Άγιος Κοσμάς Ν.Φ.: Με Λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Βασιλείου (Φωτορεπορτάζ)

0

agios-kosmas (8)Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας -Φιλαδελφείας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κοσμά του Αιτωλού και Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου και συμπαραστατουμένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας- Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία για το νέο έτος και κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Ξυδάκη και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων κ.α.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένη χρονιά σε όλο το εκκλησίασμα και δέχθηκε τις ευχές όλων ενώ ομίλησε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τους παρισταμμένους ο ιερατικώς Προιστάμενος του Ναού Αρχιμ.Τιμόθεος Ηλιάκης.

Ακολούθησε εκκλησιαστική δοχή στην αίθουσα του Ι.Ναού. Να σημειωθεί ακόμα ότι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός εορτάζει την μνήμη της Αγίας Οικογένειας του Μεγάλου Βασιλείου.

(Οι φωτογραφίες είναι του κ.Χρήστου Αμπατζόγλου)

Προηγούμενο άρθροΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Επόμενο άρθρο“Παναγίτσα Ν.Φ.”: Με μεγαλοπρέπεια η Εορτή του Αγίου Βασιλείου (Φωτορεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.