Τσελέντης για τον σεισμό στην Αρχαία Ολυμπία

0

tselenthsΤην ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, μετά τη σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στα Κρέστενα Ηλείας, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε μιλώντας στους patrastimes ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνισε πως το μικρό εστιακό βάθος, αναμένεται να δώσει πολλούς μετασεισμούς ενώ πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη δόνηση δεν έχει καμία σχέση με τον καταστροφικό σεισμό που είχε σημειωθεί το 1993.

«Είναι υπερβολικά νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ για την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο δομημένος ιστός της Ηλείας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας αντέχει σε πολύ μεγαλύτερους σεισμούς, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρας, τόνισε: «Παρακολουθούμε με προσοχή τη σεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου με ενόργανες μετρήσεις» και συμπλήρωσε: «Ο σεισμός έγινε σε χερσαία περιοχή, πρέπει να μελετήσουμε την ακολουθία».

Προηγούμενο άρθροΟι Κρήτες Ν.Φ. για την κοπή της πίτας τους
Επόμενο άρθροΑΕ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Με μεγάλη επιτυχία η κοπή πίτας (φωτογραφίες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.