Νέα Ιωνία: Επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε δύο 14χρονους -Οι δράστες τους «παγίδευσαν» μέσω social media

0

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε βάρος δύο 14χρονων στη Νέα Ιωνία. Οι συλληφθέντες 19, 16 και 14 ετών, κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Τετάρτης (23/8), σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο έρευνας, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους περίμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 23 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, τρεις ημεδαποί, 19, 16 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 23-8-2023, σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε βάρος δύο ανηλίκων, 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.

Σε επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του σημείου της επίθεσης και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική: 163 συλλήψεις για εμπρησμούς από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.