Λαϊκή Συσπείρωση ΝΦ/ΝΧ: Ποδαρικό με ρεκόρ φορομπηξίας και παράθυρο σε ιδιωτικοποιήσεις η νέα Δημοτική Αρχή ΝΔ

0

Με το καλημέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24 Γενάρη, η νέα Δημοτική Αρχή της συμπαράταξης ΝΔ & προθύμων κεντροαριστερών έδωσε διαπιστευτήρια αντιλαϊκότητας: Απόλυτη ευθυγράμμιση με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, ανελέητη φορομπηξία, παράθυρο για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, δυσανεξία απέναντι στο κίνημα και τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε  ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νικος Σερετάκης με τις αστρονομικές αυξήσεις των Δημοτικών Τελών κατά 77% στην κατοικία και 50% στα καταστήματα η Δημοτική Αρχή διεκδικεί δύο μετάλλια φορομπηξίας : άλμα σε ύψος και ταχύτητας με τον Δήμο να αναδείχνεται σε “ρετιρέ πολυτελείας” σε ό,τι αφορά στα τέλη, αφήνοντας πίσω του τις “λαϊκές” γειτονιές της Κηφισιάς, του Καστρίου, του Αμαρουσίου, των Βριλησσίων, αγγίζοντας τη φτωχογειτονιά του Ψυχικού(1,62) και κοντράροντας στα γεμάτα τη μαρτυρική Εκάλη (ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ)

 

Η Δημοτική Αρχή Τομπούλογλου υπεραμύνθηκε των χαρατσιών που αφαιρούν από 1,5-2,4 μεροκάματα επιπλέον από κάθε σπιτικό με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε παλιότερα η Δημοτικά Αρχή Βούρου. Την ίδια στιγμή δε βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και το χαράτσι του «τέλους ταφής».

Μόνο η OPAPArena διέφυγε αλώβητη του φορομπηχτικού οίστρου της Διοίκησης Τομπούλογλου! Η αρχική πρόταση του 1,7€/τμ στο βασικό συντελεστή, έπεσε στο 1, που και αυτό κατρακυλά στο 0,60€ για τους στεγασμένους και στο 0,30€ για τους μη στεγασμένους άνω των 6 στρεμμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λαϊκατζήδες καλούνται να πληρώσουν στο Δήμο περισσότερα σε απόλυτους αριθμούς από όσα η OPAP Arena..

Ο Γιάννης Ζαχαριάδης σημείωσε ότι η πολιτική της ανταποδοτικότητας, της λειτουργίας του Δήμου ως επιχείρηση αποσκοπεί στο να μαζεύει ότι ψιλό έχει απομείνει στις τσέπες του κομμάτι ώστε να μοιράζει το κράτος τα χοντρά στο ΝΑΤΟ και τους βιομηχάνους. Παρουσίασε το πλαίσιο διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μειωμένο συντελεστή κατά 50% των κοινόχρηστων χώρων των κατοικιών, όπως γίνεται με τις επιχειρήσεις. Μειωμένα τέλη 50% για 1 έτος για κάθε νέο κατάστημα της πόλης.  Μείωση στα δημοτικά τέλη στην κατοικία και στις μικρές επιχειρήσεις κατά 25%. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς, τοπικούς συλλόγους, για τους φορείς του μαζικού κινήματος. Αύξηση των δημοτικών τελών για εμπορικές χρήσεις όπως σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, ΔΕΚΟ, τράπεζες, μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα, μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, μεταφορικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες ταχυμεταφορών, βιομηχανίες και μεγάλες βιοτεχνίες και ανεξαρτήτως επιφάνειας.

Η Δανάη Γκούμα υπογράμμισε ότι οι Δημοτικές Αρχές και οι τοπικές τοπικές πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αποδέχονται τη λογική των ιδίων εσόδων  που στο όνομα της  οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλεια των δήμων προωθεί την πλήρη αποδέσμευση του κράτους από τη χρηματοδότηση των  Δήμων και κάλεσε το λαό να αγωνιστεί με απαίτηση τη κατάργηση κάθε δημοτικού τέλους και φόρου

Στην ίδια συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια απόφαση που ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για την Τεχνική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα αποφάσισε την ένταξη του Δήμου στο «στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη», το οποίο αποτελεί μια επιχείρηση με πλαίσιο που οδηγεί στην υποκατάσταση, την απαξίωση,  και τελικά ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

Τέλος η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συμμετέχουν στο ΔΣ του ΠΠΙΕΔ εκπρόσωποι του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Είναι κατανοητό ότι η Δημοτική Αρχή της ΝΔ θα ήθελε να διαγράψει από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της πόλης τις λαϊκές αγωνιστικές παραδόσεις και τους αγώνες της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Εισαγωγικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε θέματα που αφορούν στα σχολεία, στην απουσία διαβάσεων πεζών σε μεγάλο μέρος της Δεκελείας, στα 3 σοβαρά εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν στην καθαριότητα τους τελευταίους 3 μήνες, στο κλείσιμο του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ  στη Νέα Ιωνία αλλά και στην τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας στο Δήμο όπου πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος!

Η Δημοτική Αρχή δεν απάντησε σε καμία ερώτηση που τέθηκε είτε εισαγωγικά είτε επί των εισηγήσεων…

Προηγούμενο άρθροΚοινωνίας Βήμα: Δελτίο τύπου για να Δημοτικά τέλη
Επόμενο άρθροΣυμπαράταξη: Προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη αδέσποτων ζώων ενόψει επιδείνωσης του καιρού από εθελοντές φιλόζωους, υπό την αιγίδα του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.