Και 5 δημ. σύμβουλοι στον Ο.Σ.Υ. για την γραμμή 3 του τρόλεϊ

0

Μετά την συνάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου με τον Πρόεδρο της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλη Ξυπολυτά που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου με κύριο θέμα την επέκταση της γραμμής 3 του τρόλεϊ (Νέα Φιλαδέλφεια – Άνω Πατήσια – Νέο Ψυχικό), την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΟΣΥ για το ίδιο θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, Αλ. Γούλας, Ι. Ουσταμπασίδης, Κ. Τομπούλογλου και Π. Λαζαρίδης.

Όπως μας ενημέρωσαν οι δημ. σύμβουλοι, στη συνάντηση προτάθηκε στον πρόεδρο του ΟΣΥ η επέκταση της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ Νο. 3 ως την περιοχή “Βλάχου” στη Βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρόταση  υπερψηφίσθηκε τον Οκτώβριο του 2020  από το Δημοτικό Συμβούλιο ΝΦ-ΝΧ  καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βόρειας Φιλαδέλφειας και όχι μόνο. Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και εξέταση της πρότασης προέκυψε η αναγκαιότητα  υλοποίησης αυτής και εξετάστηκαν και εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, όπως  η δημιουργίας νέας  λεωφορειακής γραμμής με τερματικό σταθμό την περιοχή “Βλάχου” στη Βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια. Για την εξυπηρέτηση αυτής θα μπορούν μάλιστα να χρησιμοποιηθούν και νέας τεχνολογίας οχήματα, από αυτά που προβλέπεται να ενισχύσουν προσεχώς τις αστικές συγκοινωνίες για να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού, γεγονός ιδιαίτερα αισθητό στα μέσα μαζικής μεταφοράς  που  διέρχονται μέσω των οδικών αρτηριών του Δήμου  ΝΦ-ΝΧ. Σημαντική παράμετρος της συζήτησης θεωρείται και η δυνατότητα υποστήριξης από τις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ)  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΝΦ-ΝΧ  για τη δωρεάν  μεταφορά των φοιτητών του Δήμου προς τα ΑΕΙ. Στην κατεύθυνση αυτή  θα απαιτηθεί και η συνεργασία των όμορων δήμων.

Για την επίσπευση και ευόδωση των προτάσεων αυτών θα πραγματοποιηθούν προσεχώς νέες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

*Στην πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων συμμετείχε και η δημ. σύμβουλος Ευτυχία Παπαλουκά, η οποία δεν παρέστη στη συνάντηση λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων (γέννησε πρόσφατα).

Προηγούμενο άρθρο“Μαχαίρια” μεταξύ Δ.Π. & ΛΑ.ΣΥ.!
Επόμενο άρθροΝΦ-ΝΧ Covid-19: Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν στο άλσος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.