“Εριξε το γάντι στον Δήμο – ‘Αγκάθι’ τα σκουπίδια…”

0

Συναινετικός για μια ακόμη φορά και με ανοιχτή πρόσκληση προς τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, εμφανίστηκε ο project manager του νέου γηπέδου, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM, την Παρασκευή (16/06) το απόγευμα (διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη).

Συγκεκριμένα για την στάση του Δήμου ο κύριος Ανδριόπουλος είπε ότι, μέχρι τώρα η πλευρά της ΑΕΚ έχει “αποτύχει” να πείσει τον Δήμο για το project και ότι θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για να τα καταφέρει. Επίσης ότι ο Δήμαρχος “εγκλωβίστηκε” πολιτικά, δεν έχει πλέον επιχειρήματα κατά του έργου και θα πρέπει να μπει στην λογική, να κάνει ό,τι καλύτερο για να ευνοήσει τον δήμο του (ανταποδοτικά – συναινώντας βέβαια στο έργο). Καταλήγωντας -σε αυτά που είπε για τον δήμο- και εάν θα γίνει νέα προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα με τη δημοτική Αρχή: «Θα κάνουμε μια προσπάθεια ξανά με τον δήμο για να λύσουμε όλα αυτά τα πρακτικά θέματα. Δεν μπορεί να μη γίνει…».

Το “αγκάθι” του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων*

Για τον σταθμό μεταφόρτωσης που βρίσκονται μέσα στο άλσος και δίπλα στο οικόπεδο είπε: “Είναι ένα σοβαρό θέμα. Τα σκουπίδια είναι ένας χώρος 4 στρεμμάτων που εδώ και πολλά χρόνια –κι όχι απ’ την τωρινή δημοτική αρχή- έχει καταληφθεί παράνομα και υπάρχει απόφαση απομάκρυνσης. Ξέρω ότι και η προηγούμενη και η νυν δημοτική αρχή ψάχνουν χώρο να πάνε αλλού κι αναγκαστικά με την έναρξη των έργων θα πρέπει να το κάνουν γιατί το επιβάλει ο νόμος. Εμάς η ύπαρξη των σκουπιδιών στο ξεκίνημα του έργου μας δημιουργεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Κοιτάμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε αλλά πρέπει άμεσα να φύγουν από εκεί. Αυτοί που φώναζαν για τα 2.5 στρέμματα που δόθηκαν έξτρα στην ΑΕΚ, θα έπρεπε να είναι στα κάγκελα για αυτά που συμβαίνουν στο άλσος με τα σκουπίδια.”

*Θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες για την διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει η απομάκρυνση του σταθμού απορριμάτων.

Δεν είναι κάτι απλό… Για να γίνει η μεταφορά τους έστω και προσωρινά μέχρι να βρεθούν χρήματα να αγοραστεί οικόπεδο και να κατασκευαστεί σύγχρονος σταθμός, χρειάζεται να ενοικιαστεί κατάλληλο οικόπεδο, σε περιοχή που επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση για να γίνει η προσωρινή μεταφορά του. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν η προεργασία που έχει υπάρξει από τον Δήμο είναι τέτοια ώστε να γίνει η μεταφορά άμεσα, ούτε αν υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει. Είναι ένα “ευαίσθητο” θέμα, αφού μιλάμε για την καθημερινή αποκομιδή και μεταφορά των απορριμάτων ολόκληρης της πόλης προς τις χωματερές.

Προφανώς, με το που εκδοθεί η άδεια για την “Αγια Σοφιά”, τα σκουπίδια,  θα είναι το επόμενο Νο1 θέμα της επικαιρότητας…

Προηγούμενο άρθροΣτον αφρό, κομμάτια του Mirage 2000 (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Λακωνία – αισθητός στην Αθήνα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.