Νεστορίδη ότι έγινε ΑΕΚ, εξαιτίας του.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Νεστορίδη:
Ο Κώστας Νεστορίδης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ και πιο παραγωγικούς παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όντας περισσότερο συνδεδεμένος με την ΑΕΚ και την Εθνική με την οποία έπαιξε 17 φορές και πέτυχε τρία γκολ.

Γεννήθηκε στη Δράμα στις 15 Μαρτίου 1930, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Καλλιθέα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε για μια επταετία (1948-1955).

Ακολούθησε το σημαντικότερο κεφάλαιο της καριέρας του η ΑΕΚ με τα χρώματα της οποίας έκανε απίστευτα πράγματα, με αποτέλεσμα να είναι από τους πιο ξακουστούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην ΑΕΚ μετακινήθηκε το 1955, ωστόσο του επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός, καθώς ο Πανιώνιος δεν συναίνεσε στην αποχώρησή του.

Συνολικά έπαιξε με την κιτρινόμαυρη φανέλα 263 φορές έχοντας απολογισμό 228 γκολ. Για πέντε χρόνια ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής (1959 – 1963), κάτι που έχει πετύχει μόνο αυτός και ο Αντώνης Αντωνιάδης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που σκόραρε για την ΑΕΚ σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι τη σεζόν 1963/64.

Το 1966 αποχώρησε από την ΑΕΚ για την Ελλάς Μελβούρνης (μετέπειτα Σάουθ Μέλμπουρν), στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο. Πρόλαβε όμως να δείξει και εκεί το σπουδαίο ταλέντο του, καθώς συνολικά πέτυχε 33 γκολ ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στο Victoria State League (1966). Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα παίζοντας στον Βύζαντα Μεγάρων (1967) και τον Αίαντα Σαλαμίνας (1968).

Ο Νεστορίδης υπηρέτησε την ΑΕΚ και ως προπονητής σε δύο θητείες της σεζόν 1982/83 και 1983/84, ένα πόστο που δεν ακολούθησε πολύ

Προηγούμενο άρθροΗ επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση ΝΦ/ΝΧ: Αντεργατική συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενάντια στους εργάτες του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.