“Έχουν πράγματι θράσος όσοι αποδιάλυσαν τη δημόσια παιδεία τα τελευταία χρόνια…”

0

Από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Τάσο Κωνσταντινίδη λάβαμε τη παρακάτω άποψη:

tasos-kostantinidis“Εντύπωση προκαλεί το θράσος που έχουν όσοι ασχημόνησαν  κατά  της Δημόσιας Παιδείας τα τελευταία “μνημονιακά” χρόνια να διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου Μπαλτά, σε αγαστή συνεργασία, βέβαια, με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής παιδείας. Ξεχνούν τη μισθολογική αφαίμαξη των εκπαιδευτικών, τις απολύσεις εκπαιδευτικών και τις καταργήσεις αντικειμένων στα ΕΠΑΛ και την εξ αυτών πριμοδότηση των ιδιωτικών ΙΕΚ, τη μεγάλη μαθητική διαρροή εξαιτίας του εκτρώματος του νέου λυκείου και της τράπεζας θεμάτων, τα εκατοντάδες κενά σε θέσεις δασκάλων και καθηγητών, την υπολειτουργία των ολοημέρων δημοτικών, τα πεπαλαιωμένα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την ασυδοσία που επέφεραν στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και τόσα άλλα. Αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν. Αυτά θέλουν στην πραγματικότητα. Την εμβάθυνση της ανισότητας στην παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση από περιοχή σε περιοχή, από σχολείο σε σχολείο (βλ. ποσοστά επιτυχίας μαθητών προτύπων σχολείων ή σχολείων “καλών” περιοχών και σχολείων λαϊκών συνοικιών), την “προστασία” των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης που πιέζονται από την οικονομική κρίση, μέσω της απελευθέρωσης των απολύσεων των εκπαιδευτικών και της “ελαστικότητας” της μισθοδοσίας τους. Οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τη δημόσια παιδεία, γονείς εκπαιδευτικοί, δεν ξεχνάμε. Να είναι σίγουροι γι’ αυτό!”

 

Προηγούμενο άρθροΈτσι θα αποκτούν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών – Ο νόμος που αναμενόταν εδώ και περίπου 2,5 χρόνια
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δ.Φ.Χ. με το Ταμείο Παρακαταθηκών για τα Δάνεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.