Τα Νέα της ΦΕΑ

0

Η ΦΕΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ

(65-46) ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Την μοναξιά της κορυφής του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ απολαμβάνει από το βράδυ της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου η ΦΕΑ! Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας πήρε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής επικρατώντας με σκορ 65-46 της Κηφισιάς, σπάζοντάς της συγχρόνως το μέχρι τώρα αήττητο.

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και πολύ σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά έδειξαν χαρακτήρα σε καίρια σημεία και με όπλο τους την πολύ καλή άμυνα πήραν το ένατο ροζ φύλλο αγώνα μπροστά σε ένα σχεδόν γεμάτο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μάλιστα, αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι στις ελεύθερες βολές ίσως η διαφορά να ήταν ακόμη πιο μεγάλη. Πρώτος σκόρερ για τη ΦΕΑ ο Αλέξανδρος Στεργιάκης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Στέλιου Λουφόπουλου. Ο έμπειρος γκαρντ των “κυανέρυθρων” όχι μόνο πέτυχε 7 πόντους με ένα τρίποντο, αλλά κατάφερε να μαζέψει και έξι ριμπάουντ δίνοντας αρκετές λύσεις στην ομάδα του.

Στα του ματς, με καθαρό μυαλό στις επιθέσεις της και με μπροστάρη τον Στεργιάκη, η ΦΕΑ πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των φιλοξενούμενων από την περιφέρεια διατηρούσε μια διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων με την μέγιστη τιμή της να φτάνει στους +13 (24-11) με δύο εύστοχες βολές του Γιώργου Δεληγιάννη.

Την νευρικότητα που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι “πράσινοι” της Κηφισιάς, οι οποίοι με ένα σερί 0-11 μείωσαν 24-22 με τρίποντο του Φίλιππου Τριποδάκη. Το τάιμ άουτ του Καρατζά αφύπνισε τους παίκτες του, οι όποιοι απάντησαν με ένα δικό τους σερί (12-0) με τρίποντο – μαχαιριά του Λουφόπουλου στο τέλος του ημιχρόνου μέσα σε αποθέωση.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά εκτοξεύτηκε δύο φορές στους +15 (42-27 και 44-29) για τη ΦΕΑ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στην μέγιστη τιμή της +20 (50-30) με καλάθι ξανά του Λουφόπουλου πριν ο Λαμπρόπουλος σε νεκρό χρόνο διαμορφώσει το 50-33 με τρεις εύστοχες βολές σε φάουλ που πήρε από τον Βασίλη Αφαλίδη στην προσπάθειά του για τρίποντο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Κηφισιά με πολύ σκληρές άμυνες προσπάθησε να μειώσει την εις βάρος της διαφορά, αλλά το τρίποντο του Δεληγιάννη προς το τέλος δεν της άφησε περιθώριο για κάτι τέτοιο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο νεαρός αθλητής από την εφηβική ομάδα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ ο έτερος των εφήβων, ο Γιώργος Αναούνης μάζεψε ένα ριμπάουντ όσο αγωνίστηκε.

Τέλος καλό, όλα καλά για τη ΦΕΑ, η οποία πήρε το ντέρμπι κορυφής, διατήρησε το αήττητο και πλέον στρέφει την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση της επόμενης Πέμπτης (7/12 – 8 μ.μ.) στου Γουδή απέναντι στον Εθνικό Ελληνορώσων.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαγκλογιάννης, Τούσης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-11, 36-22 (ημίχρονο), 50-33, 65-46.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Αφαλίδης 6, Ρωμοσιός 4, Αναούνης, Λουφόπουλος 7 (1), Στεργιάκης 20, Τσεκούρας, Παπαδόπουλος Κ. 2, Δεληγιάννης 8 (1), Μπάτσος, Γιαννουλάκος 8, Καρβέλης, Καραλευθέρης 10 (1).

ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Μπιλάλης Ν., Γιαννακάκης): Τριποδάκης Λ. 4, Ζιώγας 2, Μπαζίνης, Μπιλάλης 9, Πολυδώρου 2, Σέλπας 1, Βογιατζόγλου, Λαμπρόπουλος 9 (1), Πολύζος, Τριποδάκης Φ. 18 (4), Τζολακόπουλος 1, Παναγιώτου.

 

Πήρε το ντέρμπι το τμήμα Προμίνι, απολαμβάνει μόνο του την κορυφή!

Την μοναξιά της κορυφής του 10ου ομίλου της ΕΣΚΑ απολαμβάνει από την Κυριακή το μεσημέρι το τμήμα Προμίνι της ΦΕΑ! Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στο ντέρμπι με τους Αγίους Αναργύρους κέρδισε με σκορ 78-24 και διατήρησε το αήττητο μετά το πέρας και της 4ης αγωνιστικής.

Επόμενος αντίπαλος για τους νεαρούς αθλητές του Δημήτρη Μαστρογιάννη ο ΑΟ Περισσού, την επόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 9:15 π.μ. στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Β’.

Η σύνθεση της ΦΕΑ ήταν η εξής: (προπονητής Δημ.Μαστρογιάννης): Αλεξανδράκης Χαράλαμπος, Αγγελής Δημήτρης, Αρτόπουλος Νίκος, Ζησιμόπουλος Παναγιώτης, Καλημέρης Δημήτρης, Καλύβας Βασίλης, Κοντίδης Αλκιβιάδης, Κωνσταντινίδης Χρήστος, Μανωλάκας Ευάγγελος, Δημήτρης Δήμας, Μπαλντάς Αιμίλιος, Σκλάβος Ζαχαρίας, Χαβουτσάς Λευτέρης, Χρήστου Ηρακλής και Φωτόπουλος Κωνσταντίνος.

 

ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟ ΠΡΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Στην μάχη του πρωταθλήματος ρίχνεται από το επόμενο Σάββατο (2/12) το τμήμα Προ Τζούνιορ της ΦΕΑ. Οι νεαροί αθλητές που είναι γεννημένοι το 2006, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μαστρογιάννη, συμμετέχουν στον 7ο όμιλο του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ και πρώτος τους αγώνας είναι με αντίπαλο την ΑΕΝ Κηφισιάς στη 1:15 μ.μ. στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Προηγούμενο άρθροΈκρηξη κινητήρα λεωφορείου ΟΑΣΑ!
Επόμενο άρθροΑΟΝΦ Ατταλος: Πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.