Μια τρελή-τρελή πειρατεία σε πλοίο στην Αγγλία!

0

Μια εκπληκτική ιστορία πειρατείας εξελίχτηκε λίγα μίλια ανοικτό των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου με θύμα το πλήρωμα ενός ιταλικού συμφερόντων πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτιών /Ro-Ro.

Πιο συγκεκριμένα ομάδα τεσσάρων Νιγηριανών και Λιβεριανών από το Λάγος οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί παράνομα στο πλοίο GRANDE TEMA της εταιρείας Grimaldi κατάφεραν να αποδράσουν από την κουκέτα στο οποίο είχαν περιοριστεί από το πλήρωμα του πλοίου όταν εντοπίστηκαν στις 16 Δεκεμβρίου μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Όλες τις ημέρες του εγκλεισμού τους στην κουκέτα οι Νιγηριανοί και οι Λιβεριανοί δεν είχαν κάποια επαφή με τον έξω κόσμο και επρόκειτο να παραδοθούν στις βρετανικές αρχές όταν το πλοίο θα έφτανε στην Βρετανία που ήταν ο προορισμός του.

Όταν όμως το πλοίο έφτασε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στα ανοικτά των νοτιοανατολικών βρετανικών ακτών οι τέσσερις Νιγηριανοί κατάφεραν να δραπετεύσουν και να κατευθυνθούν προς της γέφυρα την οποία προσπάθησαν να καταλάβουν εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και άλλα αυτοσχέδια όπλα. Στόχος των Νιγηριανών και των Λιβεριανών ήταν το πλοίο να προσεγγίσει κοντύτερα στις αγγλικές ακτές ώστε να πηδήξουν στην θάλασσα και να κολυμπήσουν προς την ακτή.

Το πλήρωμα όμως του πλοίου κατάφερε να κλειδώσει τις θύρες της γέφυρας και να ασφαλίσει το χώρο με τους Νιγηριανούς και Λιβεριανούς να απειλούν το πλήρωμα και να προσπαθούν να εισέρθουν στη γέφυρα. Για ώρες το ιταλικό πλοίο GRANDE TEMA έκανε κύκλους ανοικτά της παραθαλάσσιας πόλης Margate της επαρχίας Kent.

Μετά από ώρες πολιορκίας με το πλοίο να κάνει άσκοπους κύκλους ανοικτά της πόλης Margate οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν την ομάδα Sabre των SBS του Βασιλικού Ναυτικού η οποία κατέβηκε στο πλοίο από ελικόπτερα Merlin HM1 με χρήση Fast Rope μεταξύ 23.00 και 24.00 το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου και κατάφερε να εξουδετερώσει τους τέσσερις Νιγηριανούς και Λιβεριανούς μέσα σε 25 λεπτά χωρίς να σκοτωθεί ή τραυματιστεί κανείς.

Μετά την επιτυχημένη επιχείρηση οι βρετανικές αρχές οδήγησαν το πλοίο στον προβλήτα του λιμανιού Tilbury στον ποταμό Τάμεση μερικές ώρες αργότερα στις 04.20 όπου η υπηρεσία Αλλοδαπών μαζί με την Αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις Νιγηριανούς και Λιβεριανούς.

ΠΗΓΗdefence-point.gr
Προηγούμενο άρθροΤο πυρπόλησαν…
Επόμενο άρθροΤα 5 σημάδια ότι το κινητό σας παρακολουθείτε!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.