Πυροσβεστική: 163 συλλήψεις για εμπρησμούς από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου

0

Σε 163 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις, έχουν προχωρήσει οι αρχές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα από την Πυροσβεστική 118 συλλήψεις αφορούν εμπρησμό από αμέλεια και 24 από πρόθεση, ενώ η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 18 συλλήψεις και τρεις προσαγωγές.

Επιπρόσθετα, με την τακτική διαδικασία, παραπέμπονται 73 άτομα εκ των οποίων 62 από αμέλεια και 11 από πρόθεση. Για κάθε σύλληψη έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης σττην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Με τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο εμπρησμός δασών με δόλο πλέον τιμωρείται αποκλειστικά ως κακούργημα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εγκληματεί απέναντι στη ζωή των συνανθρώπων μας, τις περιουσίες τους, τις κρίσιμες κρατικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον. Οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους εφόσον αυτό κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Προηγούμενο άρθροΤο μοναστήρι σώθηκε από την Οriginal 21»: Ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος για τη φωτιά στη Μονή Αγίας Παρασκευής Μενιδίου:
Επόμενο άρθροΝέα Ιωνία: Επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε δύο 14χρονους -Οι δράστες τους «παγίδευσαν» μέσω social media
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.