Τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ένωσης με τους Συλλόγους

0

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/1/2023 κοινή συνεδρίαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους αντιπροσώπους των Συλλόγων των σχολείων. 

Η σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από πολύ μεγάλη συμμετοχή (συμμετείχαν 40 εκπρόσωποι από 17 συλλόγους σχολείων) και έδωσε την ευκαιρία για μια αναλυτική και δημιουργική συζήτηση.

Όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αναφέρθηκαν στα ζοφερά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια, τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει η Ένωση και οι Σύλλογοι για να αντιμετωπιστούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απαξίωση που εισπράττουμε από το Δήμο, και τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις που δεν τηρούνται.

Επίσης έγινε αναφορά:

  • Στην ανάγκη πολιτιστικής δράσης. Επισημάνθηκε η επιτυχία της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας και της Ένωσης με τη μαζική ανταπόκριση στη θεατρική παράσταση “Ο Θησαυρός της Βαγίας” της Ζώρζ Σαρή, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100 άτομα από το Δήμο.
  • Στην επιτυχία των χριστουγεννιάτικων γιορτών των Συλλόγων και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών. Στην συμβολή της Ένωσης στην πραγματοποίηση του θερινού camp και η ανάγκη να υπάρχει σταθερά στη διεκδίκησή μας τέτοια ζητήματα.
  • Στην ανάγκη να ασχοληθούμε στη συζήτηση για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας.

Με βάση τη συζήτηση αποφασίστηκε ένα πλαίσιο δράσης μέχρι την τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης που θα γίνει την Άνοιξη:

  • Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ολοκλήρωση των εκλογοαπολογιστών γενικών συνελεύσεων και των εκλογών των συλλόγων που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του Φλεβάρη. Η Ένωση παραμένει στη διάθεση των συλλόγων και για κάθε δυνατή ότι βοήθεια χρειαστεί
  • Το Σάββατο 4/2 θα πραγματοποιηθεί κοπή της  πίτας της Ένωσης όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι σύλλογοι.
  • Αρχές Μάρτη θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για την Σχολική Στέγη στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας
  • Στα πλαίσια της Ημερίδας καλούνται όλοι οι σύλλογοι να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό που θα εκτεθεί ώστε να παρουσιαστούν με ζωντανό τρόπο τα έντονα κτιριακά προβλήματα των σχολείων.
  • Να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι κινητοποιήσεις που συνεχίζουν να οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων προς το Δήμο, ζητώντας λύσεις σε επείγοντα προβλήματα
  • Να προετοιμαστεί η διοργάνωση μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Ένωσης και των Συλλόγων μπροστά στο Δημαρχείο για την κατάσταση των σχολείων.
  • Να δοθεί συνέχεια στην ζωντανή επικοινωνία της Ένωσης με τους Συλλόγους με κάθε δυνατό τρόπο (ανοικτά ΔΣ, συναντήσεις, κοινές παραστάσεις και δράσεις)

 

Προηγούμενο άρθροΟι σχολικές μονάδες ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε πρώτο πλάνο για την Δημοτική μας Αρχή
Επόμενο άρθροΠρόσκληση Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών (Ε.Σ.Η.Ε) σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.