Έζησε το όνειρο της… Η ΦΕΑ έχασε τον τίτλο του UNICEF TROPHY απο τον πιο έμπειρο Πανιώνιο

0
Έζησε το όνειρο της…
Η ΦΕΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ UNICEF TROPHY ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Όνειρο ήταν και πάει… Ή μάλλον δεν χάθηκε, αλλά το όνειρο μπορεί να συνεχιστεί και να ξεπεράσει κάθε ταβάνι που μπορεί να έχει και ο πιο αγνός φίλος της ΦΕΑ! Η αγωνιστική εικόνα στον τελικό του Final Four του κυπέλλου των ομάδων των εθνικών κατηγοριών επισκιάζει την ήττα με 80-71 από τον ιστορικό Πανιώνιο, αφού έβαλε τον σύλλογο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για τα καλά στον μπασκετικό χάρτη της χώρας μας.
Οι Νεοσμυρνιώτες κατέκτησαν μεν τον τίτλο και πήραν μαζί το εισιτήριο που οδηγεί στο Final_8 του θεσμού, αλλά για να το πετύχουν αυτό χρειάστηκε να ιδρώσουν αρκετά απέναντι στο μαχητικό σύνολο του Αλέξη Καρατζά. Οι παίκτες της ΦΕΑ πάτησαν το παρκέ του ΟΑΚΑ, μαγεύτηκαν από την αίγλη του γηπέδου, αλλά έδειξαν ότι το μπάσκετ που ξέρουν μπορούν να το “ξεδιπλώνουν” με την ίδια τέχνη σε κάθε γήπεδο. Και με την εμφάνισή τους ανάγκασαν αντιπάλους και μη γνωρίζοντες να υποκλιθούν στην αγωνιστική τους αξία.
Αλέξανδρος Στεργιάκης, Λευτέρης Καραλευθέρης, Θανάσης Κοντός, Βασίλης Καραχάλιος (που αγωνίστηκε αν και τραυματίας), Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά έδειξαν με την εμφάνισή τους, με το περίσσιο πάθος τους, αλλά και το τσαγανό που έβγαλαν στο γήπεδο ότι αξίζουν πολύ μεγαλύτερης προσοχής τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών.
Ο Αλέξης Καρατζάς με τους πολύτιμους συνεργάτες του, οδήγησαν μαεστρικά τη ΦΕΑ κόντρα σε έναν Πανιώνιο που είχε παίκτες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και παραστάσεις ακόμη κι από την Α1. Με το προπονητικό επιτελείο ωστόσο της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας να βγάζει… άσσους από το μανίκι του και πολύ συχνά στη διάρκεια του ματς να προβληματίζει και να πονοκεφαλιάζει τον coach του ιστορικού Πανιωνίου, τον Περικλή Ταυρόπουλο.
Η ΦΕΑ αν και είδε τους αντιπάλους της να δημιουργούν διαφορές έβγαλε και σε αυτό το παιχνίδι αντίδραση, λειτούργησε σαν καλοδουλεμένη μηχανή, αποδεικνύοντας ότι η δουλειά που γίνεται στην ομάδα εδώ και χρόνια αποδίδει καρπούς. Με την εμφάνιση αυτή, παρά την ήττα, άπαντες στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή που έχουν κάνει να χτίσουν λιθαράκι-λιθαράκι την ομάδα και να την οδηγήσουν βήμα-βήμα από την Β’ ΕΣΚΑ στα πρόθυρα της ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.
Χάθηκε μεν η ευκαιρία να βρεθεί η ομάδα στο Final_8 παρέα με τις επτά πρώτες της Basket League, όμως, τα κέρδη από την παρουσία στον θεσμό του κυπέλλου είναι πολλαπλά…
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Πανιωνίου κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές με +7 (12-5 και 16-9), όμως σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά απάντησαν με 5-13 επιμέρους παίρνοντας τα ηνία με 22-21 στο 14. Η απάντηση ήταν άμεση από τον “ιστορικό” (26-20), αλλά και πάλι οι Φιλαδελφειώτες κατάφεραν να φέρουν τρεις φορές το ματς στα ίσια (26-26, 28-28, 30-30) για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 38-34.
Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και με ηγέτη τον Βεργίνη, ενώ παράλληλα η ΦΕΑ έμεινε τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι, ήρθε το 51-39 στο 26΄. Ωστόσο και πάλι δεν τα παράτησε καταφέρνοντας ανά διαστήματα να ροκανίσει τη διαφορά.
Η καλή άμυνα έφερε το 65-52 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Στεργιάκης και Κοντός έδωσαν ελπίδα στην ΦΕΑ μειώνοντας 3:12 πριν το τέλος σε 72-66. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντέδρασε σωστά και ξέφυγε 78-67 στο 38′ με την πλάστιγγα να έχει γείρει πλέον υπέρ του Πανιωνίου.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος, Τσώνος, Μηλαπίδης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-13, 38-34 (ημίχρονο), 62-52, 80-71

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Περ. Ταυρόπουλος):
Σκάνδαλος 4, Γ. Παπαδιονυσίου 11 (2), Στ. Παπαδιονυσίου 8, Αντωνάκης 8 (1), Σαχπατζίδης 20, Μάντζαρης, Σταθόπουλος, Χάλαρης 7, Τζουγκαράκης, Βεργίνης 22 (1).

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ. Καρατζάς): Σγούρος, Καραμίντζος 2, Βαφειάδης 4, Στεργιάκης 16 (1), Κοντός 17 (1), Ζήρος 2, Λίτσος, Παπανικολάου, Καραχάλιος 5, Δεϊμέζης 1, Καραλευθέρης 16 (2), Γεωργοπαπαδάκος 8 (2).
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση τμήματος Τaekwondo της ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΠαραπολιτικά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.