Γήπεδο ΑΕΚ: Ο Άρης Βασιλόπουλος πήρε… ΜΗΔΕΝ (0) αντισταθμιστικά για την Πόλη μας έως σήμερα!

0

“Εγκλωβισμένος” από μικροκομματικά συμφέροντα, “κατάφερε” με την όλη συμπεριφορά του και την διπλωματική του “ανεπάρκεια” στο θέμα της κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ, να μην πάρει ΚΑΝΕΝΑ “χειροπιαστό” αντισταθμιστικό ωφέλημα για την πόλη μας μέχρι σήμερα! Η εφημερίδα μας με πρωτοσέλιδο άρθρο της -5 μήνες πριν εκδοθεί η άδεια κατασκευής- τον περασμένο Μάρτιο, είχε προειδοποιήσει τον κ. Δήμαρχο & την διοίκησή του…

Στο τεύχος Μαρτίου 2017, η εφημερίδα μας είχε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τα αντισταθμιστικά που πρότεινε τότε η κυβέρνηση στον κ. Βασιλόπουλο με τίτλο: “ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”…

ΓΡΑΦΑΜΕ: «Σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη δίνει η κυβέρνηση στον Δήμο μας, με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και συνομίλησε για το θέμα του γηπέδου με τον Δήμαρχο κ. Άρη Βασιλόπουλο. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να παρακάμψει τον Άρη Βασιλόπουλο από το θέμα της κατασκευής του γηπέδου και ήρθε σε επαφή μαζί του, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να αποκτήσουν γήπεδo η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Παναθηναϊκός στο Γουδί.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ικανοποιήσει τον κ. Βασιλόπουλο έτσι ώστε να σταθεί δίπλα στην κατασκευή του γηπέδου, κάτι που θα διευκολύνει κατά πολύ την πρόοδο και ολοκλήρωση της «Αγιάς Σοφιάς. Το ζήτημα του γηπέδου, έχει «ταλαιπωρήσει» την πόλη μας τα τελευταία τρία χρόνια. Η κυβέρνηση, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στο ζήτημα που «ταλαιπωρεί» με αρνητική δημοσιότητα τη Νέα Φιλαδέλφεια και βεβαίως να ικανοποιήσει και το λαϊκό αίσθημα των εκατομμυρίων φιλάθλων της «Ένωσης», προσφέρει στον Δήμο μας -για να μην είναι απέναντι στην κατασκευή του γηπέδου- όλα σχεδόν τα «αντισταθμιστικά» που έχει ζητήσει η διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου. Χρηματοδότηση για μεταφορά και στέγαση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αλλά και του πάρκινγκ οχημάτων του δήμου, από τον εδώ και χρόνια παράνομο χώρο που στεγάζεται στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Παραχώρηση στον δήμο της έκτασης του Πετάλου Νησίδας (πίσω από το κοιμητήριο, στις όχθες του Κηφισού ποταμού) για να γίνει πάρκο, πράσινος χώρος και αθλητικές εγκαταστάσεις), δημιουργία χώρων στάθμευσης στη Νέα Χαλκηδόνα κλπ…

Γνωρίζοντας όλοι μας ότι το γήπεδο θα κατασκευαστεί αργά ή γρήγορα (με στήριξη της πλειοψηφίας των κομμάτων της βουλής), αναμένουμε από τον δήμαρχο και την διοίκηση του (Δύναμη Πολιτών) να «κλείσει» ΤΩΡΑ το ζήτημα του γηπέδου παίρνοντας τα αντισταθμιστικά, τα οποία θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον δήμο μας εδώ και δεκαετίες. Αυτό λέει άλλωστε και η κοινή λογική.

Εάν εξακολουθήσουν να το παίζουν «επαναστάτες» για να γίνουν αρεστοί στην πολύ μικρή μειοψηφία που τους στηρίζει, το γήπεδο θα γίνει χωρίς η πόλη μας να πάρει το παραμικρό ανταποδοτικό! Το συγκεκριμένο project του γηπέδου είναι νομικά κατοχυρωμένο (και με αποφάσεις του ΣτΕ) και η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε νομικές τροποποιήσεις χρειάζονται για να παρακαμφθεί τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια Αττικής για να διευκολυνθεί η κατασκευή του…

Και στο τέλος βέβαια, όχι μόνο αντισταθμιστικά δεν θα λάβει η πόλη μας, αλλά θα μας μείνει και ένα μόνιμο πεδίο μάχης, στο οποίο οι ΜΕΝ θα λένε «νικήσαμε και η πόλη μας ανήκει» και οι ΔΕ θα παίζουν «επαναστατικό αντάρτικο» για να έχουν λόγο ύπαρξης…

