Πανελλαδικές 2020: Το μήνυμα του αντιδημάρχου Παιδείας

0

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Παιδείας Τάσου Κωνσταντινίδη:

 

 

Αγαπητοί μαθητές,

 

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στην τελευταία στροφή του σχολικού στίβου πριν τον τερματισμό, στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου μια μακρά σχολική πορεία φτάνει στο τέλος της. Είναι βέβαιο ότι αυτή η σχολική χρονιά είχε πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η απομόνωση, η ψυχολογική πίεση από την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων επέτειναν σίγουρα τον βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας των παιδιών και την αγωνία τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Όμως η δυσχερής συγκυρία ανέδειξε ταυτόχρονα και χαρίσματα των νέων σε βαθμό που κάποιοι δεν ανέμεναν, όπως την υπομονή, την ηρεμία, την αυτοπειθαρχία, το μέτρο, τον σεβασμό στην αναγκαιότητα της προστασίας των ευπαθών ομάδων. Κάποιες από αυτές τις αρχές που απέδειξαν οι νέοι ότι έχουν είναι και τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Υπομονή, ηρεμία, αυτοπειθαρχία, λοιπόν, και όλα θα πάνε καλά! Ακόμη, όμως, και αν παρ’ ελπίδα τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένουν κάποιοι μαθητές, αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό είναι ότι τίποτα δεν τελειώνει με τις εξετάσεις.

Η αποφοίτηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή με πολλές διεξόδους. Γι’ αυτό οι στόχοι και τα όνειρα όλων μπορούν και πρέπει να μείνουν ενεργά και η προσπάθεια να συνεχισθεί.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2020: Το μήνυμα του Μητροπολίτη στους υποψηφίους
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές: “Κοιτάξτε την εικόνα και… Αντλείστε την δύναμη!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.