“Τα αντισταθμιστικά, η απλή αναλογική και ο κυρ. Παναγιώτης!”

0

 Γράψαμε πολλά. Θα σας κουράσουμε λίγο, αλλά πιστεύουμε να αξίζει…


Στο project του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τα τέλη Ιουλίου, περιλαμβάνονται και τα «αντισταθμιστικά» που η ΑΕΚ θα «δώσει» για την παραχώρηση από το κράτος 4,793 στρεμμάτων (3,002 στρ. η επέκταση + 1,791 στρ. ο πεζόδρομος) από το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, για την επέκταση και μετατόπιση του γηπέδου, μακρύτερα από τα όμορα κτήρια (οικοπέδου της ΑΕΚ) των οδών Καππαδοκίας & Αττάλειας και την δημιουργία σύγχρονου περιβάλλοντος χώρου.

Τα αντισταθμιστικά περιλαμβάνουν (Στοιχεία από εγκεκριμένη Μ.Π.Ε.):

Για τον αριθμό δένδρων εντός της περιοχής επέμβασης (επέκταση και πεζοδρόμηση) που ανέρχονται σε περίπου ενενήντα (90) δέντρα, τα μισά (45 δέντρα) βρίσκονται στον χώρο της επέκτασης του νέου γηπέδου (3 στρ.) και τα άλλα μισά στο χώρο του πεζοδρόμου της ανατολικής πλευράς (1,79 στρ.), και ως αντιστάθμιση στην απομάκρυνση της βλάστησης προτείνεται να: Πραγματοποιηθεί φύτευση νέων δέντρων και θάμνων σε «διάκενα» (εκτάσεις χωρίς δενδρώδη βλαστηση) εντός του άλσους, σύμφωνα με τη μελέτη πρασίνου του έργου (Nerco- Χλύκας, 2014), κατόπιν οριστικής μελέτης εφαρμογής και σε συνεννόηση με την αρμόδια Δασική Υπηρεσία (Δ/νση Δασών Αθηνών). Εντός του άλσους παρατηρήθηκε αριθμός εκτάσεων χωρίς βλάστηση, τα λεγόμενα «διάκενα», μέρος των οποίων εμφανίζει μια μορφή εγκατάλειψης. Από τον αριθμό αυτό επιλέχθηκαν οι έξι πλέον κατάλληλες θέσεις (διάκενα) ως χώροι φύτευσης, συνολικής έκτασης 21,2 στρ.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας όμως, «προχώρησε» μια παλαιότερη έτοιμη μελέτη ολικής ανάπλασης του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, που είχε συνταχθεί το 2008 (Δημαρχία Σταύρου Κόντου) και εξασφάλισε την χρηματοδότησή της από την Περιφέρεια Αττικής, κόστους 800.000€. Το έργο είναι ώριμο και έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο.

Το έργο περιλαμβάνει: Την ανάπλαση και προστασία του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό. Μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η προστασία του άλσους ως οικοσυστήματος (προστασία από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους), καθώς και η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και αποτελεσματική συντήρησή του. Στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων. Στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (περιλαμβάνει εργασίες στην περίφραξη, μικρές αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων, τοποθέτηση ξύλινων σημάνσεων κ.ά). Στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής (Ειδικές Αναδασώσεις). Στην αντιπυρική προστασία του Άλσους – Αρδευτικά δίκτυα. Επισημαίνεται ότι ο περιτοιχισμένος χώρος του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας (πλην των ρυμοτομούμενων τμημάτων) καλύπτει έκταση 415.066,36 τ.μ., ενώ περικλείεται στα βόρεια από την οδό Χίου, δυτικά από την οδό Δεκελείας, ανατολικά από τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Μηλιώρη και νότια από την οδό Ατταλείας και τον χώρο στον οποίο βρισκόταν το γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) «Νίκος Γκούµας».

