“Παναγίτσα Ν.Φ.”: Με μεγαλοπρέπεια η Εορτή του Αγίου Βασιλείου (Φωτορεπορτάζ)

0

panagitsa-nea-filadelfia-2 (7)Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στον Ι.Ν. Κοιμλησεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την παραμονή της εορτής στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια τίθεται σε προσκύνηση σε ειδική λειψανοθήκη η άφθαρτη αριστερή χείρα του Αγίου Βασιλείου καθώς και η εικόνα της Πολιούχου της πόλης Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό των Αγίων Κοσμά του Αιτωλού και Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία για το νέο έτος και κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Ξυδάκη και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλου.

Τέλος Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένη χρονιά σε όλο το εκκλησίασμα.

Φωτορεπορτάζ του Χρήστου Αμπατζόγλου:

ΠΗΓΗromfea.gr
Προηγούμενο άρθροΆγιος Κοσμάς Ν.Φ.: Με Λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Βασιλείου (Φωτορεπορτάζ)
Επόμενο άρθροΤον σκότωσαν για μια… τηλεόραση!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.