Πρωτιά της Ελλάδας και στο… e-τάβλι

0

e tavliΕιδικοί έχουν γίνει οι Έλληνες στο… τάβλι. Ετσι, όχι μόνο κερδίζουν οι ίδιοι, αλλά καταφέρνουν να κερδίσουν και τα τεχνολογικά… υποκατάστατά τους! Για του λόγου το ασφαλές, την πρωτιά κατέκτησε ο «Παλαμήδης» παίζοντας «πόρτες» στη φετινή Ολυμπιάδα Υπολογιστών.

Ειδικότερα, ο «Παλαμήδης» είναι το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και «έξυπνες συσκευές», με το οποίο συμμετείχε ο Νίκος Παπαχρήστου, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στον 18ο παγκόσμιο διαγωνισμό επιτραπέζιων παιχνιδιών για προγράμματα υπολογιστών. Ο διαγωνισμός είναι γνωστός και ως Ολυμπιάδα Υπολογιστών!

Οπως εξήγησε μιλώντας χθες στην «Κ» ο κ. Παπαχρήστου, ο «Παλαμήδης» στην Ολυμπιάδα Υπολογιστών έπαιζε τάβλι κόντρα στα άλλα αντίπαλα προγράμματα. Οι «γεννήτορες» των προγραμμάτων απλώς εκτελούσαν τις εντολές που τους έδιναν τα προγράμματά τους. Στο τάβλι τα αντίπαλα προγράμματα έπαιξαν «πόρτες» και ο «Παλαμήδης» (αναπτύχθηκε από τον κ. Παπαχρήστου υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Ρεφανίδη) κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους του και να κατακτήσει το «χρυσό» μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Στη φετινή Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στο Λέιντεν της Ολλανδίας, έλαβαν μέρος 108 συμμετέχοντες σε 28 αγωνίσματα. Παράλληλα διεξήχθη και το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι σε υπολογιστή με 9 συμμετοχές σε τρεις παραλλαγές του παιχνιδιού. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τα καλύτερα προγράμματα από όλον τον κόσμο για δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια όπως σκάκι, τάβλι, ντάμα, γκο κ.λπ. και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους για τον τίτλο του «Ολυμπιονίκη». Ο 42χρονος κ. Παπαχρήστου, ο οποίος είναι διορισμένος στη μέση εκπαίδευση, συνεχίζει την παράδοση των υποτρόφων του ΙΚΥ που διακρίνονται για την ποιότητα της δουλειάς τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο μέσα από τις δημοσιεύσεις πρότυπων επιστημονικών εργασιών στα εγκυρότερα περιοδικά του κόσμου όσο και με την απόκτηση διεθνών βραβείων. «Η αριστεία, η προσπάθεια για το μέγιστο που μπορεί ο καθένας μας, είναι ο μόνος ρεαλισμός σε μια χώρα που βιώνει βαθιά κρίση. Και οι νέοι είναι αυτός ο ρεαλισμός! Το ΙΚΥ παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας συνεχίζει να στηρίζει τους νέους και να δίνει ελπίδα», ανέφερε χθες η πρόεδρος του ΙΚΥ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Εφη Μπάσδρα. Η Ελλάδα νικάει και στο… τάβλι.

ΠΗΓΗkathimerini.gr
Προηγούμενο άρθροΜαζικές αντιδράσεις για τον Δολοφόνο του Cecil
Επόμενο άρθροΤι είναι το Blue Moon που θα αγκαλιάσει τον ουρανό την Παρασκευή;;;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.