“Επάγγελμα επαναστάτης”

0

Ισχυρές είναι οι υποψίες ότι η έπαυλη που αγόρασε ο

ηγέτης των αριστερών Podemos στα περίχωρα της Μαδρίτης, σχετίζονται με τις καταγγελίες που κάποτε είχαν γίνει και αφορούσαν τη χρησιμοποίηση του κινήματός του από χώρες όπως η Βενεζουέλα και το Ιράν, χρηματοδοτώντας το.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο (κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Podemos) προσπάθησε μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την αγορά έπαυλης αξίας 540.000 ευρώ για την οικογένειά τους, μετά τη γέννηση των δίδυμων αγοριών τους το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εκδοχή τους, το σπίτι το αγόρασαν με δάνειο το οποίο θα έχει μηνιαία δόση 1.600 ευρώ, το οποίο μπορούν να εξυπηρετήσουν (από μισό ο καθένας για 30 χρόνια) από τα εισοδήματά τους, ακόμα κι αν αφαιρέσουν το ποσό που εισφέρουν στο κομματικό ταμείο από την βουλευτική τους αποζημίωση. Πώς ξέρουν όμως ότι θα έχουν τέτοια εισοδήματα για μερικές δεκαετίες; Πλάκα κάνουν;

Κάποτε, το 2012, ο Ιγκλέσιας είχε επιτεθεί στον υπουργό Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουΐς ντε Γκίντος στρεφόμενος κατά της αγοράς πολυτελούς κατοικίας, ενώ πριν τις εκλογές του 2015 είχε επιτεθεί «στους πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο»!

Η δε δικαιολογία ότι θέλησαν να ξεφύγουν από τα μέσα ενημέρωσης που τους ακολουθούν κατά πόδας για να μεγαλώσουν στην εξοχή τα παιδιά τους, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική:

«Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για τη ζωή και την οικογένειά μας, όμως έχουμε ακόμη την εντύπωση πως με εμάς συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα δημόσια πρόσωπα. Έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες από το σπίτι μας, ακόμη και των δωματίων μας με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών.

»Μας ακολουθούν παπαράτσι όποτε πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, στον συμβολαιογράφο, ή όταν βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά μας και μετά πωλούν τις φωτογραφίες». Τώρα δηλαδή θεωρούν ότι έλυσαν το πρόβλημα; Ή θα βάλουν τα σκυλιά να διώχνουν τους παπαράτσι; Γελοίες δικαιολογίες. Τουλάχιστον δεν ξεφεύγεις από αυτά αγοράζοντας έπαυλη που μπορούν να συντηρήσουν μόνο μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μέχρι και την προοπτική κληρονομιάς από τους γονείς τους βάζουν στην εξίσωση για να δικαιολογηθούν, οι οποίοι τους έδωσαν… και δάνειο! Ο Ιγκλέσιας δηλώνει και παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Γιατί δε μάζεψε τα χρήματα τόσα χρόνια να ανακοινώσει ότι αποταμίευσε τόσα και βάζει μπροστά να πάρει το σπίτι; Δεν έχει ακούσει τους φίλους του στην Ελλάδα που λένε κάτι για τη… γυναίκα του Καίσαρα και την ηθική της; Και μόνο ο χειρισμός της υπόθεσης «μυρίζει» από χιλιόμετρο…

Μήπως θυμόμαστε τις καταγγελίες για τον μισθό 3.000 ευρώ την εβδομάδα (!) που έπαιρνε από το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο Ιγκλέσιας, για την εβδομαδιαία εκπομπή «Φορτ Απάτσι», που παρουσίαζε στο ισπανόφωνο κανάλι Hispan TV, ιδιοκτησίας της ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας του Ιράν; Το 2011 ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιράν, είχε παραστεί στα εγκαίνια του τηλεοπτικού σταθμού στη Μαδρίτη, με στόχο να «ενισχύσει τους δεσμούς του Ιράν με τη Λατινική Αμερική».

Αυτό δεν είχε γράψει το περιοδικό «El Economista»; Ο πρώην συνεργάτης του Ιγκλέσιας, Ενρίκε Ριομπόο, δεν είχε πει ότι ο αρχηγός του Podemos του ζήτησε να αγοράσει τον ιδιωτικό σταθμό του, Canal 33, με χρήματα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας;

Ο ίδιος δεν ισχυρίστηκε ότι τον Οκτώβριο του 2012 ο Ιγκλέσιας του πρότεινε να αναμεταδώσει την εκπομπή «Φορτ Απάτσι» και στο κανάλι του, έναντι 6.000 ευρώ, που θα πλήρωναν οι Ιρανοί, ενώ για τη μεσολάβηση ζήτησε 40%; Θα εισέπραττε δηλαδή 5.000 ευρώ και θα του επέστρεφε κάτω από το τραπέζι τις 2.000;

Ο Ριομπόο είχε πει και χειρότερα όμως, ότι το 2013 ο Ιγκλέσιας του έκανε πρόταση εξαγοράς του καναλιού, με χρήματα που θα έδινε ο Ούγκο Τσάβες! Η δουλειά όμως χάλασε επειδή η Βενεζουέλα πρόσφερε 200 χιλιάδες ευρώ, αντί για το 1 εκατομμύριο που ζητούσε ο Ριομπόο.

Ο αρχηγός του Podemos συμμετείχε και στο Δ.Σ. ενός think tank με την επωνυμία CEPS, που στο διάστημα 2002-2012 είχε λάβει 3,7 εκατ. ευρώ από τις αριστερές κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, του Ισημερινού και της Βολιβίας. Για αφελείς ψάχνει όταν θέλει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο; Καλό και επικερδές επάγγελμα ο επαναστάτης φαίνεται.

Πηγή: defence-point.gr

Προηγούμενο άρθρο“Μοναδικός υπεύθυνος ο Βασιλόπουλος”!
Επόμενο άρθρο«Η Μεσόγειος σε κλοιό πολέμου»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.