ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Η κάρτα του Δημότη»

«Η κάρτα του Δημότη» 


Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Γράφει η Μαρία Παππά *

Είναι πλέον καιρός ο Δήμος μας να προχωρήσει στην έκδοση της Κάρτας του Δημότη, την οποία έχουν ήδη εκδώσει αρκετοί Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ:

Είναι μια προσωποποιημένη κάρτα, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν μία σειρά από ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δήμο, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στο Δήμο ή στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πολιτών, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και συγχρόνως απολαμβάνοντας μια σειρά από προνόμια.

Η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα εχει τη μορφή των νέων ταυτοτήτων. Χρησιμοποιώντας την, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών και εγγράφων. Σε πρώτη φάση θα εκδίδεται μια σειρά βασικών πιστοποιητικών (πχ πιστοποιητικό γέννησης) και στη συνέχεια θα ενταχθούν περισσότερα.

Παράλληλα, οι κάτοχοί της θα απολαμβάνουν μια σειρά προνομίων, όπως εκπτώσεις σε προγράμματα του Δήμου (επιμορφωτικά, αθλητικά κλπ), καθώς και ειδικά προνόμια, όπως πχ το δικαίωμα παρκαρίσματος για όσους διαμένουν σε περιοχές με μεγάλη κίνηση (πχ κέντρο της πόλης και γύρω οδοί) και δεν διαθέτουν πάρκινγκ. Δικαίωμα απόκτησης της κάρτας θα έχουν όλοι οι δημότες άνω των 18 ετών.   Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν μέσα σε λίγα λεπτά με μια επίακεψη στο δημαρχείο, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση. Η κάρτα θα εκδίδεται δωρεάν και ο δημότης χρειάζεται να προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα και μια φωτογραφία, καθώς και να συμπληρώσει τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλ. Επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ) στο έντυπο της αίτησης.

Τα οφέλη της κάρτας του δημότη είναι πολλά και σημαντικά και μπορούν να αυξάνονται στην πορεία, με την ενσωμάτωση σε αυτήν περισσότερων δικαιωμάτων.

Η κάρτα του δημότη είναι ακόμη ένα βήμα προς την πρόοδο και την εξέλιξη για το Δήμο μας, που κυριολεκτικά μας «λύνει» τα χέρια!


*Η Μαρία Παππά είναι Δικηγόρος, π. Τραπεζικός υπάλληλος, καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ».

 Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!