28/5/2018: “SOS για την καθαριότητα της πόλης μας, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής!” –

0

Επίκαιρο όσο ποτέ -μετά τα τελευταία γεγονότα- το άρθρο της έντυπης εφημερίδας Fx-news Μαΐου (28/05):

Τα περιθώρια για τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας έχουν στενέψει ασφυκτικά! Οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις «σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων – γκαράζ οχημάτων – υπηρεσία καθαριότητας» που βρίσκονται στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και από το 2015 έχουν χαρακτηριστεί αμετάκλητα «κατεδαφιστέες» από το ΣτΕ, θα πρέπει να κατεδαφιστούν. Η αποκεντρωμένη διοίκηση με έγγραφό της απαιτεί πλέον την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων!

   Το «σήριαλ» της απομάκρυνσης των χαρακτηρισμένων αυθαίρετων εγκαταστάσεων έχει ξεκινήσει από το 2013 και κορυφώθηκε με την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2017. Έγινε μάλιστα και μέγα σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Δήμο και στην ΑΕΚ…

   Εμείς σήμερα δεν θα σταθούμε στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ούτε ποιος έχει κερδίσει και ποιος έχει χάσει στον άτυπο αυτό «πόλεμο». Θα σταθούμε στην ουσία. Στο αποτέλεσμα:  Στο επόμενο διάστημα οι εγκαταστάσεις θα ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ, όσο και να αντισταθεί «για την τιμή των όπλων» η διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου! Όσα επιχειρήματα (δίκαια ή άδικα) και να θέσει, η απόφαση πλέον είναι τελεσίδικη! Και δεν ήρθε «ως κεραυνός εν αιθρία»… Τέσσερα χρόνια που είναι στην διοίκηση του Δήμου η απομάκρυνση -με απόφαση δικαστηρίων- των αυθαίρετων εγκαταστάσεων ήταν στην καθημερινή ατζέντα! Και σίγουρα ο Δήμαρχος γνώριζε ότι με την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου η «πίεση» για να εφαρμοστεί ο νόμος θα ήταν αφόρητη… Η ώρα έφτασε. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να κατεδαφιστούν. Οι υπηρεσίες καθαριότητας θα βρεθούν στον «αέρα»! Η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης μας θα διαταραχθεί, με τις συνέπειες να αγγίζουν όλους τους δημότες! Ήδη ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων έχει σταματήσει να δουλεύει και τα αποτελέσματα έχουν φανεί στους κάδους, στις γειτονιές της πόλης μας… Ο Δήμος λίγες μέρες μετά την εντολή κατεδάφισης από την αποκεντρωμένη διοίκηση, ανακοίνωσε ότι πήρε “θετική άποψη” από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (έγγραφο με αρ.πρ.6944/27-3-2018) και την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (έγγραφο με αρ. πρ. 4667/459/15-5-2018), για την χρηματοδότηση της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων καθαριότητας σε έκταση στην περιοχή «Χαμόμυλο» (δίπλα από την BSB, τέρμα Απομάχων) και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της καθαριότητας από το άλσος που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια.

Έστω  όμως και σήμερα να εκταμιεύονταν τα χρήματα από το Υπουργείο, για να αγοραστεί το οικόπεδο και να κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις, ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου και της μετεγκατάστασης δεν θα ήταν λιγότερος από τα δύο έτη! Και μέχρι τότε, που θα “παρκάρουν” έστω και προσωρινά οι εγκαταστάσεις καθαριότητας;;; Πως θα λειτουργήσει η καθαριότητα του δήμου;;; Τι έκανε ο δήμαρχος εδώ και 4 χρόνια -εκτός από «πόλεμο» κατά της ανέγερσης του γηπέδου- για να μην βρεθεί «στο δρόμο» η πιο σημαντική αρμοδιότητα (καθαριότητα) που έχει αναλάβει με την εκλογή του;;; Γιατί δεν φρόντισε να εξασφαλίσει έστω και μια ενδιάμεση λύση εφόσον γνώριζε ότι θα αναγκαστεί να “κλείσει” τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις;;; 

Η Fx-news  «φώναζε», έκανε ρεπορτάζ, προειδοποιούσε εδώ και χρόνια την διοίκηση Βασιλόπουλου, για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που έρθει η στιγμή να απομακρυνθεί αναγκαστικά η υπηρεσία καθαριότητας από το άλσος! Λέγαμε ότι «πρέπει ο δήμος να βρει μια λύση για την μεταφορά των εγκαταστάσεων, έστω και προσωρινή, πολύ ΠΡΙΝ έρθει η στιγμή της αναγκαστικής κατεδάφισης»! Και αντί για απαντήσεις, συγκλίσεις και λύσεις για το τόσο σημαντικό πρόβλημα… ακούγαμε: ειρωνείες και ανοίκειους εις βάρος μας χαρακτηρισμούς! Αντί να αντιμετωπίσει ο δήμαρχος το τεράστιο πρόβλημα που ερχόταν για την καθαριότητα της πόλης του, προτίμησε να παίζει «επαναστατικό κατενάτσιο» και να κάνει «πόλεμο» ανακοινώσεων με την ΑΕΚ, την κυβέρνηση, την περιφέρεια, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την διεύθυνση δασών, τους «κακούς» δημοσιογράφους κλπ!!! Και τώρα που ήρθε η στιγμή της αναγκαστικής κατεδάφισης (που έπρεπε από το 2015 να γίνει με τελεσίδικη απόφαση) και συνειδητοποίησε ότι δεν του βγήκε το «κατενάτσιο» και από στιγμή σε στιγμή η υπηρεσία καθαριότητας κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» από τις δικές του (μη) ενέργειες, ξεκίνησε η διοίκηση του δήμου το -αγαπημένο της- Blame Game (παιχνίδι επίρριψης ευθυνών)!

Ο χρόνος για παιχνίδια πλέον τελείωσε!

Στην περίπτωση που η υπηρεσία καθαριότητας βρεθεί στον δρόμο, με ότι συνεπάγεται αυτό, η ευθύνη (και θεσμικά) έχει ονοματεπώνυμο. Άρης Βασιλόπουλος. Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.


 

Διαβάστε σχετικά:

Κατάληψη των εγκαταστάσεων καθαριότητας στο άλσος

ΕΚΤΑΚΤΟ! Στο αυτόφωρο άνθρωποι του Δήμου! (upd)

«Μοναδικός υπεύθυνος ο Βασιλόπουλος»!


Και τώρα τι;;;

Βγαίνει η άδεια – «θέμα» ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου

«Τα αντισταθμιστικά, η απλή αναλογική και ο κυρ. Παναγιώτης!»

«Οικολογία…» (φωτογραφίες)

Δ.Σ.-Βίντεο: «Τι είπαν για την απομάκρυνση του σταθμού απορριμάτων από το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας»

«Εριξε το γάντι στον Δήμο – ‘Αγκάθι’ τα σκουπίδια…»

«Σταθμός συνεννόησης» μεταξύ Δήμου και ΑΕΚ;;;

Άλσος Ν.Φ.: «Βουνό» τα κλαδιά & τα ξερόχορτα στο γκαράζ του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!!!

Προηγούμενο άρθρο“Καθαριότητα Δήμου”: Έκτακτο συμβούλιο – Ανακοίνωση Δημοτικής αρχής
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν.Φ. Ν.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.