Επίθεση σε κολέγιο της Κριμαίας – πάνω από 18 νεκροί

0

Επίθεση ενόπλου και έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κολέγιο της Κριμαίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άτομα και να τραυματιστούν περισσότερα από 40. «Τρομοκρατική ενέργεια», χαρακτήρισε, αρχικά, το περιστατικό το Κρεμλίνο, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε υπεύθυνος ήταν ένας 18χρονος μαθητής που αυτοκτόνησε, αφού πρώτα δολοφόνησε μαζικά συμμαθητές του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κολέγιο της περιοχής Κερτς και προκάλεσε πανικό ακόμα και στα ρωσικά ΜΜΕ, όπως και την κυβέρνηση, πέρα από τους εμπλεκόμενους, καθώς οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για έκρηξη φιάλης υγραερίου. Εντούτοις, αυτές οι φήμες «αντικαταστάθηκαν» από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, όταν έγινε γνωστό ότι η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην καφετέρια της σχολής.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου ανέφερε ότι άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Η Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχτηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος μεταλλικά αντικείμενα πυροδοτήθηκε στο κυλικείο του πολυκλαδικού λυκείου του Κερτς. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι έφηβοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των κυριότερων ποινικών υποθέσεων στη Ρωσία.

Ένας ο δράστης

Όπως, όμως, διαπιστώθηκε, υπεύθυνος για την τραγωδία είναι ένας 22χρονος μαθητής, ο οποίος αφού σκόρπισε το θάνατο, αυτοκτόνησε.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση ήταν μια “μαζική δολοφονία” που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχει έβαλε τέλος στη ζωή του.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε πως οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν το κίνητρο για τη φονική επίθεση, παραχωρώντας δηλώσεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

ΜΕΣΩnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΓια το back to back ο Ιωνικός Ν.Φ.
Επόμενο άρθροΔημ. εκλογές 2019: Ορισμένα “τεχνικά” για υποψηφίους και μη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.