“Και τώρα τι;;;”…

0

Σήμερα 5 Ιουλίου 2018, κατεδαφίστηκαν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις καθαριότητας του Δήμου ΝΦ-ΝΧ στο άλσος, όπως όριζε η οριστική εντολή κατεδάφισης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής.

ΔΕΝ θα πούμε ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω για την κατεδάφιση και για τα οχήματα και τον εξοπλισμό του δήμου που έμειναν πλέον…κυριολεκτικά στον δρόμο!!!

Θα αναπαράγουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, της 16ης Μαίου 2018 και το βίντεο με την παρέμβαση της εφημερίδας μας στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Ιουλίου 2017.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε “μέχρι κεραίας”…

Η ευθύνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα έχει ονοματεπώνυμο: Άρης Βασιλόπουλος!

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

Τα περιθώρια για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έχουν στενέψει ασφυκτικά…

Οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις “σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων – Γκαράζ απορριμματοφόρων – υπηρεσία καθαριότητας” που βρίσκονται στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και από το 2015 έχουν χαρακτηριστεί αμετάκλητα “κατεδαφιστέες” θα πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να απομακρυνθούν. Η αποκεντρωμένη διοίκηση με έγγραφό της απαιτεί πλέον την κατεδάφισή τους άμεσα από τον Δήμο. Εαν ο Δήμος δεν το κάνει τις επόμενες μέρες, τότε θα εξουσιοδοτήσει της εταιρία (Δικέφαλος 1924 Α.Ε.) που κατασκευάζει το γήπεδο να το πράξει. Σημειώνουμε ότι η εταιρία έχει προσφερθεί να αναλάβει το κόστος της κατεδάφισης, όπως διαβάσαμε στο έγγραφο (φώτο)!

Το “σήριαλ” της απομάκρυνσης των χαρακτηρισμένων αυθαίρετων εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει από το 2013. Και κορυφώθηκε με την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Έγινε μάλιστα και μέγα σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Δήμο και στην ΑΕΚ…

Εμείς σήμερα δεν θα σταθούμε στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ούτε ποιος έχει κερδίσει και ποιος έχει χάσει στον άτυπο αυτό “πόλεμο”. Θα σταθούμε στην ουσία. Στο αποτέλεσμα: Μέχρι τις αρχές Ιουνίου η εγκαταστάσεις θα ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ, όσο και να αντισταθεί “για την τιμή των όπλων” η διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου! Όσα επιχειρήματα (δίκαια ή άδικα) και να θέσει, η απόφαση πλέον είναι τελεσίδικη! Και δεν ήρθε “ως κεραυνός εν αιθρία”… Τέσσερα χρόνια που είναι στην διοίκηση του Δήμου η απομάκρυνση -με απόφαση δικαστηρίων- των αυθαίρετων εγκαταστάσεων ήταν στην καθημερινή ατζέντα! Και σίγουρα γνώριζαν ότι, με το που θα ξεκινήσουν τα έργα του γηπέδου η “πίεση” για να εφαρμοστεί ο νόμος θα ήταν αφόρητη…

Και τώρα τι;;;

Η διοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα “μας έλεγε” ότι “περίμενε/ει” από την κυβέρνηση χρηματοδότηση, για την δημιουργία σύγχρονου κέντρου της υπηρεσίας καθαριότητας σε οικόπεδο στο Χαμόμηλο και έπειτα να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις από το άλσος… Όσο και αν με άρθρα αλλά και παρεμβάσεις της Fx-news στο Δημοτικό συμβούλιο, skoyπροειδοποιούσαμε (τους κατοίκους επί της ουσίας, η διοίκηση Βασιλόπουλου γνώριζε…), ότι έστω και αν υπήρχαν τα χρήματα για την κατασκευή του σύγχρονου κέντρου, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 3 έτη για να παραδοθεί. Και ρωτούσαμε αν υπήρχε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, έστω και προσωρινό, για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο άλσος και έχουν τελεσίδικα κριθεί κατεδαφιστέες! Δείτε στο Βίντεο:

Η ώρα έφτασε. Οι εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν. Ρωτάμε τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ.:

Που θα μεταφερθεί ο σταθμός μεταφόρτωσης;;; Το αμαξοστάσιο;;; Η υπηρεσία καθαριότητας;;; Θα επηρεαστεί η καθαριότητα στην πόλη μας;;;


Την ώρα που γράφαμε το παραπάνω κείμενο, λάβαμε από τον Δήμο ενημέρωση, για “θετική άποψη” από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την χρηματοδότηση της κατασκευής σύγχρονων εγκαταστάσεων στο Χαμόμηλο. Τα ερωτήματα της εφημερίδας μας παραμένουν. Και σήμερα, η …”θετική άποψη” να γίνει… 10εκ ευρώ που απαιτούνται για το έργο, πάλι ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου θα είναι στο μακρινό μέλλον… Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου:

Τετάρτη 16-05-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πράσινο φως για την μετεγκατάσταση της καθαριότητας

Μετά από συνεχή διαβήματα του Δήμου και ανταλλαγές εγγράφων από τον Δεκέμβρη του 2015 με συναρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία, ο Δήμος κατόρθωσε να πάρει θετική άποψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (έγγραφο με αρ.πρ.6944/27-3-2018) και την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (έγγραφο με αρ. πρ. 4667/459/15-5-2018), για την μετεγκατάσταση του ΣΜΑ, του αμαξοστασίου και τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου σε συγκεκριμένη περιοχή εντός Βιοτεχνικού Πάρκου.

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων που έχει ετοιμάσει και υποβάλει ο Δήμος μας, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016. Ανοίγει ο δρόμος για να γίνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ένας από τους λίγους Δήμους που θα διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις και αμαξοστάσιο, δεδομένου ότι η νόμιμη χωροθέτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Προκαλεί λοιπόν εύλογη απορία, για ποιο λόγο η πλευρά της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. προχωράει σε εξώδικα και εμπρηστικές ανακοινώσεις κατηγορώντας ψευδώς τον Δήμο για αδράνεια, μιλώντας για «οικολογικό έγκλημα» και για ποίο λόγο ζητά να κατεδαφίσει η ίδια τις δημοτικές εγκαταστάσεις καθαριότητας που λειτουργούν στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της και παράλληλα να προστατέψει και να αναβαθμίσει συνολικά το χώρο του Άλσους όλα με δημόσια χρηματοδότηση (Δήμος, Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ). Η μετεγκατάσταση έχει δρομολογηθεί. Για ποιο λόγο οξύνουν την αντιπαράθεση με την πόλη;


Δείτε σχετικά:

28/5/2018: «SOS για την καθαριότητα της πόλης μας, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής!» –

Γήπεδο ΑΕΚ: Ο Άρης Βασιλόπουλος πήρε… ΜΗΔΕΝ (0) αντισταθμιστικά για την Πόλη μας έως σήμερα!

«Τα αντισταθμιστικά, η απλή αναλογική και ο κυρ. Παναγιώτης!»

Γήπεδο ΑΕΚ: «Μπλέξιμο» με τα αντισταθμιστικά του γηπέδου;

«Σταθμός συνεννόησης» μεταξύ Δήμου και ΑΕΚ;;;

Προηγούμενο άρθρο«Ο σφουγγοκωλάριος του #arxonta”
Επόμενο άρθρο“Τρεχάτε ποδαράκια μου” (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.