“Διάλυση”…

0

Στις 7 Σεπτεμβρίου η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» σε όσους δεν παρακολουθούν από πολύ κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στην πόλη μας! Παραιτήθηκαν από την θέση τους και από δημοτικοί σύμβουλοι:

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news (τεύχος Σεπτεμβρίου)

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Πάνος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Λάλος, ο π. αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κουμαριανός και ο δημοτικός σύμβουλος Αρσένης Πρελορέτζος, ενώ παραιτήθηκε από την θέση τής αντιδημάρχου παιδείας, η Ευτυχία Παπαλουκά!

Για τις παραιτήσεις καθώς και για τους λόγους που έγιναν, ΔΕΝ υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από την διοίκηση Βασιλόπουλου! Απλά ανακοινώθηκαν από ενημερωτικό ιστότοπο της πόλης μας -ως αποκλειστική είδηση- το οποίο διαχειρίζεται ο εκλεγμένος με την παράταξη της διοίκησης, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Χαλκηδόνας! Το δημοσιογραφικό όργανο του δημάρχου, με λίγα λόγια! Τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ καθώς και οι χιλιάδες δημότες που ενημερώνονται από αυτά… “δεν υπάρχουν”… σύμφωνα με την “δημοκρατική” λογική του κ. Βασιλόπουλου!

Ταυτόσημη (αν όχι χειρότερη) “δημοκρατική λογική” με τον δήμαρχο, έχουν και όσοι -ομαδικά- αποχώρησαν -σε μια νύχτα- από την διοίκηση Βασιλόπουλου και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Όσοι μέχρι στιγμής επέλεξαν να ανακοινώσουν τους λόγους της αποχώρησης, το έκαναν με “ανοιχτή επιστολή” που έστειλαν μόνο σε ένα φιλικό τους τοπικό blog!

Φυσικά ΔΕΝ περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, από “πολιτικά πρόσωπα” που έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους 4 χρόνια τώρα, την αποστροφή τους σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν είναι “δικός τους”. «Εμείς και οι άλλοι» δηλαδή! Τι και αν ο λαός της πόλης τους οδήγησε στα έδρανα της εξουσίας για να υπηρετήσουν το σύνολο του. Ψιλά γράμματα…

Γράψαμε στην αρχή του κειμένου ότι η είδηση των παραιτήσεων «έπεσε σαν βόμβα» σε όσους δεν παρακολουθούν από πολύ κοντά τις πολιτικές εξελίξεις. Και είναι φυσιολογικό να μην γνωρίζουν “πράματα και καταστάσεις” και δεν είναι και η δουλειά τους άλλωστε. Η εφημερίδα μας εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια έχει “προβλέψει” την “Διάλυση” τόσο της διοίκησης Βασιλόπουλου, όσο και της «Δύναμης Πολιτών». Τα “όργανα” άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 2015 σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του Μνημονίου. Τότε, η αριστερή πλατφόρμα και άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από το κόμμα. Μάλιστα, η «αριστερή πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δημιούργησε νέο κόμμα, την ΛΑ.Ε. Στην δημοτική παράταξη της «Δύναμης Πολιτών», στην παράταξη που με σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και εκμεταλλευομένη της πολιτικές συνθήκες του 2014 κέρδισε τις δημοτικές εκλογές, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ανήκαν στις συνιστώσες που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ! Για αυτό τον λόγο παραιτήθηκαν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης αλλά και της παράταξης του Άρη Βασιλόπουλου. Και με τον ίδιο τον δήμαρχο να παραιτείται, δηλώνοντας “ανένταχτος” αριστερός!

Όπως καταλαβαίνεται, από τότε στο εσωτερικό της διοίκησης και της παράταξης Βασιλόπουλου αλλά και σε τοπικό κομματικό επίπεδο, μαίνεται “πόλεμος” ανάμεσα στους Συριζαίους και Αντισυριζαίους (πρώην Συριζαίους)!

Εδώ να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η «Δύναμη Πολιτών» δημιουργήθηκε το 2010

στις τότε δημοτικές εκλογές. Δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα των μνημονίων από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και με τις “ευλογίες” του κόμματος.

Τα περισσότερα μέλη καθώς και ο σημερινός δήμαρχος ΔΕΝ είχαν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κινούνταν και κάποιοι κινούνται ακόμη και σήμερα στην τοπική μας κοινωνία, με γνώμονα τα κεντρικά κομματικά συμφέροντά τους και όχι το συμφέρον της πόλης μας και των δημοτών. Χρησιμοποίησαν την θέση του δημοτικού συμβούλου που ο λαός της πόλης τους τοποθέτησε, για πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές σκοπιμότητες!

