«Ο σφουγγοκωλάριος του #arxonta”

0

Ο «Σφουγγοκωλάριος», σύμφωνα με το Βικιλεξικό είναι «εκείνος που καθαρίζει τον πισινό των ισχυρών προσώπων από τις βρωμιές που παράγουν και (κατ’ επέκταση) ο γλείφτης, ο χαμερπής, ο κόλακας, το καρφί, το τσιράκι, ο αχυράνθρωπος που εκπροσωπεί τα αφεντικά, το παιδί για όλες τις δουλειές, αλλά μόνον εκείνων που είναι ισχυροί ή πλούσιοι“.

Βέβαια, η συγκεκριμένη λέξη που σήμερα χρησιμοποιείται ως υποτιμητικός τίτλος, κάποτε (στο Βυζάντιο) ήταν ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ! «Σφουγγοκωλάριος» ήταν ο πιο έμπιστος άνθρωπος των βασιλιάδων, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να σκουπίζει και να καθαρίζει τα οπίσθια του υψηλότατου!

Άρα η έννοια είναι διττή. Διαλέγεις και παίρνεις…

Ο τοπικός σφουγγοκωλάριος του #arxonta δεν έχει τέτοια διλήμματα…

Με την γλώσσα…. συγγνώμη….. το σπαθί του, κέρδισε επάξια την μέγιστη τιμή:

Το όνομά του να γίνει συνώνυμο του «Σφουγγοκωλάριος»!!!

Προηγούμενο άρθροΣπείρα που “ρύθμιζε χρέη” με λεία 2.2 εκ.!
Επόμενο άρθρο“Και τώρα τι;;;”…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.