Λυπούμαστε, αλλά σε περίπτωση που ο Δήμος μας δεν εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (με την στήριξη και της αντιπολίτευσης), αλλά και την επικοινωνιακή διέξοδο (κερδισμένα αντισταθμιστικά) που δίνει στην διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου, τότε τα μέλη της «Δύναμη Πολιτών» θα είναι οι μόνοι πολιτικά υπεύθυνοι για ό,τι χάσει η πόλη μας!!! Και ο δήμαρχος φυσικά, θα καταδειχτεί στην ιστορία ως ο μοναδικός υπαίτιος! Οι υπόλοιποι… γρήγορα θα ξεχαστούν

Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου μας ΔΕΝ έκανε τίποτα. Συνέχισε την ίδια «επαναστατική», «πολεμική», «διχαστική» και «αντιδιαλογική» τακτική κατά των πάντων (ΑΕΚ, κυβέρνηση, Περιφέρεια, δημοτικές παρατάξεις, τοπικά ΜΜΕ)! Με τελευταίο “όπλο αντίστασης” κατά του γηπέδου ένα… “χαρτί” (υψόμετρα περιοχής γηπέδου), που οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έπρεπε να δώσουν για να εκδοθεί η άδεια κατασκευής του γηπέδου και ανάγκασε ολόκληρη κυβέρνηση να κάνει νομοθετική ρύθμιση, για να “πάρει” την συγκεκριμένη αρμοδιότητα από τον Δήμο και να την παραχωρήσει στο Υπουργείο Υποδομών! Οπότε, τον Ιούνιο, το υπουργείο υπέγραψε την υψομετρική μελέτη και τέλος Ιουλίου η άδεια κατασκευής και η έναρξη των εργασιών ήταν πλέον γεγονός.Τι κατάφερε λοιπόν να κερδίσει για την πόλη μας ως αντιστάθμισμα για ένα τόσο μεγάλο έργο, ο Δήμαρχος κ. Α. Βασιλόπουλος και οι σύντροφοί του; Τ Ι Π Ο Τ Α!

Τώρα ο δήμος τι θα διεκδικήσει για τους δημότες του;;; Μήπως άμεση χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την μεταφορά των σκουπιδιών από το άλσος;;; Μα, είχε την πρόταση. Την πέταξε! Πάει τώρα. Αν και όποτε… Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε προσωπικά μαζί του ο Δήμαρχος τον «γείωσε». Τώρα θα τον κάνει «μάγκα» τον κ. Βασιλόπουλο νομίζετε;;; Πολιτική είναι αυτή. Δουν και λαβείν… Και τι περιμένει σήμερα να του δώσουν (απλόχερα);;; Η δουλειά έγινε! Η άδεια βγήκε. Οι μπουλντόζες μπήκαν. Το γήπεδο κατασκευάζεται πλέον. Το διαπραγματευτικό χαρτί που είχε για να πάρει πράματα για την πόλη, ΧΑΘΗΚΕ!!! Το μόνο που απέμεινε είναι ένα τεράστιο μέτωπο που άνοιξε με όλους ο Δήμος. Ακόμη και με την Περιφέρεια Αττικής. Την κυρία Ρένα Δούρου. Που δέχονταν διαμαρτυρίες από άλλους δημάρχους της Περιφέρειας για «προνομιακή» μεταχείριση του κ. Βασιλόπουλου! Και του έβγαζε χρηματοδοτήσεις “με την σέσουλα” για έργα…

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι το θέμα του κ. Βασιλόπουλου και της ομάδας του στην διοίκηση, ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ το γήπεδο ως κατασκευή. ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ το άλσος ως πράσινο και ως έχοντες οικολογικές ευαισθησίες. ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ το καλό και η πρόοδο της πόλης μας. Το θέμα όλων τους είναι καθαρά κομματικό! Όχι ιδεολογικό. Όχι αντικαπιταλιστικό κλπ κλπ. Δεν απέδειξαν ποτέ την “και καλά” ιδεολογία τους με πράξεις. Το μόνο που απέδειξαν είναι ο παλαιός και αρτηριοσκληρωτικός άκρατος παλαιοκομματισμός με διττό στόχο:

  • Α. Να συσπειρώσουν -με την άγρια διχαστική τακτικής τους- το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των δημοτών για τις επόμενες εκλογές. Και στην τακτική τους αυτή βοηθά το σύστημα της «απλής αναλογικής» που μάλλον θα ισχύσει το 2019.
  • Β. Να γίνουν «ήρωες» στην «εξωκοινοβουλευτική αριστερά»! Αναγνωρίσιμοι πανελλαδικά ως «αγωνιστές» κατά των «συμφερόντων και της κυβέρνησης»! Όσο περισσότερο «αγωνιστές» & «επαναστάτες» εμφανίζονται λόγω των «δράσεών τους» στα ΜΜΕ, τόσο πιο σίγουρη θα έχουν την θέση τους στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος που τα περισσότερα στελέχη & Δημοτικοί σύμβουλοι της “Δύναμης Πολιτών”, έχουν μεταπηδήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ΛΑ.Ε, του Παναγιώτη Λαφαζάνη!