Τώρα με την “πολεμική” του Δήμου κατά της περιφέρειας, δεν είμαστε σίγουροι πόσο γρήγορα θα ξεκινήσει το έργο…


Πριν το σχόλιό μας διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ:


Εφημερίδα Fx-news τεύχος Μαρτίου 2017

Στο τεύχος Μαρτίου η εφημερίδα μας είχε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τα αντισταθμιστικά που πρότεινε τότε η κυβέρνηση στον κ. Βασιλόπουλο:

Σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη δίνει η κυβέρνηση στον Δήμο μας, με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και συνομίλησε για το θέμα του γηπέδου με τον Δήμαρχο κ. Άρη Βασιλόπουλο. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να παρακάμψει τον Άρη Βασιλόπουλο από το θέμα της κατασκευής του γηπέδου και ήρθε σε επαφή μαζί του, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να  αποκτήσουν γήπεδα η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Παναθηναϊκός στο Γουδί. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ικανοποιήσει τον κ. Βασιλόπουλο έτσι ώστε να σταθεί δίπλα στην κατασκευή του γηπέδου, κάτι που θα διευκολύνει κατά πολύ την πρόοδο και ολοκλήρωση της “Αγιας Σοφιάς”.

  Το ζήτημα του γηπέδου, έχει «ταλαιπωρήσει» την πόλη μας τα τελευταία τρία χρόνια. Η κυβέρνηση, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στο ζήτημα που «ταλαιπωρεί» με αρνητική δημοσιότητα τη Νέα Φιλαδέλφεια και βεβαίως να ικανοποιήσει και το λαϊκό αίσθημα των εκατομμυρίων φιλάθλων της «Ένωσης», προσφέρει στον Δήμο μας -για να μην είναι απέναντι στην κατασκευή του γηπέδου- όλα σχεδόν τα «αντισταθμιστικά» που έχει ζητήσει η διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου. Χρηματοδότηση για μεταφορά και στέγαση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αλλά και του πάρκινγκ οχημάτων του δήμου, από τον εδώ και χρόνια παράνομο χώρο που στεγάζεται στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Παραχώρηση στον δήμο της έκτασης του Πετάλου Νησίδας (πίσω από το κοιμητήριο, στις όχθες του Κηφισού ποταμού) για να γίνει πάρκο, πράσινος χώρος και αθλητικές εγκαταστάσεις), δημιουργία χώρων στάθμευσης στη Νέα Χαλκηδόνα κλπ…

   Γνωρίζοντας όλοι μας ότι το γήπεδο θα κατασκευαστεί αργά ή γρήγορα (με στήριξη της πλειοψηφίας των κομμάτων της βουλής), αναμένουμε από τον δήμαρχο να «κλείσει» ΤΩΡΑ το ζήτημα του γηπέδου παίρνοντας τα αντισταθμιστικά τα οποία θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον δήμο μας εδώ και δεκαετίες. Αυτό λέει άλλωστε και η κοινή λογική. Εάν εξακολουθήσουν να το παίζουν «επαναστάτες» για να γίνουν αρεστοί στην πολύ μικρή μειοψηφία που τους στηρίζει, το γήπεδο θα γίνει χωρίς η πόλη μας να πάρει το παραμικρό ανταποδοτικό! Το συγκεκριμένο project του γηπέδου είναι νομικά κατοχυρωμένο (και με αποφάσεις του ΣτΕ) και η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε νομικές τροποποιήσεις χρειάζονται για να παρακαμφθεί τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια Αττικής για να διευκολυνθεί η κατασκευή του… Και στο τέλος βέβαια, όχι μόνο αντισταθμιστικά δεν θα λάβει η πόλη μας, αλλά θα μας μείνει και ένα μόνιμο πεδίο μάχης, στο οποίο οι ΜΕΝ θα λένε «νικήσαμε και η πόλη μας ανήκει» και οι ΔΕ θα παίζουν «επαναστατικό αντάρτικο» για να έχουν λόγο ύπαρξης…

   Λυπούμαστε, αλλά σε περίπτωση που ο Δήμος μας δεν εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση (με την στήριξη και της αντιπολίτευσης), αλλά και την επικοινωνιακή διέξοδο (κερδισμένα αντισταθμιστικά) που δίνει στην διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, τότε τα μέλη της “Δύναμη Πολιτών” θα είναι οι μόνοι πολιτικά υπεύθυνοι για ό,τι χάσει η πόλη μας!!!     

   Και ο δήμαρχος φυσικά, θα καταδειχτεί στην ιστορία ως ο μοναδικός υπαίτιος! Οι υπόλοιποι… γρήγορα θα ξεχαστούν!


Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου μας ΔΕΝ έκανε τίποτα. Συνέχισε και συνεχίζει την ίδια “επαναστατική”, “πολεμική”, “διχαστική” και “αντιδιαλογική” τακτική κατά των πάντων (ΑΕΚ, κυβέρνηση, Περιφέρεια, δημοτικές παρατάξεις)…   Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι αν υπήρχε μια τυπική συναίνεση μεταξύ όλων των πλευρών, κάποια σωστές παρατηρήσεις (όχι βέβαια του στυλ, αλλαγή όλου του project) του Δήμου δεν θα είχαν γίνει δεκτές;;;

Τι κατάφερε να κερδίσει για την πόλη μας ως αντιστάθμισμα για ένα τόσο μεγάλο έργο;;;

Τ Ι Π Ο Τ Α !

Τώρα ο δήμος τι θα διεκδικήσει για τους δημότες του;;; Μήπως άμεση χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την μεταφορά των σκουπιδιών από το άλσος;;; Μα, είχε την πρόταση. Την πέταξε! Πάει τώρα. Αν και όποτε… Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε προσωπικά μαζί του ο δήμαρχος τον “γείωσε”. Τώρα θα τον κάνει “μάγκα” τον κ. Βασιλόπουλο νομίζετε;;; Πολιτική είναι αυτή. Δουν και λαβείν… Και τι περιμένει σήμερα να του δώσουν (απλόχερα);;; Η δουλειά έγινε! Η άδεια βγήκε. Οι μπουλντόζες μπήκαν. Το γήπεδο κατασκευάζεται πλέον. Το διαπραγματευτικό χαρτί που είχε για να πάρει πράματα για την πόλη, ΧΑΘΗΚΕ!!! Το μόνο που απέμεινε είναι ένα τεράστιο μέτωπο που άνοιξε με όλους ο δήμος. Ακόμη και με την Περιφέρεια Αττικής. Την κυρία Δούρου. Που δέχονταν διαμαρτυρίες από άλλους δημάρχους της Περιφέρειας για “προνομιακή” μεταχείριση του κ. Βασιλόπουλου! Και του έβγαζε χρηματοδοτήσεις με την “σέσουλα” για έργα… Μέχρι και την καλεσμένη -για να παρακολουθήσει- αντιπεριφερειάρχη στο δημοτικό συμβούλιο για την γνωμοδότηση, “έστησαν” στον τοίχο! Οργανωμένα και προσχεδιασμένα σύμφωνα με την άποψή μας…

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το θέμα του κ. Βασιλόπουλου και της ομάδας του στην διοίκηση, ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ το γήπεδο ως κατασκευή. ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ το άλσος ως πράσινο και ως έχοντες οικολογικές ευαισθησίες. ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ το καλό και η πρόοδο της πόλης μας. Το θέμα όλων τους είναι καθαρά κομματικό! Όχι ιδεολογικό. Όχι αντικαπιταλιστικό κλπ κλπ. Δεν απέδειξαν ποτέ την και καλά ιδεολογία τους με πράξεις. Το μόνο που απέδειξαν είναι ο παλαιός και αρτηριοσκληρωτικός άκρατος παλαιοκομματισμός με διττό στόχο.:

1ον. Να συσπειρώσουν -με την άγρια διχαστική τακτικής τους- το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των δημοτών για τις επόμενες εκλογές. Και στην τακτική τους αυτή βοηθά το σύστημα της “απλής αναλογικής” που μάλλον θα ισχύσει το 2019.

2ον. Να γίνουν “ήρωες” στην “εξωκοινοβουλευτική αριστερά”! Αναγνωρίσιμοι πανελλαδικά ως “αγωνιστές” κατά των “συμφερόντων και της κυβέρνησης”! Όσο περισσότερο “αγωνιστές” & “επαναστάτες” εμφανίζονται λόγω των “δράσεών τους” στα ΜΜΕ, τόσο πιο σίγουρη θα έχουν την θέση τους στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος! Και αν τυχόν το κόμμα μπει και στην Βουλή;;;

Κράτα κυρ. Παναγιώτη Λαφαζάνη καμιά δεκαριά θεσούλες για αρχή. Και πρόσεχε και την θέση σου… Ο “μικρός” είναι πλέον διάσημος!!!

Προηγούμενο άρθροΧαμός στην Ρόδο με σεξουαλική πράξη νεόνυμφων μπροστά σε Μοναστήρι
Επόμενο άρθρο“Επιθέσεις” με ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.