Χριστουγεννιάτικο “ΡΗΓΜΑ” στην διοίκηση Βασιλόπουλου! (Βίντεο)

0
Χριστουγεννιάτικο «ΡΗΓΜΑ» στην διοίκηση Βασιλόπουλου!

Την ανεξαρτητοποίησή του με πρωτοκολλημένο έγγραφο στο δημαρχείο (;;;) επέλεξε για να γνωστοποιήσει στον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και την δημοτική αρχή της «Δύναμης Πολιτών», ο τέως πλέον δημοτικός σύμβουλος της, κύριος Βασίλης Παπακώστας, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Α. Βασιλόπουλος (αριστερά) – Β. Παπακώστας (δεξιά) σε ομιλία του Μανόλη Γλέζου στην «Λαϊκή Συνέλευση”

 Ο κ. Παπακώστας, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συνοδοιπόρους του κυρίου Βασιλόπουλου στα χρόνια των “αντιμνημονιακών” αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ και της “Λαϊκής Συνέλευσης ΝΦ-ΝΧ”. Μαζί και στις πορείες που έκαναν τότε (πριν αναλάβουν εξουσία)  στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν «έκλειναν» με πανό και συνθήματα τις μαθητικές παρελάσεις στο κέντρο της πόλης μας…

 

 

 Μετά το δημοψήφισμα (2015) και την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπακώστας ακολούθησε –μαζί με τα περισσότερα μέλη της “Δύναμης Πολιτών”- τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και έγινε ένα από τα βασικά κομματικά στελέχη της “Λαϊκής Ενότητας” (ΛΑ.Ε.). Ο Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος παρόλο ότι παραιτήθηκε και εκείνος, δεν εντάχθηκε επίσημα στην ΛΑ.Ε., αν και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ότι έχει (ή είχε;;;) στενές επαφές με το κόμμα, που δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή στις  Εθνικές εκλογές…

Τους “επίσημους” λόγους της ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Παπακώστας τους ανέφερε σε επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας:

Þ    Η συμφιλίωση με μια πολιτική ιδιωτικοποίησης στο όνομα του «ρεαλισμού», ιδιαίτερα μάλιστα όταν επιστρατεύονται επιχειρήματα που καταφανώς δεν ευσταθούν, ανοίγει ένα δρόμο μη επιστροφής. Όπως έδειξαν και εμπειρίες από άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, τοπικά, κλαδικά ή συνολικότερα πολιτικά, εγχειρήματα της Αριστεράς, αυτός ο «ρεαλισμός» οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη πολιτική διολίσθηση και στον πολιτικό μιθριδατισμό.

Þ    Η σφοδρότητα με την οποία η δημοτική αρχή επιτέθηκε στο σωματείο των εργαζομένων στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (επειδή διαφωνούσε με τη ιδιωτικοποίηση) υπογραμμίζει τους παραπάνω κινδύνους: ο απλός «ρεαλισμός» δεν είναι αρκετός για να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση, η οποία αντικειμενικά ισοδυναμεί με ρήξη με τους εργαζόμενους την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή διαθέτει ένα μεγάλο ποσό που θα καταλήξει στους εργολάβους.

Þ     Το γεγονός ότι σε αυτή της την επιλογή η δημοτική αρχή στηρίχτηκε στις ψήφους της μνημονιακής αντιπολίτευσης του δήμου (που ψήφισαν «μετά χαράς» την απόφαση καλωσορίζοντάς την στο «ρεαλισμό») επιβεβαιώνει τους φόβους για «κερκόπορτα» και υπογραμμίζει τον κίνδυνο διαρκών μετατοπίσεων.

Μετά την αναφορά των “λόγων” της απόφασης του κυρίου Παπακώστα, εμείς θα προσθέσουμε και τον «κομματικό πόλεμο» που μαίνεται μεταξύ πρώην συντρόφων (ΣΥΡΙΖΑ με ΛΑ.Ε) τόσο στην “Δύναμη Πολιτών” όσο και στα κομματικά γραφεία της πόλης μας… Και θα πρέπει να αναφέ-ρουμε ότι ο βασικότερος συνεργάτης του Δημάρχου –και λόγω θέσης– είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας & πρασίνου κ. Γιώργος Ανεμογιάννης. Ο κ. Ανεμογιάννης είναι από τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας και δική του είναι –η σωστή για την εφημερίδα μας– πρωτοβουλία της ανάθεσης της ανάπλασης & συντήρησης του πράσινου με διεθνή διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρίες, από την στιγμή που ο δήμος αδυνατεί με ιδία μέσα να αναπλάσει και να το συντηρήσει. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ο κ. Παπακώστας είχε έναν λόγο παραπάνω για να αποχωρήσει, μια και ο Δήμαρχος επέλεξε την ρεαλιστική πλέον πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ανεμογιάννη. Και όχι μόνο την στήριξε, αλλά επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Παπακώστα με επίσημη ανακοίνωση:

Þ «Η δημοτική παράταξη της Δύναμης πολιτών ενημερώθηκε μέσω του πρωτοκόλλου του Δήμου (!!!) την Τρίτη το μεσημέρι την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπακώστα. Είχε προηγηθεί η καταψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο του έργου ανάπλασης και τοποθέτησης νέου αρδευτικού συστήματος στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της πόλης ως δήθεν ιδιωτικοποίηση, γεγονός που επικαλείται και στη δημόσια επιστολή του ως βασική αιτία αποχώρησης. Η πολιτική στάση του Βασίλη Παπακώστα συνιστά όχι μόνο κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού της Δύναμης πολιτών που και ο ίδιος ψήφισε, αλλά και προσβολή στα δημοκρατικά ήθη και τις αξίες της Αριστεράς, που επικαλείται ως λόγους ανεξαρτητοποίησης. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει ενωμένη μέχρι τέλους το έργο της με βάση της πρόγραμμά της, που μόνοι αρμόδιοι να το κρίνουν είναι ο λαός της πόλης και τα συλλογικά όργανα της παράταξης. Γι’ αυτό και καλούμε τον Βασίλη Παπακώστα να παραδώσει μία έδρα που δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά στα δεκάδες μέλη και φίλους της Δύναμης πολιτών, χάρη στον αγώνα των οποίων εξελέγη στο Δημοτικό συμβούλιο.»

   Τέλος, να σημειώσουμε ότι δεν αποκλείουμε την ανεξαρτητοποίηση και άλλων δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του Δήμου στο προσεχές μέλλον. Ο κ. Παπακώστας διατηρεί πολύ στενές κομματικές και προσωπικές σχέσεις με τουλάχιστον δύο ακόμη συμβούλους της διοίκησης του Δήμου, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν «χρησιμοποιηθεί» από τον Δήμαρχο σε κάποια «σοβαρή» θέση στην διοίκηση και παρά την επιθυμία τους…

Μετά την αποχώρηση του κ. Παπακώστα, η διοίκηση του Δήμου έχει πλέον οριακή (17) πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας…

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news – Δεκεμβρίου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ! Διαβάστε on-line την εφημερίδα Fx-news Δεκεμβρίου

Προηγούμενο άρθροΧονγκ Κονγκ: Νέα στοιχεία στην υπόθεση της 19χρονης
Επόμενο άρθροΣεισμός ταρακούνησε την Αττική
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.