“Όλα καλά” μεταξύ ΦΕΑ & Νέας Ιωνίας

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον αγώνα της ΦΕΑ και της Νέας Ιωνίας και το ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε:

Τα αθλητικά σωματεία ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ και Νέα Ιωνία και οι επικεφαλής τους προέδροι κ. Ελένη Νικολέττου και κ. Γιώργος Γλύκας, καταδικάζουν το μεμονωμένο ατυχές περιστατικό μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα το απόγευμα της Κυριακής.
Τα δύο γειτονικά σωματεία είχαν και συνεχίζουν να έχουν αγαστή συνεργασία και για τις διοικήσεις τους το συγκεκριμένο περιστατικό θεωρείται ήδη λήξαν.”

Ο Αγώνας

feaΜε ψυχή… χιλίων λεόντων!

Η ΦΕΑ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 94-86 ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.

Επιδεικνύοντας ψυχή και τεράστιο πάθος, η ΦΕΑ έφτασε σε μια μεγάλη νίκη κερδίζοντας με σκορ 94-86 (στην παράταση) τη Νέα Ιωνία, που παρότι, ήταν μπροστά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έφυγε ηττημένη από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Παιχνιδάρα» με τα όλα του ήταν η αναμέτρηση το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο του Νότου, με την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να φτάνει τις τρεις συνεχόμενες νίκες, τους 33 πόντους, να ξεπερνάει τη Νέα Ιωνία στη βαθμολογική θέση, να παίρνει τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα (71-69) και να παραμένει ζωντανή σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραμονή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η ΦΕΑ δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής εξακολουθεί να θέλει το απόλυτο κόντρα σε Ίκαρο Καλλιθέας την επόμενη Κυριακή (17/4, 5μ.μ.) εκτός έδρας και Μανδραϊκό στην έδρα της (23/4) στο φινάλε.

Το ματς ήταν αγχώδες από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο και να καταφέρνουν να λυτρωθούν με ότι είχαν πληγωθεί σε όλη την κανονική διάρκεια του αγώνα. Δηλαδή τα τρίποντα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Νέα Ιωνία έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν …βαρέλι. Ευστοχούσε από παντού έξω από την γραμμή των 6μ.75 σημειώνοντας 18 από τους 22 πόντους με τρίποντα με τους γηπεδούχους να μην προλαβαίνουν να οργανωθούν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη έσφιξαν την άμυνά τους, σταμάτησαν την ευστοχία των αντιπάλων τους στα τρίποντα, πέρασαν μπροστά (28-25), αλλά όλα αυτά μέχρι το πρώτο μισό. Στο δεύτερο πεντάλεπτο χαλάρωσαν και πάλι, οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν από μακριά και προηγήθηκαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με σκορ 44-35.

Η ΦΕΑ στο τρίτο δεκάλεπτο ροκάνισε τη διαφορά χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Ιωσήφ Μπούσι και Γιώργου Διαμαντόπουλου, παρότι ο δεύτερος χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ όταν η ομάδα του μείωσε στο καλάθι (46-48).

Όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Η Νέα Ιωνία προηγήθηκε με 63-56 και ενώ ο Γιώργος Βλασσόπουλος με μια εύστοχη βολή μείωσε σε 64-65, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 74-67. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς είχε γύρει υπέρ τους, Χρήστος Στεφανής και Μπάμπης Γόντικας είχαν διαφορετική άποψη. Ο γκαρντ της ΦΕΑ μείωσε σε 75-77 29 δεύτερα πριν το φινάλε, ο Θεοδωράκος με μια στις δύο βολές έκανε το 75-78 και ο Γόντικας με τρίποντο στο φινάλε το 78-78 που ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Στην παράταση η ΦΕΑ έπαιξε πολύ αποφασιστικά. Οι Διαμαντόπουλος και Μπούσι ευστοχούσαν από την περιφέρεια, ο Ρωμοσιός ήταν ψύχραιμος στις βολές και το τελικό 94-86 ήρθε μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της που κατέκλεισε το κλειστό της Φιλαδέλφειας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλογερόπουλος, Μαυρέλης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-22, 35-44 (Ημίχρονο), 51-57, 78-78 (καν.αγώνας), 94-86 (παράταση).

