Το πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας σε μαθητές του Τυρνάβου!

0

mathites

Το πρώτο παγκόσμιο βραβείο Γαλλοφωνίας στην κατηγορία παιδιών 10 έως 12 ετών απέσπασαν μαθητές του Τυρνάβου που φοιτούν στο 1ο και το 2ο δημοτικό σχολείο.

Ο διαγωνισμός με θέμα «Ζωγραφιές του κόσμου» πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία με τη συμμετοχή σχολείων από όλο τον κόσμο. Οι μαθητές των δύο σχολείων από τον Τύρναβο, συμμετείχαν με δύο κατασκευές κολάζ με τις οποίες προσπάθησαν να αποδώσουν τους ελληνογαλλικούς δεσμούς. «Κάτω από τον ήλιο και κάτω από το φεγγάρι μιλάμε μια γλώσσα κοινή», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού Τυρνάβου και «τα Γαλλικά είναι μια γλώσσα χωρίς σύνορα, είναι μια γλώσσα του φωτός», το μήνυμα του 2ου δημοτικού. Προφανώς, τόσο τα μηνύματα που εξέπεμψαν όσο και η απόδοσή τους μέσα από τα έργα που δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, βρήκαν ευρεία ανταπόκριση.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΕξάχρονη ζούσε μες στις ακαθαρσίες σε διαμέρισμα-τρώγλη στην Λάρισα
Επόμενο άρθρο19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων! (videos-άποψη-αφιέρωμα)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.