“ΟΝΕΙΔΟΣ στην Δημοκρατική ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας”

0

Ποιος να το φανταζόταν τον Μάιο του 2014, ότι ο πιο νέος σε ηλικία δήμαρχος της Ελλάδας, ο φιλόλογος, ο «αριστερός» απόγονος των εμβληματικών ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, του Νίκου Τρυπιά και του Σάββα Σταματιάδη, θα μετέτρεπε τον δημόσιο διάλογο σε μονόλογο ύβρεων, λάσπης και χυδαιότητας, με στόχο να “δολοφονήσει” τον χαρακτήρα όποιου του ασκεί κριτική και να δυσφημίσει δημόσια τα τοπικά ΜΜΕ που ελέγχουν την εξουσία του, όπως ορίζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας για τον Τύπο!


Την δυσανεξία του πρώτου δημότη της ιστορικής πόλης μας σε όποιον έχει διαφορετική άποψη και κυρίως στα ΜΜΕ που δεν τον… προσκυνούν… αλλά ελέγχουν την διοίκησή του, την εξουσία του (όπως ορίζει το σύνταγμα για τον τύπο) την έχουμε εμπεδώσει όλοι οι δημότες της ιστορικής πόλης μας, εδώ και 4 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο κύριος Άρης Βασιλόπουλος

Οι δημόσιοι προσβλητικοί-συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί και οι αίολες αναπόδεικτες καταγγελίες ποινικά κολάσιμων πράξεων κατά ΚΑΙ μερίδας του τοπικού τύπου, ξεκίνησαν από τον κ. Βασιλόπουλο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την δημαρχία (2014). Χαρακτηριστικά παραδείγματα «δημοσίου λόγου» του νεότερου σε ηλικία δημάρχου της Ελλάδας:

«Φίλτατοι λιβελογράφοι, αργυρώνητοι, εξωνημένοι, ξεφτιλισμένοι, υποταγμένοι στα αφεντικά, δημοσιογράφοι-υπάλληλοι, μιζαδόροι, κομπιναδόροι, έμμισθοι κονδυλοφόροι, απατεώνες, διαπλεκόμενοι, μαύρο χρήμα, τα παίρνει μερίδα του τοπικού τύπου κ.α.»

Η εφημερίδα μας, με δημόσιες παρεμβάσεις της και με ανοιχτές επιστολές (02/02/2015 & 17/02/2015) κάλεσε τον κ. δήμαρχο (ΕΔΩ) να αποδείξει τους χαρακτηρισμούς και τις καταγγελίες που ενώπιων (δημόσια) των δημοτών έχει κάνει. Ζητήσαμε ΑΜΕΣΑ να δώσει ονόματα στην δημοσιότητα και στον Εισαγγελέα για να μάθει ο λαός της πόλης μας τους «ενόχους», σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Εαν ΔΕΝ το πράξει -γράφαμε- τότε θα πρόκειται για κοινές συκοφαντίες, για πολιτικές χυδαιότητες, που στόχο έχουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή της πόλης μας, για να συσπειρώσει ο κ. Βασιλόπουλος την παράταξή του…

Φυσικά ο κύριος δήμαρχος ΔΕΝ απάντησε ποτέ! Δεν έδωσε στην δημοσιότητα κανένα όνομα και φυσικά κανένα στοιχείο! Αποδείχτηκαν, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ & ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ οι «καταγγελίες» και οι χαρακτηρισμοί του… (ΕΔΩ)

Και σα να μην έφτανε αυτό… η αμετροέπεια και η αντίληψη του κυρίου Βασιλόπουλου περί δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας, την 20η Ιουνίου 2018:

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε αίτημα-καταγγελία 45 δημοτών. Η καταγγελία ήταν, ότι “στις αρχές Μαΐου, στην οδό Αρτάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίπλα στο γηροκομείο «ο καλός Σαμαρείτης», ο Δήμος τοποθέτησε 3 σταθερά εμπόδια (κολωνάκια) πάνω στο οδόστρωμα για να διευκολυνθεί κάτοικος της απέναντι πολυκατοικίας ο οποίος έχει μεγάλο όχημα και δυσκολεύεται να βγει με άνεση από το υπόγειο γκαράζ του και ότι αυτό στερεί στους υπολοίπους κατοίκους, στους επισκέπτες του γηροκομείου και τα ασθενοφόρα από δυο θέσεις στάθμευσης για τις οποίες υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα!”. Η συγκεκριμένη καταγγελία των Δημοτών είχε αποσταλεί και δημοσιευθεί (φυσικά) στο τεύχος Μαΐου της εφημερίδα μας. Κατά την (3ωρη!) διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο συμβούλιο, έγινε αποδεκτό το δίκαιο του αιτήματος από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Στο τέλος της συζήτησης, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος και αφού είπε ότι “το αίτημα και η υλοποίηση της τοποθέτησης των εμποδίων (κολωνάκια) είναι νόμιμα αλλά… προτείνει να επανεξεταστεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής και να έρθει ως θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο“, έκλεισε την ομιλία του με (καλά το καταλάβατε…) «καταγγελία» κατά του τοπικού τύπου!!!

