ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ “Σκιές στην Διοίκηση Βασιλόπουλου!”

“Σκιές στην Διοίκηση Βασιλόπουλου!”“Πράξεις στην διαχείριση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων από τον Δήμο, αφήνουν ηθικές σκιές…” – “Η ανάθεση στη σύζυγο και το γήπεδο της ΑΕΚ…”

Ως αρχή του σχολίου μας αναδημοσιεύσουμε αποσπάσματα από την προεκλογική διακήρυξη του 2014 της παράταξής «Δύναμη Πολιτών» του δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου:

“Αγαπητοί/ες συνδημότες και συνδημότισσες, εμείς, η Δύναμη Πολιτών, απευθυνόμαστε σε εσάς, τους συμπολίτες μας που γνωρίζετε τη στάση ζωής μας, την κοινωνική και πολιτική μας δράση, την ανιδιοτέλειά μας, την πλήρη ανεξαρτησία μας από κάθε είδους διαπλοκή με οικονομικά συμφέροντα (…) – Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να υπηρετεί πρώτα από όλα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μας και να εκφράζει τις ηθικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες τους (…) – Θεσπίζουμε κανόνες δεοντολογίας και κοινωνικής λογοδοσίας για όσους αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, με περιορισμό των αμοιβών όλων των αιρετών, και μόνο για όσους είναι απαραίτητο, απαγόρευση επαγγελματικών σχέσεων ή σχέσεων προμήθειας με το Δήμο και διαχειριστικό έλεγχο στο τέλος κάθε θητείας (…)”

Για τον «περιορισμό των αμοιβών» δεν θα κάνουμε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Δήμαρχος, 4 αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δ.Σ., 2 πρόεδροι τοπικών συμβουλίων αμείβονται κανονικά και… με το Νόμο (Καλλικρατικό)! Επιπλέον, έχουν προσληφθεί και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (μη εκλεγέντες) του συνδυασμού του κ. Άρη Βασιλόπουλου ως έμμισθοι μετακλητοί υπάλληλοι! (με χρήση του Νόμου βεβαίως)

Θα σχολιάσουμε όμως εκτενέστερα και με στοιχεία την «απαγόρευση επαγγελματικών σχέσεων ή σχέσεων προμήθειας με το Δήμο», όπως αναφέρει η εκλογική διακήρυξη του κ. Βασιλόπουλου.

Και θα αναφέρουμε ορισμένες «πράξεις» του Δήμου  από τη συμμετοχή του στο «πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενες κατοικίες στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ». Πράξεις που δημοσιεύτηκαν στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». (Το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» είναι διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία αναρτώνται υποχρεωτικά όλες οι αποφάσεις πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων.)

Την χρηματοδότηση του προγράμματος και την επιλογή των προσφύγων-μεταναστών που θα φιλοξενηθούν, την έχει η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ.

Την διαχείριση του προγράμματος (οικονομική, προμήθειες, επιλογή κατοικιών κλπ) όμως την έχει ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ μέσω την «Κοινωφελούς επιχείρησης». Όπως έχει και την διαχείριση του νέου προσωπικού (περίπου 15 άτομα) που επέλεξε & προσέλαβε η «Κοινωφελούς» του Δήμου (χωρίς ΑΣΕΠ κλπ).  Πρόεδρος της «Κοινωφελούς επιχείρησης» είναι ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου και π. αντιδήμαρχος (2014-2016), κ. Βαγγέλης Κουμαριανός. Ο κ. Κουμαριανός είναι υιός της κυρίας Βάλιας Ματσουκά-Κουμαριανού, πρώην δημοτικής συμβούλου και νυν γραμματέας της παράταξης της διοίκησης του Δήμου. Μάλιστα, η κυρία Κουμαριανού που συμμετείχε στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο (επί Δημαρχίας Ε. Γαϊτανά) είχε παραιτηθεί λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2014 για να πάρει την θέση της ως επιλαχών, ο κ. Άρης Βασιλόπουλος!

1. ΠΡΑΞΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ

Με την απόφαση (137/17-ΑΔΑ: ΨΕΛΡΟΚΚΒ-Μ95) του Προέδρου της «Κοινωφελούς επιχείρησης» του Δήμου ΝΦ-ΝΧ, κυρίου Κουμαριανού Ευάγγελου (ως νομίμου εκπροσώπου), έγινε η κατακύρωση απευθείας ανάθεσης για σύναψη σύμβασης προμήθειας συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας του προσωπικού του προγράμματος «Στέγασης Προσφύγων». Το συνολικό κόστος της απευθείας ανάθεσης που ανήλθε στο ποσό των 3.069,47€ (με ΦΠΑ) ανατέθηκε (απευθείας…) στο κατάστημα τηλεφωνίας που διατηρεί στην πόλη μας η σύζυγος του Δημάρχου, κυρίου Άρη Βασιλόπουλου!!!  

