Για στοχοποίηση του Φιλοζωικού Ν.Φ. καταγγέλλει τηλεοπτικό κανάλι ο Δήμος

0

Από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε ανακοίνωση-καταγγελία κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για ρεπορτάζ που περιελάμβανε και τον χώρο φιλοξενίας του Φιλοζωικού συλλόγου στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Δείτε το επίμαχο βίντεο-απόσπασμα του ρεπορτάζ του Αντ1 και διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου:

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Η ανακοίνωση-καταγγελία του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Απαράδεκτο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στοχοποιεί το Φιλοζωικό Σύλλογο της πόλης μας

Ένα «ρεπορτάζ» που δυσφημίζει κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε παράνομες εξαγωγές ζώων συντροφιάς ή pettrafficking, όπως το ονομάζει καθώς και σε καταφύγια –κολαστήρια ανά την Ελλάδα.  Στο ίδιο ρεπορτάζ, παρουσιάζεται ο χώρος φιλοξενίας αδέσποτων που λειτουργεί υποδειγματικά με την ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου εδώ και 15 χρόνια, εντός του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, στις εγκαταστάσεις του πρώην Ζωολογικού Κήπου. Ένας χώρος ανοιχτός στους πολίτες που τον επισκέπτονται καθημερινά είτε για να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν ένα ζωάκι συντροφιάς, είτε για να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, κάνοντας περιπάτους και γυμνάζοντας τα ζώα που φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι να βρουν οικογένεια. Ένας χώρος στον οποίο γίνονται διαρκώς φιλοζωικές εκπαιδεύσεις στα  σχολεία της πόλης και σε συλλόγους, ένας χώρος μέσα από τον οποίο θεραπεύτηκαν, φιλοξενήθηκαν και βρήκαν οικογένεια χιλιάδες αδέσποτα. Ένας χώρος στον οποίο όλα τα ζώα που φιλοξενούνται είναι καθαρά, περιποιημένα, με κτηνιατρική φροντίδα και πολύ στοργή από τους εθελοντές.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω του συγκεκριμένου ρεπορτάζ συνεχίστηκε παρουσιάζοντας τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, από την επικοινωνία με τον οποίο -χωρίς μάλιστα να του έχουν πει ότι τον ηχογραφούν (!!!) – απομόνωσαν δύο ηχητικά στιγμιότυπα, από μια επτάλεπτη επικοινωνία, το πρώτο με μια λέξη και το δεύτερο με τέσσερεις αλλοιώνοντας πλήρως το περιεχόμενο των απαντήσεων του. Και παρά το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία τόσο με το γραφείο τύπου του Δήμου όσο και με την πρόεδρο του Φιλοζωικού, τίποτε από όσα πραγματικά είπαν ο Δήμαρχος και η πρόεδρος δεν παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ.  Οι σκοπιμότητες πίσω από αυτή την κακόβουλη καταγγελία είναι πιθανότατα πολλαπλές. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αλλά ούτε και να αποκλείσουμε την πιθανότητα να σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο και με τα συμφέροντα όσων καλοβλέπουν το Άλσος για «επιχειρηματική αξιοποίηση».

Σε κάθε περίπτωση, ας αφήσουν έξω το ακούραστο και αξιέπαινο έργο των εθελοντών φιλόζωων. Ο Δήμαρχος και η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως και όλες οι προηγούμενες, στηρίζουν το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων στην πόλη μας. Ο Δήμος καλύπτει  θεραπείες και στειρώσεις και τροφές αδεσπότων και προσπαθεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες από πλευράς υποδομών. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την αγάπη, το ενδιαφέρον και τις ακούραστες προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου ώστε να εξασφαλίσει την καλή διαβίωση των ζώων και την καλλιέργεια της φιλοζωίας στην πόλη μας. Η Ν. Φιλαδέλφεια και η Ν. Χαλκηδόνα ήταν, είναι και θα είναι περιοχές με υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς και ευθύνης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συκοφαντεί και να προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν τόσο στους εθελοντές όσο και στα ίδια τα αδέσποτα.

Kαλούμε τον ΑΝΤ1 να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση υποψηφιότητας από την “Πόλης Ενότητα”
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση υποψηφίων από τον Γιάννη Βούρο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.