ΝΦ-ΝΧ: Η επιτροπή ισότητας για το #MeToo

0

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας  – Νέας Χαλκηδόνας, στέκεται στο πλευρό της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, που βρήκε το σθένος να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε. Βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να σπάσει τη σιωπή της και μαζί τα δεσμά της λαβωμένης της ψυχής.

Στο πρόσωπο της Σοφίας αντικατοπτρίζονται όλες οι γυναίκες που κακοποιήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο και τραυματίστηκαν για όλη τους τη ζωή, βιώνοντας τον προσωπικό τους εφιάλτη. Δεν είναι η Σοφία. Είναι η μητέρα μας, η αδελφή μας, η κόρη μας, η ανθρώπινη ύπαρξη στην ολότητά της. Ας γίνει η κίνησή της παράδειγμα για όλα τα θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων, να μη σιωπούν και να υψώνουν το ανάστημά τους. Ως κοινωνία οφείλουμε να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην κακοποίηση, την έμφυλη βία και την παρενόχληση οιασδήποτε μορφής. Οφείλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας και να γκρεμίσουμε τα τείχη της σιωπής.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την πρόληψη και την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. Είναι υποχρέωσή μας να το εκμεταλλευτούμε. Είναι πλέον καιρός να σταματήσει η ενοχοποίηση των θυμάτων και να ενεργήσουμε εναντίον της ατιμωρησίας των θυτών. Το στίγμα της ενοχής δεν ανήκει στο θύμα, αλλά στο θύτη.

Σοφία ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, γιατί χάρη στο μεγαλείο της ψυχής σου καμία γυναίκα δεν θα είναι πια μόνη. Η αρχή έγινε, η φλόγα άναψε. Χρέος όλων μας να την κρατήσουμε ζωντανή.

Για την Επιτροπή:

Η Πρόεδρος Παπακώστα Ανθή και τα Μέλη: Εμμανουήλ Δανάη, Κιρμιτζόγλου Χρύσα, Δαρσακλή Χαρά, Πατίλη Ρούλα, Τσαπατσάρη Ευαγγελία, Ζαχαριουδάκης Μιχάλης, Παπάζογλου Άγγελος

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: Δημοτικό συμβούλιο 27.01.2021 (Βίντεο)
Επόμενο άρθροCovid19 ΝΦ-ΝΧ: Τα συνολικά αποτελέσματα των Test στην πόλη μας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.