Στο ιδιωτικό συμφωνητικό (Αρ. Πρωτ.: 2134/13-12-2017) που υπογράφτηκε,  η εταιρία της συζύγου του Δημάρχου θα προμηθεύσει με κόστος  3.069,47€ (με ΦΠΑ) δεκατέσσερις  (14) συσκευές κινητών τηλεφώνων με δεκατέσσερις (14) κάρτες sim (νέων αριθμών) και είκοσι οκτώ (28) κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας αξίας 20€ έκαστη για το προσωπικό του προγράμματος «Στέγασης Προσφύγων».

*Να σημειώσουμε ότι όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα από την «Κοινωφελούς του Δήμου ΝΦ-ΝΧ), η προβλεπόμενη ανώτατη δαπάνη (κωδ. 02.00.6226) για την επικοινωνία του προσωπικού ήταν 1.120€. Μετ την υπ. αρ.144/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς (7/11/2017), η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό συμβούλιο (15.11.2017), το ποσό της δαπάνης αυξήθηκε σε 3.277€

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η δημοσιοποίηση από την ηλεκτρονική έκδοση της Fx-news αλλά και από άλλες τοπικές ιστοσελίδες, της «απευθείας ανάθεσης» προμήθειας κινητών στη σύζυγο του Δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε πολλούς δημότες, όπως εκφράστηκε με δεκάδες σχόλια στo Facebook.

  Μέσω facebook έδωσε την απάντησή του και ο Δήμαρχος της πόλης μας. Ο κ. Βασιλόπουλος για την «απευθείας ανάθεση» στη σύζυγο του ανέφερε ότι,  “…τον λασπολογούν, υπονοώντας ότι χαρίστηκαν λεφτά στη γυναίκα του και αποκρύπτουν ότι πρόσκληση εστάλη σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη, αλλά επειδή το κέρδος είναι μηδαμινό καμία άλλη δεν υπέβαλε προσφορά!!! Και καταλήγει για το θέμα λέγοντας «ξέχασα βέβαια, έπρεπε να σταλεί σε όλες τις εταιρείες (σημ. να καταθέσουν προσφορά) πλην της γυναίκας μου γιατί αλλιώς θα ήταν διαπλοκή (…)»…

   Η εφημερίδα μας απευθύνθηκε σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας της πόλης μας και ζήτησε προφορά για: δεκατέσσερις  (14) συσκευές κινητών τηλεφώνων με δεκατέσσερις (14) κάρτες sim (νέων αριθμών) και είκοσι οκτώ (28) κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας αξίας 20€ έκαστη. Το συνολικό κόστος (με ΦΠΑ) της προσφοράς που λάβαμε είναι: 1.766€! Αναλυτικά, οι 14 συσκευές υψηλής τεχνολογίας (smartphones, 4G, με οθόνη 5 ιντσών) κοστίζουν 1.206€, οι 14 κάρτες sim (νέων αριθμών) είναι δωρεάν και ο χρόνος ομιλίας (28 κάρτες των 20€) κοστίζουν 560€…

2. ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Η «Κοινωφελούς επιχείρησης» του Δήμου ΝΦ-ΝΧ που διαχειρίζεται το «πρόγραμμα στέγασης προσφύγων», έχει αναλάβει την εύρεση διαμερισμάτων για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες-μετανάστες. Έχει δημιουργήσει και μια πενταμελής επιτροπή για την πιστοποίηση καταλληλότητας των διαμερισμάτων. Στην επιτροπή πρόεδρος είναι η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου, η κυρία Χριστίνα Ανδρέου. Μέλη είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι κ.κ. Παπακώστας Βασίλειος και Κουμαριανός Ευάγγελος. Από την αντιπολίτευση, μοναδικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κοπελούσος…

Ανάμεσα στα διαμερίσματα που μισθώθηκαν και εγκρίθηκαν από την επιτροπή, διακρίναμε:

