Καταγγελία Χαλκηδονικού

0

Εξώδικη καταγγελία που κατέθεσε στις 28 Αυγούστου 2019 κατά του Δήμου ΝΦ-ΝΧ (επί θητείας διοίκησης Βασιλόπουλου), μας κοινοποίησε ο πρόεδρος του ΑΟΠ Χαλκηδονικού, δημοσιογράφος-δικηγόρος, κύριος Γιάννης Δάρας:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ”, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Ιωάννη Δάρα του Γεωργίου, Δημοσιογράφου – Δικηγόρου

ΠΡΟΣ

Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ», που εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια, Λεωφόρος Δεκελείας 97,  όπως νομίμως εκπροσωπείται
Από τις 12 Αυγούστου 2019, ημέρα Δευτέρα κατά την οποία ξεκίνησε η προετοιμασία της ανδρικής ποδοσφαιρικής μας ομάδας στον αθλητικό χώρο του Δήμου σας επονομαζόμενο “Φουγάρο” επί της οδού Παπαφλέσσα στη Νέα Φιλαδέλφεια (και ώρα περίπου 20.30 κάθε βράδυ) αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα που άπτονται της υγείας και ασφάλειας των αθλητών του σωματείου μας και των συνοδών τους.

Παρά το γεγονός ότι τόσο το 2017, το 2018 και το 2019 με σειρά επιστολών μας προς τον Δήμαρχο που πρωτοκολλήθηκαν στο προσωπικό του πρωτόκολλο, επισημάναμε τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής, ασφάλειας και σωστής λειτουργίας του χώρου με κατανομή των ωρών, καμία παρέμβαση ή λύση δεν υπήρξε. Επιπλέον, τις πρώτες μέρες του Ιουνίου 2019 ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του Τομέα Αθλητισμού του Δήμου σας, προτείνοντας τις ώρες που επιθυμούμε για τον ως άνω χώρο για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο καθώς και το αίτημα μας για την πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής αλλά και όποιου άλλου ποδοσφαιρικού συλλόγου αναγνωρισμένου από τις Αθλητικές Αρχές επιθυμεί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χώρο για την εξεύρεση λύσης όλων των θεμάτων ασφάλειας, υγιεινής και λειτουργίας. Καμία ανταπόκριση ή απάντηση δεν υπήρξε, αν και έχουν περάσει ήδη δύο μήνες.

Απεναντίας, ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Άτταλος», που θεωρεί τον χώρο ως ιδιοκτησία του, σύμφωνα και με επίσημα έγγραφα του, αρνήθηκε να μας χορηγήσει αντικλείδι του χώρου των αποδυτηρίων και της μοναδικής τουαλέτας που υπάρχει στο συγκεκριμένο γήπεδο 8 Χ 8. Αποτέλεσμα τούτου είναι να υπάρχει σοβαρό θέμα συνθηκών υγείας, καθώς όλοι οι αθλητές μας βρίσκονται σε αδιέξοδο σχετικά με το που να κάνουν τη φυσική τους ανάγκη και ενώ δίπλα βρίσκεται σχολικό συγκρότημα που σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει. Πριν από δύο ημέρες δε ο ως άνω πρόεδρος μας ενημέρωσε προφορικά για τις απαράδεκτες ώρες που “παραχωρεί” στο σωματείο μας το γήπεδο, ήτοι Δευτέρα και Τετάρτη 15.00 – 16.30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 21.30-23.00!!!

Μετά ταύτα, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τις ως άνω απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο γήπεδο αυτό και σας καλούμε ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ:

1. Να μας χορηγήσετε αντικλείδι των αποδυτηρίων που ο Δήμος εγκατέστησε εκεί πριν από λίγους μήνες, διαφορετικά θα απευθυνθούμε στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, την Υγειονομική Υπηρεσία και το ΚΕΕΛΠΝΟ, την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να έχουμε το αυτονόητο: Πρόσβαση στη μοναδική τουαλέτα του χώρου! Καθιστούμε δε υπεύθυνο τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου και όποιο άλλο αρμόδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο του Δήμου ή μη για ό,τι μολυσματική ασθένεια προκύψει σε ενήλικα νεαρό ή έφηβο αθλητή μας ή γονέα-συνοδό.

