Στο Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου ο Μάριος Ηλιόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έδωσε το «παρών» στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα, μίλησε στους μαθητές για στόχους, αξίες και τη σημασία της προσπάθειας.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος στη Νέα Χαλκηδόνα για το πρώτο κουδούνι
Ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές του σχολείου. Το μήνυμά του επικεντρώθηκε στην προσπάθεια, στην πίστη και στη δημιουργία στόχων.
Τους προέτρεψε να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με θετική διάθεση. Παράλληλα, στάθηκε στη σχέση των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους.
Όπως ανέφερε, η αρχή παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε νέα προσπάθεια. Συμβούλεψε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα και να χτίσουν καλή σχέση με τους καθηγητές τους.
«Ό,τι κάνετε, να το κάνετε με αγάπη, με πάθος και με νοοτροπία πρωταθλητή».
Το μήνυμα Ηλιόπουλου στους μαθητές
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έννοια της αριστείας. Τόνισε ότι η επιτυχία δεν περιορίζεται μόνο στους υψηλούς σχολικούς βαθμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε νέος μπορεί να ξεχωρίσει σε αυτό που αγαπά. Αρκεί να προσπαθεί, να μαθαίνει από τα λάθη και να επιμένει στους στόχους του.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος μίλησε επίσης για τη σημασία του αθλητισμού και των δημιουργικών δραστηριοτήτων.
Παρότρυνε τους μαθητές να εντάξουν στη ζωή τους τον αθλητισμό, τα χόμπι και τις ξένες γλώσσες.
«Τα λάθη να γίνονται σκαλοπάτι για την επιτυχία»
Ένα ακόμη σημείο της ομιλίας του αφορούσε τα λάθη και τις αποτυχίες.
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ κάλεσε τους μαθητές να μην απογοητεύονται. Αντίθετα, τους προέτρεψε να μετατρέπουν κάθε λάθος σε εμπειρία.
Έκανε ακόμη αναφορά στη σύγχρονη τεχνολογία. Υπογράμμισε ότι πρέπει να αποτελεί εργαλείο για τους νέους και όχι να καθορίζει τη ζωή τους.
Μήνυμα κατά της βίας και του φανατισμού
Ο Μάριος Ηλιόπουλος στάθηκε και στις αξίες του αθλητισμού.
Μίλησε για το «ευ αγωνίζεσθαι» και κάλεσε τα παιδιά να μένουν μακριά από τον φανατισμό και τη βία.
Τόνισε ότι ο αθλητισμός πρέπει να εμπνέει και να ενώνει. Η ομάδα που υποστηρίζει κάποιος δεν πρέπει να γίνεται αιτία αντιπαράθεσης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην οικογένεια, στη φιλία και στον σεβασμό προς τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας.
Μπάλες της ΑΕΚ στους μαθητές
Η παρουσία του Μάριου Ηλιόπουλου δεν περιορίστηκε μόνο στην ομιλία.
Στους μαθητές μοιράστηκαν μπάλες με υπογραφές παικτών από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ.
Ο ίδιος συνομίλησε με αρκετά παιδιά μετά τον αγιασμό και άκουσε τις σκέψεις και τις ερωτήσεις τους.
Παράλληλα, τους προσκάλεσε να βρεθούν στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η παρουσία του στη Νέα Χαλκηδόνα συνόδευσε το πρώτο κουδούνι με ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά: στόχοι, προσπάθεια, σεβασμός και απομάκρυνση από κάθε μορφή φανατισμού.









