Πανελλαδικές 2020: Το μήνυμα του Μητροπολίτη στους υποψηφίους

0

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ στους μαθητές που θα συμμετάσχουν από την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις Πανελλαδικές εξετάσεις:

Αγαπητά μου παιδιά,

Η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό, οι στιγμές αυτές κυλούν λίγο δύσκολα για εσάς και με αρκετό άγχος, αφού καλείστε να εξεταστείτε υπό συνθήκες ιδιαίτερες και σίγουρα πρωτόγνωρες για όλους μας.

Οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς είναι πράγματι πολλές. Η εμφάνιση του νέου ιού covid-19 ήρθε να ανατρέψει καθιερωμένα και να καταργήσει βεβαιότητες. Μας έκανε να δούμε αλλιώς τα πράγματα, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να αντιληφθούμε ότι στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο. 

Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αναγκαστήκατε να μείνετε σπίτι σας και από εκεί να οργανώσετε τον αγώνα σας.

Στερηθήκατε τους συμμαθητές και τους φίλους σας. Στερηθήκατε τα χόμπι, τις βόλτες και τις δραστηριότητές σας και αντιμετωπίσατε τη δοκιμασία της πανδημίας με σθένος, με ψυχραιμία και υπομονή. 

Θυσιάσατε τις επιθυμίες σας και κάνατε την υπέρβαση.

Γνωρίζω ότι προτροπές όπως «μην αγχώνεστε» ή «μην ανησυχείτε» δεν καθησυχάζουν, διότι κανένας δεν βρίσκεται στη θέση σας.

Σας λέω μόνο ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε. Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή.

Καλείστε λοιπόν να κάνετε άλλη μία υπέρβαση. Να υπερασπιστείτε τις επιλογές και τα «θέλω» σας. Να κυνηγήσετε τα όνειρα σας.  

Μην φοβάσθε. Τίποτε μην σας τρομάζει. Το μέλλον είναι δικό σας. Ο κόσμος είναι δικός σας. Κάντε τον καλύτερο…

Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό. Αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! 

 

                                             Καλή επιτυχία!

 

Ο Μητροπολίτης

O Νέας Iωνίας, Φιλαδελφείας,

Hρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2020: Το ευχετήριο μήνυμα της ‘Ένωσης Γονέων ΝΦ-ΝΧ”
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές 2020: Το μήνυμα του αντιδημάρχου Παιδείας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.