“Δύο καρπούζια…”

Μετά τις Εθνικές εκλογές του 2015 κατά τις οποίες οι συνιστώσες που είχαν αποχωρήσει λίγο πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα η ΛΑ.Ε του Π. Λαφαζάνη και (τότε) της Ζωής Κωνσταντοπούλου, “πάτωσαν” και δεν μπήκαν ούτε στην Βουλή, στο γραφείο του δήμαρχου άρχισαν να χτυπάνε “καμπανάκια”! Μπορεί τότε οι επόμενες δημοτικές εκλογές να φάνταζαν μακριά, σίγουρα όμως θα διαπίστωσε, ότι με κομματική ταμπέλα τύπου ΛΑ.Ε ή κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δεν θα έχει  τύχη το 2019!

«ΟΝΕΙΔΟΣ στην Δημοκρατική ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας»

Όμως, από τους 18 δημοτικούς συμβούλους του, η πλειοψηφία τότε είτε είχε προσχωρήσει στην ΛΑ.Ε ή ήταν “φανατικά” αντιΣΥΡΙΖΑ & αντιΓήπεδο (ΑΕΚ) και ακολουθούσε πολιτικές και ιδεοληψίες που έρχονταν σε αντίθεση με αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν λόγω των πραγματικών αναγκών του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Οπότε, ο κ. Βασιλόπουλος, πορεύτηκε μέχρι σήμερα με δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και με άκρατη  έπαρση, αλαζονεία και αμετροέπεια που πολλές φορές μετατρέπονταν σε χυδαιότητα εναντίον αυτών που του έκαναν κριτική!

«Πονηρή» Ανοιχτή επιστολή «μετακύλισης Μουντζούρη» στον Τσίπρα!

Από την μία λοιπόν, προσπαθούσε να τα έχει καλά με κυβέρνηση και περιφέρεια (άρα και με ΣΥΡΙΖΑ) για να κάνει την δουλειά του (χρηματοδοτήσεις κλπ) και από την άλλη να ικανοποιεί τις «απαιτήσεις» και τα «αυτιά» των αντιΣΥΡΙΖΑ – αντι-ΓΗΠΕΔΟ -φύση συγκρουσιακών- δημοτικών συμβούλων

“To «πυρ ομαδόν» κατά της Περιφέρειας και απόσπασμα της συζήτησης (Βίντεο)”

του, για να μην χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως καταλαβαίνεται, η κατάληξη για όποιον κρατά δύο καρπούζια σε μια μασχάλη είναι πάντα η ίδια. Δύο καρπούζια διαλυμένα!

8 μήνες πριν τις εκλογές, οι μέχρι σήμερα στενότεροι συνεργάτες του και ένα

Χριστουγεννιάτικο «ΡΗΓΜΑ» στην διοίκηση Βασιλόπουλου!

μεγάλο μέρος μελών της παράταξής του, αποχώρησε! Η δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης που θα “χτυπήσει” από τα “αριστερά” τον κύριο Βασιλόπουλο και θα στηρίζεται σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα φαντάζει βέβαια. Οι πέντε (5) ταυτόχρονες παραιτήσεις σε χρόνο που ξεκινά η προεκλογική περίοδος, δεν είναι καθόλου τυχαία επιλογή από τους αποχωρήσαντες. Το σχέδιο αποχωρήσεων και δημιουργίας νέου δημοτικού φορέα στα “αριστερά” του δημάρχου, ξεκίνησε σταδιακά τον Δεκέμβριο του 2017, με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπακώστα.

Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2018, η παραίτηση από την θέση του προέδρου της Κοινωφελούς, του Βαγγέλη Κουμαριανού, ο οποίος είναι γιος της ιδρυτού και γραμματέα της «Δύναμης Πολιτών», κυρίας Βάλιας Ματσουκά-Κουμαριανού!

«Ανοιχτές» επιστολές

Για τους “λόγους” της αποχώρησής τους, “ανοιχτή επιστολή” (sic) εξέδωσαν μέχρι στιγμής οι κ.κ., Μ. Λάλος, Β. Κουμαριανός και Αρ. Πρελορέτζος. Ο πρώην πλέον πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο ίσως και χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της πόλη μας, κ. Γιώργος Πάνος και η π. αντιδήμαρχος παιδείας κυρία Ευτυχία Παπαλουκά ΔΕΝ εξέδωσαν καμία έγγραφη ανακοίνωση μέχρι την ώρα που τυπώθηκε η εφημερίδα μας.

-Ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος οικονομικών (για 4 συνεχόμενα χρόνια), κύριος Μιχάλης Λάλος, στους λόγους της παραίτησής του, αρχικά αναφέρει στην επιστολή του: «την απαξίωση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την συσσώρευση των χρηματικών αποθεμάτων των Δήμων στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΠΔ και την πλήρη παράδοση της κεντρικής εξουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα» και καταλήγει στον ειδικό λόγο”  που υπήρξε καταλυτικός για να παραιτηθεί: «(…)Την αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου -πρώην πλέον αντιδημάρχου- απέναντι στο πρόσωπο του αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία  μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης.   Η αδυναμία αντιμετώπισης των ζητημάτων που προέκυψαν από την ηγεσία της παράταξης, με οδήγησε στην αναπόφευκτη απόφαση της αποχώρησης μου (…)».

-Ο κύριος Βαγγέλης Κουμαριανός στην ανοιχτή επιστολή του, σχετικά με την απόφασή του να παραιτηθεί, ανέφερε: «(…)Δυστυχώς, η πορεία που έχει επιλέξει η διοίκηση Βασιλόπουλου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω τη συμπόρευσή μου. Η απουσία πολιτικής πυξίδας και η πίεση των επερχόμενων εκλογών καταλήγουν στο να μη θίγουμε τα κακώς κείμενα και να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Για τους λόγους αυτούς, προκύπτουν ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης που δε μπορώ να παρακάμψω και με εξαναγκάζουν σε παραίτηση (…)».

-Ο κύριος Αρσένης Πρελορέτζος σχετικά με τους λόγους της παραίτησής του ανέφερε:

«(…) Όταν η παθητικότητα διαπερνάει κάθε πλευρά/πτυχή της ζωής ενός πολιτικού οργανισμού/παράταξης τότε δεν μιλάμε απλά για πολιτική αδράνεια αλλά για κάτι άλλο. Υπάρχει κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ πιο βαθύ που μας «λερώνει». Απαραίτητη προϋπόθεση για να αντισταθεί κάποιος στον μαγνητισμό που του ασκεί η εξουσία είναι η ύπαρξη ισχυρών ιδεολογικών και ηθικών πόλων καθότι η αδυναμία αυτών οδηγεί στο να θαμπωθεί κάποιος από αυτήν και να αλλοτριωθεί (…)».

“Ηθική & πολιτική τάξη”

Ευτυχία Παπαλουκά – Άρης Βασιλόπουλος

Οι επιστολές των παραιτηθέντων έχουν ένα κοινό σημείο και δεν είναι τυχαίο! Μιλάνε για προβλήματα/ζητήματα ΗΘΙΚΗΣ στην διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, χωρίς όμως να μας διαφωτίσουν περαιτέρω. Ποια είναι τα προβλήματα ηθικής;;;  Ποια τα προβλήματα πολιτικής τάξης;;; Κανείς δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Μόνο ο κ. Λάλος, άφησε κάποια υπονοούμενα (φωτογραφίζοντας την κυρία Ευτυχία Παπαλουκά), χωρίς όμως να εξηγήσει ποια είναι τα «μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης» που δημιούργησε η κυρία Παπαλουκά!

Εντύπωση μάλιστα έχει προκαλέσει η ΜΗ απάντηση του δημάρχου κυρίου Βασιλόπουλου στους παραιτηθέντες. Ούτε μια ανακοίνωση για να «αποκρούσει» τις σοβαρότατες “κατηγορίες” των τριών, ούτε μια εξήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. ΤΙΠΟΤΑ! Το ίδιο ισχύει και για την κυρία Παπαλουκά. Καμία απάντηση!

Τα νέα πρόσωπα

Σε ορισμό νέων αντιδημάρχων -μετά τις παραιτήσεις-προχώρησε η δημοτική αρχή. Στη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών ορίστηκε ο Γιώργος Ανεμογιάννης, στη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού ο Νίκος Ανανιάδης, στη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ο Γιάννης Καλαμπόκης, ενώ ο Θεόδωρος Μανωλεδάκης ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος στη Δ/νση Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Στις Δημαιρεσίες για την αναπλήρωση του παραιτηθέντος προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργου Πάνου, νέα πρόεδρος εκλέχτηκε η κυρία Γεωργία Χαραμαρά που ήταν και η επιλογή της διοίκησης. Οι αντικαταστάτες δημοτικοί σύμβουλοι των τεσσάρων παραιτηθέντων (που με μεγάλη δυσκολία βρέθηκαν από τα χαμηλά της λίστας με τους επιλαχόντες…) είναι οι: Τάκης Ταβλαρίδης, Κωνσταντίνα Κάπουα–Τριανταφύλλου, Κώστας Χατζηγεωργίου και Νάνι Πολίτου.


“Σκιές στην Διοίκηση Βασιλόπουλου!»

 

Προηγούμενο άρθροΜάτι: “Φρέναραν” οι έρευνες…
Επόμενο άρθροΔυναμικό ξεκίνημα της ΦΕΑ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.