“Εγκαίνια στα μουλωχτά”…

0

Kανένα κάλεσμα, καμία ανακοίνωση τύπου, καμία πρόσκληση σε αντιπολίτευση και φορείς της πόλης, από την δημοτική αρχή του κ. Άρη Βασιλόπουλου για τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 13/07 από τον ίδιο τον υπουργό υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (το κλειδί για το μη κάλεσμα;;;) κ. Ανδρέα Ξανθό, της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) στη Νέα Χαλκηδόνα. Να σημειώσουμε, ότι στα εγκαίνια παραβρέθηκε από την δημοτική αρχή μόνο (!!!) ο δήμαρχος και κανένας άλλος! Ούτε η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κυρία Αλίκη Γαλαζούλα!!! Όπως φαίνεται, το χάσμα -αν όχι αντιπαλότητα- της διοίκησης Βασιλόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον αγεφύρωτο…

Διαβάστε την μοναδική ανακοίνωση τύπου για τα εγκαίνια που έλαβε η εφημερίδα μας. Από την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ:

Δελτίο τύπου 13/07/2018

Εγκαίνια της 1ηςΤοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) του δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. 

Επένδυση στην κοινωνική οφελιμότητα.

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, του Δημάρχου κ. Α. Βασιλόπουλου, του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β´ περιφέρειας  Αττικής κας Χ. Καφαντάρη, του διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Καλοϊδά, της διοικήτριας της Α ´ Υ.Π.Ε. κας Τζ. Διαμαντοπούλου, , του υγειονομικού προσωπικού αλλά και πλήθους  κόσμου, τελέστηκαν σήμερα το πρωί 13/07/2108, τα εγκαίνια της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. στην Νέα Χαλκηδόνα.

Όπως τονίστηκε από τον Υπουργό, μετά από την συρρίκνωση των δομών υγείας το 2014, ο νέος θεσμός των τοπικών μονάδων υγείας, που υλοποιούνται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα, καλύπτουν τα κενά στο σύστημα υγείας και αποδεικνύουν έμπρακτα την στήριξη των αδύναμων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων με έμφαση «στην πρόληψη» της ασθένειας και όχι μόνο στην περίθαλψη. Πρόκειται για στοχευμένες « δομές πρώτης επαφής» και «μικρά πολυϊατρεία»με οικογενειακό γιατρό, έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι αποσκοπούν στην κοινωνική οφελιμότητα κάθε περιοχής. Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη «αλλαγής κουλτούρας ως προς την πρόληψη και την αγωγή υγείας» με παρέμβαση στα σχολεία,στα ΚΑΠΗ, στις κοινότητες γονέων και στην τοπική κοινωνία.

Με την διευκόλυνση της δωρεάν φροντίδας και της εγγύτητας  πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας κλείνει μια περίοδος μιζέριας και απαξίωσης που ακολούθησε την οικονομική κρίση και τις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, χαρακτήρισε την προσπάθεια θεάρεστη η οποία πρέπει να συνεχιστεί, ενώ ο Δήμαρχος Α. Βασιλόπουλος δήλωσε πως η αξία αυτής της ριζοσπαστικής παρέμβασης έγινε κατανοητή από την δημοτική αρχή η οποία αγκάλιασε την πρωτοβουλία και κατέδειξε πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συνεργάζεται θετικά με την κυβέρνηση και τους φορείς της πολιτείας.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Διαβάστε επίσης:

«Ελιτίστικες, Εσωστρεφείς, Προσωποπαγείς πρακτικές»…

ΝΦ-ΝΧ: Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε ασφαλισμένους & ανασφάλιστους

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΚαταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.