Hayate: Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων στον Youtuber – Αρνείται τις κατηγορίες

0

Δεν υφίσταται εκμετάλλευση, υπήρξε συναίνεση, είπε ο 35χρονος – Φέρεται να ισχυρίζεται πως διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική υστέρηση.

Βαριά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 35χρονου youtuber Hayate. Μετά τη δίωξη ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τα αδικήματα, παραπέμφθηκε σε ανακριτή, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Πλέον, ο 35χρονος διώκεται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να υποστηρίζει πως δεν υφίσταται θέμα εκμετάλλευσης, καθώς υπήρχε συναίνεση. Τέλος φέρεται να ισχυρίζεται πως διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική υστέρηση.

Βίντεο ντροπής από τα αρρωστημένα live stream – Εξευτέλιζε άτομα με νοητική υστέρηση

Σκηνές βίας και ακραίας εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε live μετάδοση με θύματα άτομα με νοητική υστέρηση περιλαμβάνονται στα βίντεο που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος YouTuber με το ψευδώνυμο Hayate ή Αρχηγός ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, στο Αιγάλεω, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Στο σπίτι του οι Αστυνομικοί βρήκαν δύο άτομα με νοητική στέρηση τα οποία ο YouTuber, εκμεταλλευόταν βάζοντάς τους να πρωταγωνιστούν στα επίμαχα βίντεο από τα όποια ο ίδιος κέρδιζε χρήματα.

Το protothema.gr παρουσιάσε μερικά από τα βίντεο της φρίκης στα οποία διακρίνονται ένας άνδρας και μια γυναίκα με νοητική υστέρηση να πέφτουν θύματα των υποτιμητικών συμπεριφορών του 35χρονου.

Στα δύο βίντεο, ο νεαρός άνδρας που πρωταγωνιστεί φαίνεται να ζητά κάποια χρήματα που του χρωστούν οι «παραγωγοί» και στη συνέχεια δέχεται ανελέητα χτυπήματα από τον YouTuber και την παρέα του.

Και όλα αυτά με χιλιάδες θεατές να παρακολουθούν τις σκηνές βίας σε ζωντανή μετάδοση.

Σε ένα άλλο βίντεο, θύμα της εξευτελιστικής συμπεριφοράς του 35χρονου είναι μια γυναίκα, με νοητική υστέρηση και καταγωγή από χώρα της Αφρικής, την οποία οι δράστες θωπεύουν on camera την ώρα που απευθύνονται προς αυτή με χυδαίες και υποτιμητικές εκφράσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: «Φύλλα συκής» από την 38η μέρα της θητείας της αναζητεί η διοίκηση Τομπούλογλου – Παπαλουκά
Επόμενο άρθρο6ο Δημοτικό Ν.Φιλαδέλφειας: κατασκευή και τοποθέτηση νέας συρόμενης κεντρικής πόρτας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.