Κοινωνίας Βήμα: Δελτίο τύπου για να Δημοτικά τέλη

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Με την καταψήφιση των υπέρογκων αυξήσεων στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη κατά 77% , στα τέλη του κοιμητηρίου καθώς και του δημοτικού φόρου κατά 25% για το έτος 2024 ξεκίνησε τη θητεία του ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνίας Βήμα, Γιάννης Τζέλης.
Σύμφωνα με την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή οφείλει να λαμβάνει υπόψη κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα των καιρών και να σέβεται τους δημότες οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν για τις υπηρεσίες του δήμου. Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουν το τεράστιο κύμα της ακρίβειας, ως απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής, αδυνατώντας να ανταποκριθούν ακόμα και σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.
Ο κ. Τζέλης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό αλλά και την βούληση ή μη της Διοίκησης να προσφύγει ομού μετά των άλλων δήμων και την Κ.Ε.Δ.Ε στο Σ.τ.Ε κατά του τεράστιου και επιβαλλόμενου τέλους ταφής των απορριμμάτων το οποίο επιβαρύνει το κόστος των ανταποδοτικών τελών και το οποίο οφείλεται στην αβελτηρία της Περιφέρειας Αττικής ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων. Στα ανωτέρω επίδικα, η δημοτική αρχή δεν απάντησε και εξάντλησε τα επιχειρήματα της στο διαπληκτισμό με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Επίσης, κατά την αρχική του τοποθέτηση στα πεντάλεπτα των επικεφαλής, σε προ ημερήσιας διάταξης θέματα που άπτονται των δημοτών, έθεσε μετ´ επιτάσεως το πρόβλημα της παύσης λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Ν, Ιωνία που εξυπηρετεί ειδικές και σπάνιες παθήσεις καθώς και ασθενείς με νεοπλασίες και ζήτησε από την δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του ενώ πρότεινε και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ομοίως έθεσε το ζήτημα της θέρμανσης και της καλής λειτουργίας του νεόδμητου 3ου Γυμνασίου της πόλης, καθώς και της πιστοποίησης ασφαλείας των παιδικών χαρών της πόλης.
Προηγούμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: Η θέση μας για τις υπέρογκες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη από την Συμπαράταξη Τομπούλογλου – Παπαλουκά
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση ΝΦ/ΝΧ: Ποδαρικό με ρεκόρ φορομπηξίας και παράθυρο σε ιδιωτικοποιήσεις η νέα Δημοτική Αρχή ΝΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.