Google Science Fair | Ο 18χρονος Χάρης Ιωάννου στους 15 του κόσμου…

0

google-science-fairΟ Χάρης Ιωάννου είναι ένας από τους πέντε φιναλίστ της ηλικιακής κατηγορίας 17-18 ετών (οι υπόλοιποι 10 είναι της κατηγορίας 13-14 και 15-16) του Google Science Fair. Είναι μάλιστα ο μόνος Ευρωπαίος, με τους συνυποψηφίους της κατηγορίας του να προέρχονται όλοι από τις ΗΠΑ.

Ξεκίνησε να δουλεύει την ιδέα του στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας (φοιτούσε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, απ’ όπου αποφοίτησε φέτος): ένα μεταλλικό γάντι, εξοπλισμένο με μικροσκοπικά μοτέρ, αισθητήρες και επεξεργαστικό σύστημα, που «καταλαβαίνει» τις κινήσεις της παλάμης και αναλόγως αυξάνει τη δύναμή της.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2012, ο Χάρης απέσπασε το πρώτο βραβείο, ενώ στο 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα πέρυσι τον Σεπτέμβριο κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μηχανική, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, τιμήθηκε και από τη Unicef για τη συμβολή του στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Το Google Science Fair θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια.

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ-Ντοκιμαντέρ: Η Δικτατορία Των Συνταγματαρχών…
Επόμενο άρθροNational Geographic Photo’s: Ο πλανήτης στα καλύτερά του!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.