Δήλωση στήριξης στη Λαϊκή Συσπείρωση

0

 

Από την Λαϊκή Συσπείρωση λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Λάβαμε και δίνουμε στη δημοσιότητα την παρακάτω δήλωση στήριξης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπακώστα. Ο Βασίλης Παπακώστας υπήρξε συντονιστής της ΟΜ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αύγουστο του 2015 οπότε  και αποχώρησε. Το Δεκέμβρη του 2017 αποχώρησε από τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Πολιτών” και ανεξαρτητοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
………….
Κριτική υποστήριξη στη δημοτική κίνηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο ΝΦ-ΝΧ
Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, η οποία έπληξε βαρύτητα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, βρισκόμαστε σήμερα σε μια κατάσταση όπου το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης μοιάζει εξαιρετικά πιθανό. Σε πολιτικό επίπεδο η αντανάκλαση της κρίσης είναι ορατή σε μια σειρά χώρες, ενώ ειδικά στην Ευρώπη η γενική υποχώρηση της Αριστεράς και του κινήματος που ξεκίνησε με την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και συνεχίστηκε με τη δεξιά στροφή των Podemos και άλλων κομμάτων, καθορίζει το πολιτικό σκηνικό, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η άνοδος ενός ακροδεξιού εθνικιστικού ρεύματος ευρωσκεπτικισμού.
Στην Ελλάδα τα διλήμματα που αναπαράγει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ» δεν έχουν άλλο στόχο από τη συνέχιση με πιο εντατικούς ρυθμούς της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής (είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με όποια άλλη). Δεν είναι όμως μόνο η επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα. Η δήθεν επωφελής για τη χώρα συνεργασία με την ιμπεριαλιστική ΕΕ και το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ, φέρνει νέες βάσεις αλλά και νέα «μνημόνια». Η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες που βιώνουν τις συνέπειες της –για τρίτη χρονιά υλοποιούμενης- συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που τους εγκλωβίζει επ’ αόριστον ή τους πνίγει στα νερά του Αιγαίου. Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας, τροφοδοτεί την ακροδεξιά, τον εθνικισμό και το φασισμό.
Μέσα σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία, και παρά τις αδυναμίες των σχηματισμών της Αριστεράς που την καθιστούν δυσμενέστερη, οι εκλογές παραμένουν μια ευκαιρία για την εργατική τάξη και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για να καταγραφεί η αντίθεσή τους στις αντιλαϊκές, ρατσιστικές, εθνικιστικές και φιλοϊμπεριαλιστικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής αστικής τάξης. Με άλλα λόγια η απάντηση βρίσκεται στα αριστερά κόντρα σε απολίτικες και αναχωρητικές λογικές αποχής ή λευκού. Για όλους τους παραπάνω λόγους, και επιπλέον για να ανακοπεί η εφιαλτική για την εργατική τάξη και το κίνημα δυναμική των φασιστών, είναι μονόδρομος για κάθε αριστερό αγωνιστή, για κάθε αντιφασίστα, για κάθε εργαζόμενο με ταξική συνείδηση η στήριξη των ψηφοδελτίων της Αριστεράς.
Στο πλαίσιο της απόφασης της οργάνωσης μου και με βάση όλα τα παραπάνω διαλέγοντας ταξική όχθη και παρά τις διαφορές – ενίοτε πολύ σοβαρές – που με χωρίζουν από το ΚΚΕ σε διάφορα πολιτικά ζητήματα όσο και στον τρόπο δουλειάς μέσα στο κίνημα, εκφράζω τη στήριξη μου στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και καλώ όλο τον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων να σταθούν απέναντι στις εκλογές έχοντας ως γνώμονα ότι η λύση βρίσκεται στο κίνημα και στην Αριστερά.

Με το βλέμμα στραμμένο στις μάχες που θα χρειαστεί να δοθούν από την επόμενη μέρα των εκλογών, Βασίλης Παπακώστας, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Φ.- Ν.Χ., μέλος Κόκκινου Νήματος.

Προηγούμενο άρθρο“Η κάρτα του Δημότη”
Επόμενο άρθροΕπετειακή εκδήλωση των Εθελοντών Π.Π.Ν.Φ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.