Ο κύριος Άρης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος της ιστορικής πόλης μας, ο κατ΄επάγγελμα φιλόλογος, είπε: «Έχω να καταγγείλω αυτούς, που για μια διαμάχη τοπική και ένα θέμα που δεν είναι τόσο σοβαρό, πάνε και γράφουν ότι έδωσαν (ο Δήμος) θέση στον κολλητό του δημάρχου» και όταν ρωτήθηκε από δημοτικούς συμβούλους ποιος το έγραψε, ο δήμαρχος δείχνοντας με το δάχτυλο τον εκδότη της Fx-news κ. Βασίλη Βέττο λέει, “ΑΥΤΟΣ το έγραψε“!!!

Αμέσως, με παρέμβασή του ο κ. Βέττος ρώτησε τον δήμαρχο: «έγραψα εγώ κάτι τέτοιο, είστε σίγουρος, το διαβάσετε κύριε δήμαρχε;;;» και ο δήμαρχος-φιλόλογος απάντησε: “Σιγά μην διάβαζα εσάς κύριε Βέττο, έχω και χαρτί τουαλέτας...” και αμέσως στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο με την λέξη «ΝΤΡΟΠΗ» (προς τον δήμαρχο) να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα!!! Μάλιστα, ο δήμαρχος-φιλόλογος, φαίνεται ότι απολάμβανε την “δημοκρατική” ατάκα του, αφού με ειρωνικά γελάκια άρχισε να επαναλαμβάνει την φράση «χαρτί τουαλέτας, χαρτί τουαλέτας…»!!!

Δείτε το σχετικό βίντεο της Fx-news:

 

Μετά την τελευταία αυτή κατάπτυστη συμπεριφορά του δημάρχου, η εφημερίδα μας κάνει ξεκάθαρο ότι:

  • ΔΕΝ ανεχόμαστε και ΔΕΝ πρόκειται να ανεχτούμε, την κατά συρροή προσπάθεια του κατ’ επάγγελμα φιλολόγου, δημάρχου της πόλης, να «ποτίσει» τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, με μισαλλοδοξία και «τσογλανισμό»…
  • ΔΕΝ θα επιτρέψουμε και ΔΕΝ πρέπει να επιτρέψουν ούτε οι δημότες της ιστορικής μας πόλης, οι απόγονοι (της αξιοπρέπειας, της κοσμιότητας, της κουλτούρας) των προσφύγων που δημιούργησαν την πόλη μας, «φασίζουσες» και αλαζονικές συμπεριφορές που δηλητηριάζουν και διχάζουν την τοπική μας κοινωνία…
  • ΔΕΝ θα υποκύψουμε, από τις -επιπέδου χαμαιτυπείου- ύβρεις του δημάρχου-φιλολόγου εναντίον μας (αλλά και του τύπου γενικά), κάτι που δεν συνέβη μόνο στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Ιούνη, αλλά ήταν η συνέχεια πλειάδας άλλων προσβλητικών, συκοφαντικών και χείριστου πολιτικού επιπέδου συμπεριφορές του κ. Βασιλόπουλου σε δημόσιες συνεδριάσεις αλλά και σε σχόλιά του στο Facebook.
  • ΔΕΝ φοβόμαστε, ΔΕΝ θα φιμωθούμε, από την «εκστρατεία» αγωγών που ξεκίνησε ο δήμαρχος κατά μερίδας του τύπου, ζητώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για δημοσιεύματα που δεν του άρεσαν…

*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news


Διαβάστε επίσης:

«Οι εφημερίδες στο χειρουργείο της χούντας – #KATHESTOS…»

«Οδοιπορικό» στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας (Βίντεο)

«Ελιτίστικες, Εσωστρεφείς, Προσωποπαγείς πρακτικές»…

Ο μοναδικός υπεύθυνος!

«Εγκαίνια στα μουλωχτά»…

Προηγούμενο άρθροΣτο Μάτι οι Εθελοντές Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΝέα Τμήματα Security στο Enter (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.