2. Να επιθεωρήσετε τον χώρο της εξέδρας και μας χορηγήσετε βεβαίωση για την ασφάλεια και της στατικότητα της, διότι γονείς μας παραπονέθηκαν και εξέφρασαν φόβους για τη σταθερότητα της. Θέλουμε επίσης αντίγραφο της Πολεοδομικής Αδείας και της έκθεσης που υπέγραψαν οι μηχανικοί του Δήμου για την καταλληλότητα όλων των Αθλητικών Χώρων του Δήμου σύμφωνα με κατεπείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στις αρχές Αυγούστου 2019. Καθιστούμε δε υπεύθυνο για τυχόν συμβάν τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τους Μηχανικούς του Δήμου και όποιο άλλο αρμόδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο  έχει την ευθύνη του χώρου και της κατασκευής. Ήδη ο αρχηγός της ομάδας μας τραυματίστηκε σοβαρά στο Φουγάρο στις 13 Αυγούστου και θα χειρουργηθεί την επόμενη εβδομάδα. Για το θέμα αυτό επιφυλασσόμεθα έναντι οιουδήποτε υπευθύνου.

3. Να μας βεβαιώσετε ότι όλα τα παρεχόμενα/ προσφερόμενα είδη από το κυλικείο του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου είναι ηλεγμένα από τις υγειονομικές υπηρεσίες και σύμφωνα με το νόμο που προβλέπει τα κυλικεία για αθλητικούς και χώρους εκπαίδευσης και πως ο ανάδοχος τηρεί τους όρους ανάθεσης σύμφωνα με τον διαγωνισμό.

4. Να διαπιστώσετε αν ευσταθούν οι καταγγελίες γονέων ότι ο χώρος μισθώνεται από κάποιους σε συλλόγους άλλων Δήμων αλλά και ιδιώτες τα Σαββατοκύριακα. Αν αληθεύει αυτό, αναρωτιόμαστε με ποιά διαδικασία γίνεται και ποιος καρπώνεται αυτά τα μισθώματα;

5. Να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ σύσκεψη των αθλητικών ποδοσφαιρικών συλλόγων του Δήμου σας αναγνωρισμένων από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές για την επί ίσοις όροις κατανομή των ωρών προπόνησης όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 26 Αυγούστου 2019 έως και τον Ιούνιο 2020, καθώς είναι ο μόνος χώρος στην πόλη που έστω και προβληματικός από θέματα υγιεινής και ασφάλειας (τάπητα, κιγκλιδώματος, αυθαίρετου παραπήγματος/κοντέινερ εντός του αγωνιστικού χώρου!!!!) μπορεί στοιχειωδώς με στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις να φιλοξενήσει προπόνηση ανδρικής, εφηβικής και παιδικής ομάδας.

Το παρόν εξώδικο-καταγγελία θα κοινοποιηθεί και θα πρωτοκολληθεί ακόμη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην Περιφέρεια Αττικής, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υφυπουργείο Αθλητισμού που χρηματοδότησαν την κατασκευή του χώρου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην κυριότητα και νομική ευθύνη του οποίου ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο, τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας που είναι αρμόδια για όλες τις οικονομικές πράξεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο σας και όποια άλλη διοικητική, ελεγκτική ή δικαστική αρχή είναι αρμόδια προς διενέργεια ελέγχου και διακρίβωσης της βασιμότητας των καταγγελιών πολιτών που ενσωματώνονται στην παρούσα εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία και τη διαπίστωση για την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στο επιδοτήριο έγγραφό του.

Αθήνα, 28-08-2019

Ο Πρόεδρος του Σωματείου

Δάρας Ιωάννης

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Λήστεψαν οδηγό φορτηγού
Επόμενο άρθροΤα νέα Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ και της “Κοινωφελούς”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.