Βγαίνει η άδεια – “θέμα” ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου

0

“Tο επόμενο διάστημα ο “Σταθμός” θα είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και της τυχόν αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Δήμο και την ΑΕΚ…”

Η άδεια για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι στο τελευταίο στάδιο και αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν από την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και από την κυβέρνηση.

Η εταιρεία “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.” που έχει το project της “Αγια Σοφιάς” δηλώνει έτοιμη για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Ο project manager της εταιρείας κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που έγινε την Τρίτη 11 Ιουλίου, είπε σχετικά: «Έχουμε κάνει διαγωνισμό, έχουμε πάρει προσφορές και είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει το έργο (…) Θα απευθυνθώ για μια ακόμη φορά στον Δήμο, ο οποίος έχει τελεσίδικη απόφαση για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων, να σταματήσει να βάζει εμπόδια στο γήπεδο αντί να κάνει αυτό που οι νόμοι επιτάσσουν. Να έρθει επιτέλους ο Δήμος να συνεργαστεί και να αγκαλιάσει το έργο γιατί είναι μονόδρομος»…

Ο κύριος Ανδριόπουλος, γνωρίζοντας το επόμενο “επεισόδιο” που θα δούμε προσεχώς, αυτό με την απομάκρυνση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου που βρίσκεται δίπλα στο οικόπεδο της ΑΕΚ, κάλεσε τον Δήμαρχο να συνεργαστεί. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση του γηπέδου (2013), η πλευρά της ΑΕΚ είχε ενημερώσει τον Δήμο, ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί ο σταθμός για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα. Ο Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων λειτουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια, σε μη αδειοδοτημένο χώρο, μέσα στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας. Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια δικαστικές παραπομπές του Δήμου μας από την Δ/νση Δασών, έχουν επιβληθεί βαρύτατα πρόστιμα και εκκρεμμοδικούν προσφυγές κατά των αποφάσεων αυτών.

Ο Δήμος τον Οκτώβριο του 2016 έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο σχέδιο για την μεταφορά του Σταθμού σε χώρο με ημιτελές βιομηχανικό κτίσμα, που βρίσκεται στο 10ο χλμ της Ε.Ο., επί της παράπλευρης οδού της Εθνικής (περιοχή Απομάχων), σε απόσταση από κατοικίες. Βέβαια, το ακίνητο καθώς και το οικόπεδο που επιλέχτηκε, δεν ανήκει στον Δήμο, ο οποίος θα τον απαλλοτριώσει και έπειτα θα προχωρήσει σε εκτεταμένες εργασίες για να δημιουργηθεί ο Σταθμός. Το συνολικό κόστος θα είναι μεταξύ 7,5-10 εκατομμύρια ευρώ!

Που θα βρεθούν τα χρήματα; Σύμφωνα με τον Δήμο και επειδή δεν έχει ιδίους πόρους: «το ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του ακινήτου (θα εξαιρεθεί η τυχόν επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ), προτείνουμε να διεκδικηθεί ως δημόσια χρηματοδότηση με οποιονδήποτε τρόπο. Πρέπει να τονίσουμε ότι με ευθύνη της Πολιτείας ο Δήμος στερείται τμήμα του Άλσους που αποτελεί δημοτική περιουσία αφού το κατέχει κατά κυριότητα καθώς και των εγκαταστάσεων του, που επίσης αποτελούν δημοτική περιουσία.»

Στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 5 Ιουλίου, η δημοτική αρχή έφερε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η παραλαβή της μελέτης ωρίμανσης του έργου: “Μονάδα συλλογής και ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών και σταθμού μεταφόρτωσης” με δαπάνη 35.673€.

Παρά την πληρωμή της μελέτης, η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι για την χρηματοδότηση του έργου ισχύουν αυτά που αναφέραμε στο συμβούλιο του Οκτωβρίου (Χρηματοδότηση Πολιτείας, ΕΣΠΑ). Κατά την διάρκεια τη συζήτησης του θέματος, καλέστηκαν όσοι από τους συμβούλους ήθελαν να ρωτήσουν ή να τοποθετηθούν σχετικά. Οι παρόντες σύμβουλοι που βρίσκονταν στη συζήτηση του θέματος ήταν ελάχιστοι. Από την αντιπολίτευση, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ντάτσης (Ζούμε Μαζί) και η επικεφαλής & σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Δανάη Γκούμα. Ερώτηση για το θέμα έκανε και ο εκδότης της FX-news Βασίλης Βέττος, ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο κ. Άρη Βασιλόπουλο, “τι θα γίνει σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα έργα του νέου γηπέδου, διότι το συγκεκριμένο σχέδιο της απομάκρυνσης για να υλοποιηθεί χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 χρόνια…

Η “απάντηση” ήρθε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γ. Πάνο, ο οποίος είπε ότι «οι ερωτήσεις είναι εκτός θέματος, θα τις απαντήσουμε εν καιρό, όταν νομίζουμε ότι είναι επίκαιρες…»

Ο Δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος στο τέλος της συζήτησης του θέματος, ανέφερε ότι,(…) ο δήμος έχει υποβάλλει ολοκληρωμένο φάκελο του έργου για να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. και έπειτα (αν εγκριθεί) θα γίνει Δημοπρασία (…). Επίσης ανέφερε, ότι ο χώρος που βρίσκεται ο Σταθμός του Δήμου, δεν προσαρτάτε πουθενά αλλού, δεν είναι στα 2,5 στρέμματα τα οποία προσαρτήθηκαν στο οικόπεδο της ΑΕΚ. Ο χώρος αυτός βάση του ρυμοτομικού του 1978 και απόφαση του ΣτΕ, θα γίνει πεζόδρομος, άρα δεν προκύπτει από πουθενά, τουλάχιστον ζήτημα άμεσο, που να εμπλέκεται με την έκδοση άδειας του γηπέδου και ότι η άδεια για το γήπεδο θα εκδοθεί για τα 29,1στρ. του οικόπεδου της ΑΕΚ και δεν εμπίπτει με τον χώρο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Δήμου (…).

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα λεγόμενα των δύο πλευρών, το επόμενο διάστημα ο “Σταθμός” θα είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και της τυχόν αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Δήμο και την ΑΕΚ…

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της Fx-news Ιουλίου

 

Προηγούμενο άρθρο«Ρουβίκωνας» και αναρχικοί από τη Νέα Φιλαδέλφεια πέταξαν τα φυλλάδια στην ΤτΕ
Επόμενο άρθροΨυχασθενής δολοφόνος, ελεύθερος, έσφαξε και άλλη γυναίκα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.