Τα όσα γράψαμε παραπάνω, αποδεικνύονται από την “ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”, που δημοσίευσε η δημοτική αρχή στις 20/10/2017.

Στο περιεχόμενο της επιστολής, η δημοτική αρχή, προσπαθεί να δώσει τον «Μουντζούρη» στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για το ότι ΔΕΝ κατάφερε η ίδια -πριν ξεκινήσει το έργο- να εξασφαλίσει αντισταθμιστικά ωφελήματα για τους δημότες, όσο και για τις δικές της συνεχόμενες -επί 3 έτη- παλινωδίες!

Στην “ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό“, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει ότι:

«…Σε μία ακόμη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2017 (σημ. Fx-news: την περίοδο που είχαμε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που αναφέραμε…) πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Φλαμπουράρη, καταθέτοντας υπόμνημα με 12 συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την προστασία της πόλης μας. Για μία ακόμη φορά υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες παραχωρήσεις, οι οποίες όμως ουδέποτε δόθηκαν εγγράφως, κατά πόσο μάλλον έγιναν πράξη. Αντ’ αυτού, είδαμε διαρροές σε ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες εσείς προσωπικά ικανοποιούσατε όλα τα αιτήματα του Δήμου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έχει συμβεί. Στην πραγματικότητα, ενώ διασφαλίσατε την άδεια ανέγερσης του γηπέδου, δεν πράξατε το ίδιο αναφορικά με οποιοδήποτε από τα αιτήματα του Δήμου, με συνέπεια να συσσωρεύονται πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών…».

Και βεβαίως στην επιστολή ζητούν από τον κ. Τσίπρα τα αντισταθμιστικά… που τους έδινε τον Μάρτιο… αλλά προτίμησαν την “επανάσταση” και τον “γείωσαν“:

Χρηματοδότηση για μεταφορά και στέγαση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αλλά και του πάρκινγκ οχημάτων του δήμου, από τον εδώ και χρόνια παράνομο χώρο που στεγάζεται στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, παραχώρηση στον δήμο της έκτασης του Πετάλου Νησίδας, δημιουργία χώρων στάθμευσης κλπ…” Στο τέλος μάλιστα της επιστολής η διοίκηση του κ. Βασιλόπουλου αναφέρει: «…ευελπιστούμε ότι αναλογιζόμενος τις ευθύνες σας απέναντι στην τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας θα ενεργήσετε άμεσα στα πλαίσια που ορίζει ο θεσμικός σας ρόλος. Διαφορετικά, πολύ φοβόμαστε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη όχι μόνο για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και για ενδεχόμενες συγκρούσεις που πρέπει έγκαιρα να αποφευχθούν»!

Εκτός από ολόκληρη την ευθύνη (Μουντζούρη) που ρίχνουν στον πρωθυπουργό, αναφέρουν και το “ενδεχόμενες συγκρούσεις”;;; Ξέρει κάτι η δημοτική αρχή και προκαταλαμβάνει «συγκρούσεις»;;; Για ποιο λόγο να γίνουν;;; Κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να υποθέσει ότι «κάτι ετοιμάζεται…»!

Ως δημότες και συντάκτες της Fx-news εννοείται πως θέλουμε τα αντισταθμιστικά για την πόλη μας. Και στο μέτρο των δυνάμεών μας ως εφημερίδα, προσπαθήσαμε και θα προσπαθούμε για την πραγματοποίησή τους από τους αρμόδιους φορείς. Όμως, οι πολιτικές ευθύνες της “εγκλωβισμένης” από μικροκομματικά συμφέροντα δημοτικής αρχής είναι μεγάλες και η διπλωματική της “ανεπάρκεια” ακόμη μεγαλύτερη…


*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news Οκτωβρίου

Διαβάστε on-line το νέο τεύχος

Σε περίπτωση που έχετε την εφαρμογή ad block ενεργοποιημένη, απενεργοποιήστε την για να δείτε την εφημερίδα ή κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Προηγούμενο άρθρο6η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΕΡΕΥΝΑ: Οι Έλληνες απαντούν στην κρίση κάνοντας σεξ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.