Στρεπτόκοκκος σε παιδιά: Αγωνία μετά το θάνατο 9χρονης στο Διδυμότειχο – Τι να προσέχουν οι γονείς

0

Πότε μια κοινή λοίμωξη με στρεπτόκοκκο μετατρέπεται σε διεισδυτική που είναι απειλητική για τη ζωή ενός παιδιού.

Θορυβημένοι είναι οι γονείς μικρών παιδιών, μετά τον θάνατο μιας 9χρονης στο Διδυμότειχο που ήταν θετική στον στρεπτόκοκκο. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό για το 2024, ενώ το 2023 από την πιο σοβαρή έκφραση του στρεπτόκοκκου Α, τη διεισδυτική λοίμωξη (Invasive Group A Streptococcus, iGAS) κατέληξαν δέκα παιδιά.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Η 9χρονη διακομίστηκε χθες το πρωί από τη μητέρα της στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, σε πολύ βαριά κατάσταση. Είχε υψηλό πυρετό, δύσπνοια και διαρροϊκές κενώσεις. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του παιδιού και τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί.

Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, μετά από εξετάσεις που έγιναν στην 9χρονη, διαπιστώθηκε επιθετικός στρεπτόκοκκος, βαριά πνευμονία και συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία, κ.ά. Έτσι, η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή της παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. «Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗygeiamou
Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την βία και το άνοιγμα των γηπέδων
Επόμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: «Φύλλα συκής» από την 38η μέρα της θητείας της αναζητεί η διοίκηση Τομπούλογλου – Παπαλουκά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.