Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

“Μαχαίρια” μεταξύ Δ.Π. & ΛΑ.ΣΥ.!

“Ανταλλαγή “πυρών” ανάμεσα στις δύο αριστερές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Της Δύναμης Πολιτών του τέως δημάρχου Αριστείδη Βασιλόπουλου και της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) του Ν. Σερετάκη.

Διαβάστε με χρονολογική σειρά τις ανακοινώσεις:

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης: Πετάνε στο δρόμο τυφλό πρόσφυγα με πολύτεκνη οικογένεια!

Ο κατήφορος στο θέμα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ συνεχίζεται χωρίς δυστυχώς να βρει ακόμα πάτο.

Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (όπου συμμετέχουν οι παρατάξεις Βούρου, Βασιλόπουλου και Γρετζελιά) με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε την διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στους πρώτους που δέχονται την “φροντίδα” και τον “ανθρωπισμό” των τοπικών εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι πολύτεκνη οικογένεια προσφύγων από τη Συρία. Έτσι οικογένεια με τυφλό πατέρα (τα στοιχεία στη διάθεση κάθε υπευθύνου) και 6 παιδιά πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Το κείμενο της έξωσης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορία του Δήμου μας, και θα στιγματίζει τους υπευθύνους. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για 28 εξώσεις και έπεται συνέχεια.

Το έδαφος προετοιμάστηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/12/2020 που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Βασιλόπουλου, Τομπούλογλου και Γρετζελιά, όπως είχε καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση. Απόφαση που έχει οδηγήσει και σε απολύσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και κάθε υπεύθυνο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει τώρα η απάνθρωπη αυτή διαδικασία.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Δύναμη Πολιτών: Η συκοφαντία και το ψέμα δεν είναι πολιτικές θέσεις κ. Σερετάκη 

Στο τελευταίο δελτίο τύπου της η Λαϊκή συσπείρωση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προβαίνει σε μία σειρά διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας και συκοφαντικών χαρακτηρισμών εναντίον της παράταξής μας με αφορμή το πρόγραμμα Εστία. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

Η Δύναμη πολιτών ουδέποτε ψήφισε στο ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης την έξωση 29 οικογενειών προσφύγων, ανάμεσά τους και μίας πολύτεκνης οικογένειας. Αν υπάρχει τέτοια απόφαση, καλό θα ήταν να τη βρει και να μας την προσκομίσει ο κ. Σερετάκης.

Όμως δεν θα την βρει γιατί το νομικό πλαίσιο της έξωσης προσφύγων, αλλά και η επιλογή αυτών που θα ενταχθούν ή θα απενταχθούν από το πρόγραμμα «Εστία» δεν γίνεται από τον εκάστοτε Δήμο, αλλά από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που νομοθέτησε την αθλιότητα της έξωσης προσφύγων σε ένα μήνα από την έκδοση της απόφασής τους για άσυλο. Η παράταξη της Δύναμης πολιτών είναι αυτή που κατήγγειλε με τον πιο καθαρό τρόπο αυτή την εξέλιξη, κάτι το οποίο μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ανατρέχοντας στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30/12/2020.

Η Δύναμη πολιτών είναι σθεναρά ενάντια σε διαδικασίες έξωσης από το πρόγραμμα Εστία, όταν δεν έχει βρεθεί στεγαστική λύση για τους ωφελούμενους – αιτούντες άσυλο. Η απόφαση που ελήφθη στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν άνοιξε το δρόμο για την έξωση προσφύγων, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά έκλεισε το δρόμο στο συνολικό τερματισμό του προγράμματος «Εστία», όπως και ήταν η εισήγηση – ληφθείσα απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.

Επιπλέον, σε αντίθεση με την εισήγηση της παράταξης του κ. Βούρου, αποφασίστηκε η κάλυψη εξόδων και από το Δήμο αν χρειαστεί προκειμένου να μη βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο, ύστερα από την ανάλγητη απόφαση της κυβέρνησης. Ευτυχώς δεν χρειάστηκαν οι ψήφοι της Λαϊκής συσπείρωσης για να περάσει η απόφαση, διαφορετικά 60 οικογένειες προσφύγων και πάνω από 20 εργαζόμενοι θα ήταν ήδη πεταγμένοι στο δρόμο.

Θα χρειαζόταν περισσότερη σεμνότητα όταν καταγγέλλει κανείς μία παράταξη που αυτή ανέλαβε την ευθύνη και έφερε το πρόγραμμα «Εστία» στο Δήμο από το 2017, δίνοντας στέγη σε δεκάδες οικογένειες, όταν άλλοι έμεναν μόνο στα λόγια απέναντι στο προσφυγικό δράμα, ανάμεσά τους και ομοϊδεάτες του κ. Σερετάκη.

Κατανοούμε, τέλος, την αγωνία της Λαϊκής συσπείρωσης να αυτοανακηρυχθεί σε μοναδικό προστάτη των αδύναμων και των κατατρεγμένων. Τους βεβαιώνουμε πως δεν είναι μόνοι…

Λαϊκή Συσπείρωση: <“Δύναμη Πολιτών” για εξώσεις προσφύγων: Φωνάζει ο κλέφτης…>

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Δύναμη Πολιτών) παρεξηγήθηκε με την αποκάλυψη ότι το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου -στο οποίο συμμετέχει- με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε την διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Ανάμεσα τους βρίσκεται πολύτεκνη οικογένεια τυφλού πρόσφυγα με 6 παιδιά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ισχυρίζεται ότι την συκοφαντούμε με ψέματα .
Αν η Δύναμη Πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρόβλημα με την απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ας απευθυνθούν στον εκπρόσωπό τους εκεί, όχι στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς (την οποία ψήφισαν) εφαρμόζει ακριβώς την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία επικαλούνται (και την οποία επίσης ψήφισαν): “εφαρμογή όλων των νόμιμων διαδικασιών από το Δ.Σ. της Κοινοφελούς Επιχείρησης όσον αφορά τους ωφελούμενους και μη ωφελούμενους του προγράμματος ΕΣΤΙΑ”..

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, ακόμα περιμένουμε να λυθεί η γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ  για τις 4 απολύσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ…


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!