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Κρητικός, Ρωμοσιός 6, Στεφανής 25 (3), Βλασσόπουλος 12, Γόντικας 6 (2), Νιφόρας 4, Μπούσι 20 (3), Μπασέας 2, Διαμαντόπουλος 16 (3), Δαρμογιάννης, Σταμάτης, Τσίτος 3 (1).

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σαμόλης): Τόρα 17 (3), Θάνος 15 (3), Σιλιτζήρης 17 (1), Κεφαλάς 15 (3), Μαυρίδης, Ιγγλέζος, Λίτσιος, Δήμας 4, Αναστασόπουλος 8 (1), Σαμαράς 1, Θεοδωράκος 9, Προμπονάς.

Μπράβο και στον κόσμο!

Η ΦΕΑ είναι για τα δύσκολα. Μαζί και ο κόσμος της. Και στα δύσκολα, ήταν εκεί. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είχε τη στήριξη των οπαδών της στο ματς με τη Νέα Ιωνία και αυτό ήταν σημαντικό. Δεν της γύρισε την πλάτη. Πιστεύει σε αυτή την ομάδα, ήρθε η τρίτη συνεχόμενη νίκη και πάει για την συνέχεια. Είναι δύσκολη, αλλά η ΦΕΑ μπορεί να τα καταφέρει.

Μπράβο σε όλους όσους το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και στήριξαν. Με φωνή, με ψυχή, με πίστη στην ομάδα που μπορεί να πετύχει τα πάντα.

Στεφανής: Γυρίσαμε ένα χαμένο ματς

Η ΦΕΑ νίκησε στην έδρα της τη Νέα Ιωνία με σκορ 94-86, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Χρήστο Στεφανή, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 25 πόντους, τρία τρίποντα και δύο κοψίματα!!!

«Έτσι όπως ήρθε το ματς είμαστε χαρούμενοι», δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ της ΦΕΑ και πρόσθεσε: «Γυρίσαμε ένα χαμένο ματς απέναντι σε μια ψυχωμένη Νέα Ιωνία. Στην παράταση η ψυχολογία ήταν με το μέρος μας, μπήκαν τα τρίποντα, ήμασταν ψύχραιμοι στις βολές και πήραμε τη νίκη».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κόσμου στο κλειστό γήπεδο, ο Στεφανής τόνισε: «Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Μακάρι να γίνεται αυτό σε κάθε παιχνίδι. Η παρουσία του βοηθάει να πραγματοποιείται ένα αμφίρροπο παιχνίδι».

Μπούσι: «Μας έδωσε ώθηση ο κόσμος μας»

«Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι». Τάδε έφη Ιωσήφ Μπούσι. Ο νεαρός γκαρντ της ΦΕΑ,  ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του και μαζί με τον συμπαίκτη του, τον Γιώργο Διαμαντόπουλο ουσιαστικά …σκότωσαν τη Νέα Ιωνία στην παράταση. «Πήραμε το αίμα μας πίσω για την άδικη ήττα του πρώτου γύρου. Η παρουσία του κόσμου μας βοήθησε αρκετά. Μας έδωσε ώθηση να γυρίσουμε το παιχνίδι και πλέον πάμε για το δύο στα δύο».

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Γόντικας, ο οποίος με δικό του τρίποντο στο φινάλε της κανονικής περιόδου έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση, τόνισε: «Ήμουν σίγουρος ότι θα μπει. Πλέον πάμε για το απόλυτο και περιμένουμε. Έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας και όσο ζούμε ελπίζουμε».

Θάνος: «Περισσότερα δώρα από τον Άγιο Βασίλη»

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Βαγγέλης Θάνος μετά την ήττα της ομάδας του. Ο έμπειρος παίκτης της Νέας Ιωνίας δήλωσε: «Φέτος έχουμε κάνει περισσότερα δώρα κι από τον Άγιο Βασίλη από τη στιγμή που δεν έχουμε πετύχει καμία νίκη μακριά από την έδρα μας. Ένα δικό μας ματς καταφέραμε να το δώσουμε στον αντίπαλο. Δεν κέρδισε η ΦΕΑ, εμείς χάσαμε. Αυτό είναι όμως το μπάσκετ».

Προηγούμενο άρθροΨηφοφορία Fx: Απάντηση στα “Facebook-προσχήματα” του Δημάρχου!
Επόμενο άρθροΑπευθείας από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τα επιδόματα Αναπηρίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.