Πολιτών Πολιτεία: «Φύλλα συκής» από την 38η μέρα της θητείας της αναζητεί η διοίκηση Τομπούλογλου – Παπαλουκά

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της παράταξης Πολιτών Πολιτεία:

«Φύλλα συκής» και τρόπους κατευνασμού της απολύτως δικαιολογημένης δυσαρέσκειας των συνδημοτών μας για τις αυξήσεις «φωτιά» στα Δημοτικά Τέλη για το 2024 που εισηγήθηκε και ψήφισε την Τετάρτη 24/01 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται ξεκάθαρα πως αναζητεί πλέον η διοίκηση της συμπαράταξης Τομπούλογλου – Παπαλουκά.

Αυξήσεις της τάξεως του 77% στα νοικοκυριά (συγκεκριμένα στις οικίες από 0,90€ /τμ στα

1,59€ /τμ), αυξήσεις 50% στους επαγγελματικούς χώρους (από 3,50€ /τμ στα 5,25€ /τμ) και 64% στους χώρους εστίασης, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καφέ, μπαρ κλ.π. (από 3,82€ / τμ στα 6,25€ /τμ).

Με λίγα λόγια ένα σπίτι 100τ.μ., από τα 90€ επί θητείας Γ. Βούρου, θα κληθεί πλέον και επί θητείας Γ. Τομπούλουγλου να πληρώσει 159€!

Αντιστοίχως ένας επαγγελματικός χώρος 100τμ από τα 350€, πλέον θα πληρώνει 525€.

Για να δούμε όμως τι δημοτικά τέλη πληρώνουν οι πολίτες και σε ορισμένους άλλους Δήμους της Αττικής.

Στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου 1,02€/τμ, στο Δήμο Μεταμόρφωσης 1,21€/τμ, στο Δήμο Περιστερίου 1,37€/τμ, στο Δήμο Αθηναίων 1,40€/τμ, όσον αφορά τον οικιακό συντελεστή.

Υπάρχουν όμως μερικά ακόμη πιο «ωραία» παραδείγματα. Τι δημοτικά τέλη πληρώνει π.χ. ο κάτοικος της Γλυφάδας; 1,17€/τμ! Ο κάτοικος του Δήμου Βούλας – Βουλιαγμένης, της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας πληρώνει 1,52€/τμ ενώ ο επαγγελματίας στη Βούλα πληρώνει 3,81€/τμ, στη Γλυφάδα 3,98€/τμ και εδώ στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ο επαγγελματίας θα πληρώνει 5,25 €/τμ, κοκ.

Αντίστοιχα μεγάλες αυξήσεις θυμίζουμε πως ψηφίστηκαν από τη νέα διοίκηση της Συμπαράταξης Τομπούλογλου – Παπαλουκά και στα τέλη του δημοτικού κοιμητηρίου που π.χ. στις παρατάσεις ξεπερνούν το 60, το 70 ακόμη και το 80%!

Η νέα διοίκηση όμως δεν περιορίστηκε στα παραπάνω, αλλά εισηγήθηκε και εν τέλει ψήφισε αύξηση 25% και όσον αφορά τον δημοτικό φόρο (Φ.Η.Χ.), ο οποίος από τα 0,31 € / τμ πλέον ανεβαίνει στα 0,39 € / τμ.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Τομπούλογλου που τόσο προεκλογικά, όσο και σε συνέντευξή του στα μέσα Νοεμβρίου του 2023 και ΜΕΤΑ τις εκλογές τόνιζε εμφατικά πως «…δεν ζητώ περίοδο χάριτος…», 38… μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την μη ψήφιση προϋπολογισμού από την δική μας διοίκηση. Να ενημερώσουμε τον κ. Τομπούλογλου πως στο 2ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας (επί παραδείγματι), στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από τη νέα διοίκηση του Δήμου στις 30 Ιανουαρίου του 2024.

Έτσι θα πορευθείτε κ. Τομπούλογλου; Με δικαιολογίες;

Για όλα αυτά ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής μας παράταξης Γιάννης Βούρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται πως ενοχλείται από την προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που η διοίκησή του εισηγήθηκε και η διοίκησή του ψήφισε. Αυξήσεις που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ήδη επιβαρυμένο λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνουν κάθε μήνα οι συνδημότες μας. Όπως ανέφερα και πριν μερικές ημέρες, φαίνεται… πως αυτό είναι το ευχαριστώ του κ. Τομπούλογλου στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την ψήφο τους στις εκλογές της 15 ης Οκτωβρίου. Αποδεικνύεται δε περίτρανα πως αυτός ήταν και ο λόγος που όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά ακόμη και τώρα, η συγκεκριμένη παράταξη προσπαθούσε και προσπαθεί να δομήσει το αφήγημα της μη ενημέρωσης και της καμένης γης. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Ξαναλέω πως όποιο ψευδεπίγραφο επιχείρημα και αν προσπαθήσουν να εφεύρουν, σε όσους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αν καταφύγουν, οι συμπολίτισσές μας και οι συμπολίτες μας ξέρουν πολύ καλά ότι εμείς από τους πρώτους μήνες της θητείας μας το 2020 φέραμε μειώσεις και ελαφρύνσεις, φτάνοντας το 2023 να διοικούμε με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική, παρά την πανδημία, παρά την ενεργειακή κρίση που εκτόξευσε τις τιμές του ρεύματος, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Γιατί «καλά» είναι τα λόγια…, καλύτερες όμως είναι οι πράξεις. Και από αυτές και μόνον αυτές εν τέλει κρινόμαστε!».

 

Προηγούμενο άρθροΣτρεπτόκοκκος σε παιδιά: Αγωνία μετά το θάνατο 9χρονης στο Διδυμότειχο – Τι να προσέχουν οι γονείς
Επόμενο άρθροHayate: Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων στον Youtuber – Αρνείται τις κατηγορίες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.