3o Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας : 1ο Βραβειο σε Διαγωνισμό

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Όμιλος Ιστορικών Εξερευνήσεων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας
απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Ιστορίας και του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α!!!
Ο Όμιλος Ιστορικών Εξερευνήσεων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας συμμετείχε στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό, με τίτλο 1821-2021, Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης. Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος, που διοργανώθηκε από το Μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο του Ε.Κ.Π.Α., υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Οι μαθητές/τριες του Ομίλου συνέταξαν επιστημονική εργασία, με τίτλο: Σχεδιάζοντας «μεγάλες» εικόνες από «μικρά» τεκμήρια: Η καθιέρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και οι πολιτικές αντιδράσεις. Στην εργασία τους, χρησιμοποιώντας τεκμήρια του Μουσείου και του Ιστορικού Αρχείου και παίρνοντας ως έναυσμα το Διάταγμα του Όθωνα για την καθιέρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, αφηγήθηκαν την εκδήλωση αντιοθωνικών κινημάτων κατά την ημέρα της επετείου, «συνομίλησαν» με τις προσωπικότητες τις εποχής και ανακάλυψαν ότι αυτή η συγκεκριμένη ημέρα αποτύπωσε, στη διάρκεια του χρόνου, τις αντιδράσεις κατά της μοναρχίας και την απαίτηση για εκδημοκρατισμό του πολιτεύματος…
Η διαδικασία της έρευνάς τους αποτυπώθηκε και σε μία εφαρμογή, ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, από αυτά που παίζουν συχνά τα παιδιά στην καθημερινότητά τους! Έτσι, χρησιμοποιώντας το minecraft, αναπαρέστησαν σημεία, ερωτήματα και συμπεράσματα!!!
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν άμεσα και στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ιστορίας http://www.historymuseum.uoa.gr/ και του Ιστορικού Αρχείου http://www.archive.uoa.gr/ του Ε.Κ.Π.Α., ενώ το έργο του Ομίλου θα βρίσκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα εκθέματα του Μουσείου Ιστορίας από το προσεχές φθινόπωρο!!!

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις Μικρασιατικού πολιτισμού της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας
Επόμενο άρθροΕπιστημονική Ημερίδα Πρόληψης – Αγωγής & Προαγωγής Υγείας: «Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.