ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Το ρεπορτάζ της Fx και η Κατάληψη του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας

Το ρεπορτάζ της Fx και η Κατάληψη του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας
Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της Fx-news (27 Φεβρουαρίου 2013) για τα δομικά προβλήματα του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας:

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ» το 1ο Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας για τα παιδιά μας!!! (Φωτορεπορτάζ)

1o-gymnasio-xalkidonas-kindynos (2)Εδώ και πολύ καιρό στο Fx  είχαμε καταγγελίες γονέων για την κατάσταση του 1ου Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας. Οι καταγγελίες αφορούσαν, δομικά προβλήματα του κτιρίου καθώς και η στεγανότητα του…, η οποία θυμίζει «σουρωτήρι»…! Για παράδειγμα, κάθε φορά που βρέχει, στο εσωτερικό του κτιρίου και στις αίθουσες… «απλώνουν» χαρτόκουτα για να απορροφήσουν τα νερά από το δάπεδο και να μην γλιστρούν οι μαθητές και οι καθηγητές…! Μάλιστα υπάρχουν αίθουσες κλειστές γιατί η υγρασία είναι αφόρητη και φυσικά δεν μπορεί να γίνει μάθημα…Τα νερά μπαίνουν από τα παράθυρα (φωτογραφίες), από τους τοίχους και από τα φώτα -οροφής… Επίσης σε κολόνα, τα δομικά στοιχεία (σίδερα) έχουν «αποκαλυφθεί» με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος της στατικότητας του κτιρίου… Στο κλιμακοστάσιο του σχολείου που υπάρχουν και οι σκάλες των ορόφων, το πρόβλημα από τις βροχές είναι μεγάλο, μιά και τα παράθυρα του, που είναι κλεισμένα με υαλότουβλα (φωτογραφία), «μπάζουν» από παντού…  Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι (Διοίκηση Γαϊτανά) να μεριμνήσουν άμεσα και να λύσουν το μεγάλο θέμα με την ασφάλεια του σχολείου… Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει εγγράφως τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το πρόβλημα αλλά….

Μετά από 4 σχεδόν χρόνια το πρόβλημα παραμένει. Οι μαθητές έκαναν σήμερα (15/11/2017) κατάληψη γιατί οι αίθουσες και οι διάδρομοι του κτηρίου «μπάζουν» νερά όταν βρέχει…

Ανακοίνωση «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» για  κατεπείγουσα σύγκληση του σχολικού συμβουλίου της σχολικής μονάδας.

Με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιούν από σήμερα 15 Νοεμβρίου οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  ζητά την  κατεπείγουσα σύγκληση του σχολικού συμβουλίου της σχολικής μονάδας. Σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόµου 1566/85 το όργανο αυτό,  το οποίο αποτελείται από το σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου, τα µέλη του διοικητικού συµβουλίου του συλλόγου γονέων , τον εκπρόσωπο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και το προεδρείο του 15μελούς (στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), συγκαλείται με ευθύνη του Δ/ντή του σχολείου και συζητά ζητήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα.  Το σχολικό συµβούλιο λειτουργεί νόµιµα µε όσα µέλη του είναι παρόντα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχει θέσει εκ νέου – μεταξύ άλλων  –  το θέμα των εργασιών συντήρησης των σχολικών κτιρίων στην ημερήσια διάταξη του αιτήματος συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της με το Δήμαρχο  Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Αρ. Πρωτ. 37/10-11-2017).Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!