Μαζικές αντιδράσεις για τον Δολοφόνο του Cecil

1

448646846Οξύτατες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο θάνατος του Cecil, του διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, από κυνηγό ο οποίος είναι αμερικανός υπήκοος. Συγκεκριμένα ο κυνηγός, Walter James Palmer, φαίνεται να έχει πληρώσει το ποσό των 50.000 δολαρίων σε τοπικούς οδηγούς ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να σκοτώσει το λιοντάρι με τόξο και βέλη.

o-CECIL-THE-LIONΤο περιστατικό και οι αντιδράσεις που παγκοσμίως έχουν προκληθεί, οδήγησαν τις αρχές της Ζιμπάμπουε να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες οι οποίες πέρα από το όνομα και τα στοιχεία του αυτουργού, οδήγησαν και στις συλλήψεις δύο ατόμων τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως οι οδηγοί του κυνηγού. Διαπιστώθηκε μετά την ανάκρισή τους πως κανείς από τους 2 δεν είχε την απαραίτητη άδεια κυνηγίου και πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο χώρου του εθνικού πάρκου της χώρας. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που μπορεί να φτάσουν και τα 15 χρόνια.

walter5_3390738bΣτον Walter James Palmer, ο οποίος είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ. Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα τόνισε πως δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του ζώου και πως δεν ήθελε να βλάψει το Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε. Τόνισε επίσης πως πλήρωσε συγκεκριμένους οδηγούς ώστε να έχει απλά τη δυνατότητα να κυνηγήσει με τόξο και βέλη.

liongal073015074Ο Cecil ήταν ένα 13 ετών λιοντάρι το οποίο είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στον κόσμο λόγο της φιλικής προσέγγισης που είχε στους ανθρώπους αλλά και λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής του.walter4_3390737b

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύση των beach party!
Επόμενο άρθροΠρωτιά της Ελλάδας και στο… e-τάβλι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.