Συμπαράταξη: Προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη αδέσποτων ζώων ενόψει επιδείνωσης του καιρού από εθελοντές φιλόζωους, υπό την αιγίδα του Δήμου

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Συμπαράταξης:

Προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη αδέσποτων ζώων ενόψει επιδείνωσης του καιρού από εθελοντές φιλόζωους, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
Ο Δήμος μας, ετοιμάζεται να δεχθεί τον επερχόμενο χιονιά και λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για την προφύλαξη των αδέσποτων γατών. Η συνεργασία των εθελοντών πολιτών είναι πάντα υψίστης σημασίας, σε όλους τους τομείς.
Την Κυριακή 28/1/2024, μεταφέρθηκαν τρία σπίτια από φελιζόλ μέσα στο άλσος μας, για να προστατευτούν τα ζωάκια από το ψύχος. Τα σπιτάκια αυτά, φτιάχτηκαν από κουτιά διαγνωστικών εργαστηρίων, τα οποία διαμόρφωσαν κατάλληλα οι εθελοντές Χρήστος Μπίτας και Μαρία Μιζεράκη. Οι κυρίες Μαρία Μιζεράκη και Μαρλέν Σβέρκου  τοποθέτησαν τα σπιτάκια και σίτισαν όλα τα ζώα του άλσους με πολύ φαγητό, ώστε να αντέξουν το κρύο.
Επίσης, παραχωρήθηκε στον γατώνα του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ένα από τα δύο ξύλινα σπιτάκια που δώρισαν η κυρία Ναταλία Σιδηροπούλου και ο γιος της Ανδρέας Αυγερινός, ώστε να προστατευθούν μερικά από τα πιο μικρά γατάκια.
Επιπλέον, επιδιορθώθηκαν κι έγινε ανεφοδιασμός στις ταΐστρες της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής του άλσους. Βοήθησε και ο κύριος Θανάσης, εθελοντής που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκκλησία, αλλά και στα ζωάκια που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.
Με απλά μονωτικά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες φωλιές!
Θα υπάρξουν και άλλες επεμβάσεις τις επόμενες ημέρες, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση.
Κανένας πολίτης μόνος στις δύσκολες ώρες. Τα τηλέφωνα όλων μας, στη διάθεσή σας.
Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση ΝΦ/ΝΧ: Ποδαρικό με ρεκόρ φορομπηξίας και παράθυρο σε ιδιωτικοποιήσεις η νέα Δημοτική Αρχή ΝΔ
Επόμενο άρθροΣτο Δήμο μας το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.