1.  Μίσθωση ακίνητου στη Ν. Φιλαδέλφεια, που βρίσκεται σε ισόγειο όροφο, έτος κατασκευής  1975, επιφανείας 66 τ.μ., με μίσθωμα 350,00€. Το ακίνητο ανήκει σε στενότατο συγγενή του Δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου…

2.  Μίσθωση ακίνητου στη Ν. Φιλαδέλφεια, που βρίσκεται σε ισόγειο όροφο, έτος κατασκευής  1974, επιφανείας 40 τ.μ., με μίσθωμα 250,00€. Το ακίνητο ανήκει σε στενότατο συγγενή της δημοτικής συμβούλου της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου και προέδρου της πενταμελούς επιτροπής καταλληλότητας των διαμερισμάτων, κυρίας Χριστίνας Ανδρέου…

3.  Μίσθωση ακίνητου στη Ν. Χαλκηδόνα, που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, έτος κατασκευής  1982, επιφανείας 56 τ.μ., με μίσθωμα 320,00€. Το ακίνητο ανήκει σε στενότατο συγγενή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου, κυρίου Πρελορέντζου Αρσένη


«Η ανάθεση στη σύζυγο και το γήπεδο της ΑΕΚ!»

Την χυδαιότητα, την συκοφαντία και το Γήπεδο της ΑΕΚ… φαίνεται να επιστράτευσε το περιβάλλον της διοίκησης Βασιλόπουλου μέσω του ιστολογίου «τοπικής εφημερίδας*», για να “αντιπαρέλθει” στο ηθικό ζήτημα που η ηλεκτρονική Fx-news, έθεσε στο άρθρο της με τίτλο: «Απευθείας ανάθεση 3.277€ στη σύζυγο του Δημάρχου»!

Στο άρθρο μας δημοσιεύσαμε το δημόσιο έγγραφο από το πρόγραμμα «Διαύγεια», με την πράξη της «απευθείας ανάθεσης «3.069,47€» της “Κοινοφελούς επιχείρησης” στο κατάστημα τηλεφωνίας της συζύγου του Δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου, για την προμήθεια κινητών τηλεφώνων κλπ, που αφορά το προσωπικό του προγράμματος «Στέγασης Προσφύγων» στην πόλη μας. Και καταλήξαμε ότι η Πράξη είναι μεν νόμιμη, αλλά το πόσο ηθική είναι θα το κρίνουν οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας…

Η συγκεκριμένη “εφημερίδα*” με άρθρο στην ιστοσελίδα της, μας κατηγορεί για: «παραπληροφόρηση, αυριανισμό, λιθοβολισμό, καλλιέργεια μίσους για τους πρόσφυγες (!), ότι “χτυπάμε” τους εργαζομένους, ότι στοχοποιούμε επιχειρήσεις & ιδιοκτήτες κατοικιών» και ότι αναλαμβάνουμε: «…να εκτελέσουμε συμβόλαια για τα… συμφέροντα που καραδοκούν να αλώσουν την πόλη και δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα για να επιτύχουν το σκοπό τους, ακόμα και αν είναι εξοπλισμένοι με φιλικές νομοθετικές πράξεις από πρόθυμους κυβερνητικούς, ακόμα κι αν πανηγυρίζουν με τις δικαστικές αποφάσεις που τους… δικαιώνουν και δεν παύουν να επιχειρούν την εξαφάνιση κάθε αντίστασης»!! Και κλείνει το χυδαίο και συκοφαντικό λιβελογράφημα με την προτροπή: «Καιρός να οργανωθούν και οι πολίτες αυτής της πόλης»!!!

 Τι άλλο να γράψουμε εμείς; Απάντησαν μόνοι τους! Με πανικό! Με χυδαιότητες! Με  συκοφαντίες!  Προσπαθούν να «κρύψουν» το ηθικό ζήτημα που προέκυψε από την απευθείας ανάθεση της «αριστερής» (εδώ τρίζουν κόκαλα…) διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου, στην επιχείρηση της γυναίκας τού ίδιου του Δημάρχου! «Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» και προτρέποντας τους δημότες να οργανωθούν και να αντισταθούν κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ!!!

*Σημείωση: Στην «τοπική εφημερίδα», ο ιδιοκτήτης/υπεύθυνος σύνταξης είναι και εκλεγμένος (έμμισθος) πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Νέας Χαλκηδόνας, με την παράταξη της διοίκησης Βασιλόπουλου (Δύναμη Πολιτών)…

 


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα FX-news (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Eφημερίδας Fx-news: Διαβάστε on-line το τεύχος Ιανουαρίου


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!